Triphala extrakt (100 kapsúl x 500mg) Náhľad

Triphala extrakt (100 kapsúl x 500mg)

AR114592

Nové

Zloženie: Triphala extrakt  (100 kapsúl x 500mg) 
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Viac detailov

Na sklade

11,84 €

Detaily

Zloženie: Triphala extrakt  (100 kapsúl x 500mg) 
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Triphala je ayurvédska zmes vyvinutá asi pred 1000 rokmi v Indii. Skladá sa z troch druhov ovocia: amla, bhibitaki a haritaki, ktoré sa najskôr vysušia a zomelú a potom sa spoja v rovnakom pomere. Nájdeme ich ľahko na cestách po Indii, pretože sú tam bežné. Každá z nich je bohatá na triesloviny, ktoré sú najdôležitejšou bioaktívnou látkou v triphale. Vďaka nim má triphala pozitívny vplyv na zdravie čriev, metabolizmus, imunitný systém, pečeň a nervový systém.

Je potrebné zdôrazniť, že extrakt z triphala vykazuje mierne odlišný profil aktivity ako práškový triphala. Je to tak preto, lebo koncentrovaná triphala obsahuje v menšom množstve viac aktívnych zlúčenín. Súčasne s tým, že časť má menší objem, poskytuje nám menej vlákniny, ktorá je prítomná v tvrdých škrupinách ovocia barro a haritaki, ako aj v ovocí amla.

Extrakt teda má menej prebiotický a výživový účinok na prospešnú črevnú mikroflóru ako prášok, má však intenzívnejší účinok na metabolizmus glukózy a cholesterolu, imunitu, zdravie pečene a nervový systém. Účinok na funkciu čriev zostáva v obidvoch prípadoch rovnako pozitívny. Triphala je tiež cenený pre vyrovnávací účinok všetkých troch dóš, ktoré podľa ajurvédskej filozofie sú súbory špecifických psycho-fyzických vlastností človeka, ako napríklad tvar tela, metabolizmus alebo temperament. Existujú vata, pitta a kapha dosha. Každý z nás má vlastnosti každého z nich, ale v inej miere. Zvyčajne máme jednu dominantnú a dve nedominantné dóše. Ájurvéda hovorí, že úsilie o vyváženie všetkých troch dóš je kľúčom k dobrému zdraviu. Túto rovnováhu ovplyvňuje hlavne životný štýl, ale aj byliny a ich zloženie používané v ajurvédskej medicíne.

Vlastnosti pre zdravie:

Extrakt Triphala vďaka vysokému obsahu tanínu reguluje črevné pohyby. Stimuluje a jemne čistí črevá, keď sú „lenivé“, a spomaľuje ich pri nadmernej práci (napr. Pri hnačkách).
Pomáha udržiavať normálnu hladinu glukózy v krvi. Podporuje tiež správnu sekréciu a činnosť inzulínu.
Pomáha udržiavať hladinu cholesterolu a triglyceridov na správnej úrovni. Fytosteroly prítomné v triphale inhibujú absorpciu cholesterolu v črevách a zvyšujú jeho vylučovanie z tela.
Stimuluje imunitný systém a zvyšuje jeho obranyschopnosť v prípade infekcie a keď sa potrebujete zbaviť nežiaducich baktérií, vírusov a plesní.
Chráni pečeň pred škodlivými látkami, ako sú alkohol a drogy.
Pozitívne ovplyvňuje nervový systém: zmierňuje napätie, zvyšuje náladu a podporuje kognitívne schopnosti.

APLIKÁCIA
pre zdravie čriev
ako podpora metabolizmu glukózy a cholesterolu
ako posilnenie imunity
na ochranu pečene
ako podpora nervového systému

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 500 mg extraktu triphala štandardizovaného na 40% trieslovín. Celulózová kapsula - vhodná pre vegánov.
Výťažok triphala pozostáva z rovnakých pomerov:
extrakt z ovocia amla (Emblica officinalis)
výťažok z ovocia bhibitaki (Terminalia bellirica)
Výťažok z ovocia Haritaki (Terminalia chebula)


AKO POUŽIŤ
1 kapsula dvakrát denne medzi jedlami. Ak narazíte na gastrointestinálne ťažkosti, užite kapsuly s jedlom.
Odporúčaná denná dávka (2 kapsuly) = 1000 mg extraktu triphala.
Doplnok stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Doplnky výživy nie sú náhradou pestrej stravy a zdravého životného štýlu.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: