Nové Tribulus 60 kapsúl x 500mg - Tribulus terrestris Náhľad

Tribulus 60 kapsúl x 500mg - Tribulus terrestris

AR118156

Zloženie: Tribulus  60 kapsúl x 500mg - Tribulus terrestris
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

13,63 €

Detaily

Zloženie: Tribulus  60 kapsúl x 500mg - Tribulus terrestrisua
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Tribulus v kapsulách

Tribulus terrestris je známe afrodiziakum určené hlavne pre mužov. Posilňuje sexuálnu túžbu, zlepšuje erekciu a má pozitívny vplyv na mužskú plodnosť. Tento účinok sa pripisuje schopnosti macesu zvyšovať citlivosť androgénnych receptorov v mozgu.

Aktualizácia:
Nový výskum ukázal, že tribulus má skvelý vplyv aj na ženské libido! Ženy by však mali mať na pamäti schopnosť macesu zvyšovať testosterón.

Niektorí tvrdia, že tribulus zvyšuje hladinu testosterónu v krvi, má teda anabolický a afrodiziakálny účinok. Výsledky štúdií na zvieratách tieto vlastnosti potvrdzujú, no výsledky štúdií zahŕňajúcich mužov sú rozporuplné. Niektorí autori dokázali, že hladina testosterónu sa vplyvom suplementácie Tribulusom zvyšuje, iní dokázali, že sa tak nedeje. Predpokladá sa, že pôvod rastliny tu zohráva dôležitú úlohu, no na potvrdenie je potrebný ďalší výskum.

Prirodzene vyskytuje v troch oblastiach: v Ďalekej východnej Ázii, t. j. Indii, Číne a Vietname, v juhovýchodnej Európe, Iráne a Turecku a v Južnej Afrike. Autori skúmajúci účinky muškátu dospeli k záveru, že pôvod tejto rastliny výrazne ovplyvňuje jej vlastnosti, pretože v závislosti od oblasti výskytu obsahuje rôzne účinné látky. Palcát z Ďalekej Ázie obsahuje saponíny, ktoré chýbajú v palcáte z Európy, Turecka, Iránu a Afriky a naopak.

Hlavnú úlohu v tomto prípade zohráva protodioscín. Je to saponín, ktorý sa môže premeniť na dehydroepiandrosterón (DHEA) a potom na testosterón, čím sa zvýši jeho hladina v krvi. Chromatografické analýzy tribulusu z rôznych krajín ukázali, že protodioscín sa nachádza iba v rastlinách z Balkánu, Turecka, Iránu a Afriky, kým tribulus z ďalekej Ázie ho neobsahuje vôbec.

Tribulus je rastlina z Ázie, prítomná v tradičnej indickej medicíne – ajurvéde a tradičnej čínskej medicíne. Pred stáročiami ho muži používali na zlepšenie svojich sexuálnych schopností a zvýšenie šancí na početné potomstvo. Maces však nie je len afrodiziakum. Používal sa aj na posilnenie obličiek, močového mechúra a pečene, ako diuretikum a na zmiernenie opuchov. Používal sa na liečbu infekcií močových ciest a urolitiázy. Čaje z bylinky sa pili pri tráviacich problémoch. Podľa TČM maces zlepšuje tok energie čchi, čistí oči a zlepšuje ich fungovanie a upokojuje kožné neduhy. Podľa ajurvédy táto rastlina vyrovnáva všetky tri dóše, dodáva silu a revitalizuje telo.

Zdraviu prospešné vlastnosti:

Saponíny obsiahnuté v kvete sú už roky predmetom vedeckého výskumu. Doteraz bolo dokázané, že extrakt z Tribulus terrestris:

zvyšuje mužské libido a posilňuje erekciu,
zlepšuje mužskú plodnosť – zlepšuje kvalitu spermií a zväčšuje ich objem,
zvyšuje odolnosť voči stresu,
zlepšuje pohodu,
podporuje činnosť srdca a obehového systému,
chráni srdce.

Metaanalýza z roku 2020 tiež hovorí, že palcát zvyšuje sexuálnu túžbu u žien so zníženým libidom. Stojí za pokus!

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 500 mg extraktu Tribulus terrestris štandardizovaného na 40% saponínov. Žiadne prísady, plnivá, konzervačné látky a farbivá. Najvyššia kvalita! Celulózová kapsula – vhodná pre vegánov.

DÁVKOVANIE A AKO UŽÍVAŤ
1 kapsula 1-2x denne. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, zväčšená alebo rakovina prostaty, precitlivenosť na prípravok. Nepodávať deťom.
Tribulus je bylina určená hlavne pre mužov. Môžu ho užívať aj ženy, ale s opatrnosťou, pretože môže zvýšiť hladinu testosterónu, čo nie je vždy žiadúci efekt.
Buďte opatrní pri užívaní liekov na vysoký krvný tlak alebo cukrovku.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Tribulus terrestris patrí do čeľade Zygophyllaceae. Jeho prirodzený areál pokrýva Afriku, Áziu, Austráliu a väčšinu Európy. Najčastejšie sa vyskytuje v piesočnatých oblastiach. Tribulus je plazivá rastlina a jej stonky sú dlhé 10-30 cm. Jeho listy sú perovité a chlpaté a kvety sú žlté, zložené z piatich okvetných lístkov. Plodom macesu je schizokarp pripomínajúci ostnatý muškát – odtiaľ pochádza jeho názov. Rozdeľuje sa na 5 častí.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: