Guggul 600 mg x 100 kapsúl - Commiphora mukul Náhľad

Guggul 600 mg x 100 kapsúl - Commiphora mukul

AR113756

Zloženie: Guggul  600 mg x 100 kapsúl - Commiphora mukul
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Viac informácií

Na sklade

16,89 €

Detaily

Guggul 600 mg x 100 kapsúl - Commiphora mukulGuggul 600 mg x 100 kapsúl - Commiphora mukul

Zloženie: Guggul  600 mg x 100 kapsúl - Commiphora mukul
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Guggulská živica (Myrhovník Wightov) - kapsuly s extraktom

Guggul je živica pochádzajúca zo stromu Commiphora mukul. Jeho najzaujímavejšou činnosťou je stimulácia činnosti štítnej žľazy. Vyniká tiež pozitívnym účinkom na hladinu cholesterolu a glukózy v krvi a skutočnosťou, že vďaka vysokému antioxidačnému potenciálu podporuje telo pri zápaloch.

Commiphora mukul alebo mukulský balzamér sa prirodzene vyskytuje v Indii, Pakistane a Bangladéši. Guggulská živica z nej získaná sa stala súčasťou ajurvédy v dávnom staroveku. Prvé záznamy o jeho lekárskom použití pochádzajú z roku 1700 pred naším letopočtom.

Guggul bol tradične podporovaný v prípade cukrovky, nadváhy, zápalov čriev a kĺbov, reumatických bolestí, problémov s pečeňou, kožných chorôb, srdcovo-cievnych chorôb, vredov a vnútorných parazitov. Moderná medicína v súčasnosti skúma zdravotný potenciál guggulovej živice v súvislosti s vyššie uvedenými problémami a niekoľkými ďalšími. Napríklad predbežné laboratórne experimenty preukázali, že bioaktívne zlúčeniny obsiahnuté v živici majú schopnosť ničiť bunky rakoviny prsníka, rakovinu hrubého čreva, pažeráka, pľúc, kože a ďalšie.

Najdôležitejšie účinné látky prítomné v guggulovej živici sú guggulsteróny a guggulsteroly. Obsahuje tiež početné fenolové zlúčeniny s antioxidačnými a protizápalovými vlastnosťami, ako sú kyseliny gallové, ellagické a chlorogénové.

Guggul živica sa tiež používa ako kadidlo. Pri zahriatí vydáva nádhernú karamelovú vôňu.

Vlastnosti pre zdravie:

Guggul zlepšuje činnosť orgánov postihnutých zápalom, ako sú tenké a hrubé črevá, žalúdok, kĺby, pankreas a pokožka. Podporuje ich regeneráciu a stimuluje protizápalové procesy.
Stimuluje prácu štítnej žľazy.
Pomáha udržiavať správnu hladinu cholesterolu v krvi vďaka prítomnosti zlúčenín zo skupiny sterolov, ktoré znižujú absorpciu cholesterolu z potravy a tiež zvyšujú jeho vylučovanie z tela.
Pozitívne ovplyvňuje fungovanie srdca a obehového systému. Má kardioprotektívne vlastnosti a stará sa o dobrý stav ciev.
Zlepšuje metabolizmus a absorpciu glukózy, čo má pozitívny vplyv na jeho hladinu v krvi.
Pôsobí neuroprotektívne a chráni mozog pred degeneráciou a demenciou.
Chráni pečeň pred škodlivými účinkami toxických látok (alkohol, drogy, drogy).

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 600 mg extraktu guggulskej živice (Commiphora wightii) štandardizovaného pre 10% lipidov. Celulózová kapsula - vhodná pre vegánov.
Najvyššia kvalita suroviny! Bez pridania plnív, farbív a klzných látok.

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
1 kapsula 2 krát denne s jedlom.
Obsah v dennej dávke (2 kapsuly) je 1200 mg extraktu z guggulu.
Doplnok stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Doplnky výživy nemôžu nahradiť vyváženú stravu a zdravý životný štýl.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na rastlinu, tehotenstvo, dojčenie.
Pri používaní antikoagulancií buďte opatrní - guggul tiež riedi krv.
Pri používaní hormónov štítnej žľazy je potrebné postupovať opatrne, pretože guggul môže zvyšovať tieto hladiny v krvi.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Commiphora mukul, z ktorého sa získava guggulská živica, je nízky strom alebo ker z čeľade Burseraceae. Nachádza sa v Indii, Pakistane a Bangladéši. Objavuje sa aj v severnej Afrike. Najradšej má suché a horúce podnebie, preto by ste ho mali hľadať v púštnych, polosuchých a skalnatých oblastiach. Balzamovací strom dorastá až do výšky 4 m. Je pokrytý papierovou tenkou kôrou a jeho vetvičky sú posiate tŕňmi. Listy sú oválne, silné a lesklé, tmavozelenej farby. Produkuje drobné ružové alebo červené kvety a guľovité zelené ovocie.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: