Kyselina hyalurónová HMW Strong 100 kapsúl x 200 mg Náhľad

Kyselina hyalurónová HMW Strong 100 kapsúl x 200 mg

AR126132

Zloženie: Kyselina hyalurónová HMW Strong 100 kapsúl x 200 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

12,87 €

Detaily

Zloženie: Kyselina hyalurónová HMW Strong 100 kapsúl x 200 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

HMW kyselina hyalurónová - doplnok v kapsulách

Kyselina hyalurónová sa v našom tele vyskytuje prirodzene. Polovica je v koži a je navrhnutá tak, aby si zachovala svoju správnu hydratáciu a pružnosť. Druhá polovica je distribuovaná v kĺboch, očiach, fascii a nervovom tkanive. Jedna molekula kyseliny hyalurónovej je schopná naviazať až 250 molekúl vody, čo z tejto zlúčeniny robí jednu z najhygroskopickejších, aké možno v prírode nájsť.

Kyselina hyalurónová je biopolymér, t.j. molekula zostavená lineárne z mnohých disacharidových molekúl, ktorá je kombináciou kyseliny glukurónovej a N-acetylglukózamínu. Jeho názov je prevzatý z gréckeho slova hialos, čo znamená „sklo“, pretože bol prvýkrát izolovaný zo sklovca kravského oka. Vďaka prítomnosti kyseliny glukurónovej v molekule sa nazývala kyselina, no v skutočnosti je to sodná soľ kyseliny hyalurónovej, preto sa jej v súčasnosti čoraz častejšie hovorí hyalurónan.

Hladina kyseliny hyalurónovej v našom tele klesá s vekom a najmä rýchlo po 45. roku života. Jeho klesajúca hladina je príčinou vrások, straty tonusu pokožky a vyčerpania synoviálnej tekutiny. Na jeho množstvo v organizme má vplyv aj náš spôsob života. Rýchlejšie odbúravanie tejto zlúčeniny nastáva u ľudí, ktorí fajčia cigarety, nadmerne sa opaľujú a pravidelne konzumujú alkohol a vysoko spracované potraviny. Našťastie sa kyselina hyalurónová dá ľahko doplniť.

Za zmienku stoja aj rozdiely medzi vysoko- a nízkomolekulárnym hyaluronátom. Ústne odporúčame užívať len prvý, pretože len tento má protizápalové účinky, chráni bunky pred apoptózou (sebadeštrukciou) a poškodením. Nízkomolekulárny hyaluronát má naopak prozápalový účinok a podporuje apoptózu. Okrem toho bola jeho prítomnosť pozorovaná v blízkosti zhubných nádorov a predpokladá sa, že môže spôsobiť množenie rakovinových buniek.

Nízkomolekulárny hyaluronát má však tú výhodu, že jeho molekuly prenikajú povrchom pokožky do jej hlbokých vrstiev. Vďaka tomu je rozsah jeho hydratačných a pleť vyplňujúcich schopností väčší ako u vysokomolekulárneho hyaluronátu, ktorý pri vonkajšom použití pôsobí len na povrchové vrstvy kože.

AKCIA

Ústna suplementácia kyselinou hyalurónovou prináša benefity nielen pokožke, ale aj kĺbom, svalom a očiam.

HMW kyselina hyalurónová použitá perorálne vstupuje do všetkých vrstiev kože zvnútra. Vďaka tomu hĺbkovo pôsobí na pokožku a viaže vodu nielen na jej povrchu, ale aj v derme a podkoží. Okrem toho stimuluje syntézu kolagénu, ktorý dodáva pokožke pružnosť a pevnosť a tiež podporuje jej regeneráciu a hojenie rán či nedokonalostí.

Kyselina hyalurónová je prirodzenou súčasťou kĺbového puzdra. Je súčasťou slizu, ktorý „namazáva“ kĺby, zabraňuje odieraniu a poškodeniu chrupaviek. Nedostatok synoviálnej tekutiny, ktorý sa môže objaviť s vekom alebo pod vplyvom vysokej fyzickej aktivity, spôsobuje bolesti kĺbov a zmenšenie tlmiacej vrstvy. Suplementácia kyselinou hyalurónovou pomáha obnoviť štruktúru kĺbov a obnoviť ich správnu mechaniku. HMW kyselina hyalurónová navyše podporuje protizápalové procesy, čo sa používa na zmiernenie bolesti spojenej s degeneratívnymi zmenami v kĺboch.

Kyselina hyalurónová zvlhčuje oči. Nachádza sa v sklovci oka, čím chráni očnú buľvu pred vysychaním a poškodením a umožňuje aj jej výživu. Z tohto dôvodu sa HA používa ako zvlhčujúca látka pri syndróme suchého oka a v očnej chirurgii. Je tiež obľúbenou zložkou roztokov na kontaktné šošovky.

APLIKÁCIA
s cieľom zlepšiť hydratáciu suchej pokožky, zvýšiť jej elasticitu a pevnosť
na vyplnenie vrások a ochabnutej pokožky zvnútra von
na zlepšenie funkcie kĺbov a očí

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 200 mg sodnej soli kyseliny hyalurónovej. Obsah kyseliny hyalurónovej: min. 90 %. Veľkosť častíc: 1000 kDa. Produkt získaný v procese fermentácie glukózy Streptococcus zooepidemicus. Celulózová kapsula.
Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a mazadiel. Produkt je vhodný pre vegánov.


KYSELINA HYALURONOVÁ - DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Odporúčaná denná dávka: 1 kapsula 1x denne. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Obsah v dennej dávke (1 kapsula): 200 mg sodnej soli kyseliny hyalurónovej s vysokou molekulovou hmotnosťou 1000 kDa.
Doplnok stravy. Doplnky stravy nemôžu nahradiť pestrú stravu a zdravý životný štýl.


SPOLUPRÁCA
Pre pevnú podporu kĺbov kombinujte suplementáciu kyseliny hyalurónovej s glukosamínom, chondroitínom alebo MSM.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na produkt.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: