Diablov pazúr - Harpagophytum procumbens - 100 kapsúl x 600 mg Náhľad

Diablov pazúr - 100 kapsúl x 600 mg - Harpagophytum procumbens

AR111892

Nové

Zloženie: Diablov pazúr - Harpagophytum procumbens - 100 kapsúl x 600 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Viac detailov

Na sklade

10,42 €

Detaily

Zloženie: Diablov pazúr - Harpagophytum procumbens - 100 kapsúl x 600 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach


Diablov pazúr (Harpagophytum procumbens) je malá rastlina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v Južnej Afrike. Jeho charakteristickým znakom je ovocie plné hákovitých tŕňov, ktoré sa šíria pripojením k srsti zvierat. Bylinnou surovinou je jej cibuľovitý koreň.

Diablov pazúr obsahuje účinné látky klasifikované ako iridoidné glykozidy, z ktorých je najdôležitejší harpagozid. Predchádzajúce skúmania ukazujú, že majú pozitívny vplyv na pohybové ústrojenstvo, presnejšie povedané - podporujú správne fungovanie kĺbov, kostí a svalov.

V starej africkej medicíne sa koreň diablovho pazúra používal hlavne ako prostriedok na tlmenie bolesti, najmä v pohybovom aparáte, napríklad pri bolestiach chrbta, kolien alebo bedier. Bol tiež používaný ako liek na horúčku, alergie, dysfunkcie pečene a obličiek a ako tráviaci stimulant, ktorý zmierňuje gastrointestinálne ťažkosti, mierne preháňadlo a podpora hojenie rán. Keď si našiel cestu do európskeho ľudového liečiteľstva, pozornosť sa venovala aj jeho močopudným a sedatívnym účinkom. Nemecká komisia E (ekvivalent amerického FDA) schválila použitie diablovych pazúrov na poruchy hybnosti, dyspepsiu (problémy s prehĺtaním) a poruchy chuti do jedla a trávenia.

Vlastnosti pre zdravie:
Diablov pazúr podporuje obnovu kĺbového a kostného tkaniva.
Stimuluje protizápalové procesy v kĺboch, kostiach a svaloch.
Upokojuje nepohodlie na miestach postihnutých zápalom alebo preťažením (kríže, kolená, boky, zápästia, členky).
Podporuje regeneráciu pohybového aparátu po intenzívnom cvičení.

APLIKÁCIE:
na zlepšenie stavu kĺbov, kostí a svalov
s cieľom zvýšiť regeneračnú kapacitu pohybového systému
na zníženie nepohodlia spôsobeného zápalom alebo preťažením pohybového systému

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 600 mg mletého koreňa Harpagophytum procumbens štandardizovaného na 1,2% harpagozidu.
Celulózová kapsula - vhodná pre vegánov. Najvyššia kvalita suroviny! Bez pridania plnív, farbív a klzných látok.

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
1 kapsula 2 - 3 krát denne s jedlom.
Odporúčaná denná dávka doplnku je 1 200 - 1 800 mg.
Doplnok stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Doplnky výživy nemôžu nahradiť vyváženú stravu a zdravý životný štýl.

SYNERGIA
kostihoj lekársky, boswellia, glukozamín, chondroitín, MSM.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na rastlinu, tehotenstvo, dojčenie.
Diablov pazúr by sa nemal používať spolu s liekmi, ktoré znižujú kyslosť žalúdka.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Diablov pazúr, tiež známy ako harpagophytum procumbens, je rastlina z čeľade sezamových - Pedaliaceae. Pochádza z Juhoafrickej republiky. Jeho prirodzeným prostredím je púšť Kalahari rozprestierajúca sa v Namíbii, Botswane, Južnej Afrike, Angole, Zambii a Zimbabwe. Diablov pazúr sa plazí po zemi a jeho výhonky dosahujú dĺžku 50 cm. Vyrastajú zo silného cibuľovitého koreňa, ktorý môže siahať až 2 metre do zeme! Listy sú striebristo zelené, hlboko členité a pokryté sekrečnými žľazami. Kvety sú lievikovité, veľké, honosné a ružovo biele. Plody háčikov pripomínajú pavúka a sú pokryté háčikmi s ostňami, ktoré môžu pri chôdzi naboso v púšti Kalahari vážne zraniť.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: