ALCAR 100 kapsúl x 600 mg Náhľad

ALCAR 100 kapsúl x 600 mg

AR11869

Zloženie: ALCAR 100 kapsúl x 600 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

15,95 €

Detaily

Zloženie: ALCAR 100 kapsúl x 600 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

ALCAR je acetyl L-karnitín. Používa sa na zvýšenie koncentrácie a kognitívnych schopností, posilnenie pamäti a ochranu mozgu. Napriek tomu, že ide o derivát L-karnitínu, je v účinku úplne odlišný, preto by sa tieto zlúčeniny nemali navzájom zamieňať. Je však potrebné pripomenúť, že metabolizmus ALCAR produkuje L-karnitín, preto suplementácia ALCAR môže priniesť ďalšie účinky typické pre príjem L-karnitínu, tj zvýšenie energetického výdaja počas tréningu a inhibíciu priberania.

ALCAR je aminokyselina produkovaná v našom tele. Pre svoj výrazný biologický účinok sa zaraďuje medzi látky podobné vitamínom. Táto zlúčenina sa rozkladá na acetylovú skupinu a karnitín. Acetylová skupina sa používa na budovanie životne dôležitých mozgových poslov a lipidov obklopujúcich neuróny (myelínové obaly) a je tiež zdrojom energie pre bunky a používa sa na ich rast. Karnitín sa zasa podieľa na energetickej premene mastných kyselín.

ALCAR je vyrobený z acylkarnitínu v mitochondriách - energetických centrách každej bunky. Acylkarnitín vzniká z karnitínu, ktorý sa používa na prenos mastných kyselín s dlhým reťazcom do mitochondrií, aby sa mohli zapojiť do premien vedúcich k tvorbe energie (teda podstúpiť beta-oxidáciu a následne dať substráty Krebsovmu cyklu). Mastná kyselina ani samotný karnitín nedokážu prejsť cez mitochondriálnu membránu do jej vnútra. Aby sa dostali dovnútra, obe molekuly sa premenia na acylkarnitín. Po prechode membránou sa acylkarnitín premení späť na karnitín, ktorý sa potom premení na acetylkarnitín alebo ALCAR a opustí mitochondrie. Výsledkom týchto reakcií je vznik acyl-CoA a CoA - molekúl potrebných pre ďalšie energetické transformácie. Samotný ALCAR sa však nezúčastňuje energetických transformácií. Stáva sa iba donorom acetylovej skupiny.

ALCAR + CoA -> acetyl-CoA + karnitín
acetyl-CoA -> acetylcholín, glutamát, aminokyselina GABA, myelínové obaly
karnitín -> energetický metabolizmus mastných kyselín

Acetyl-L-karnitín užívaný ako doplnok sa vyznačuje vysokou biologickou dostupnosťou a ľahko sa dostáva do krvi az krvi sa dostáva do mozgu, kde vykazuje nootropné a neuroprotektívne účinky.

PREVÁDZKA
Stimuluje činnosť mozgu, zlepšuje koncentráciu, schopnosť učiť sa a pamäť. Štúdie na zvieratách ukázali, že ALCAR zvyšuje rýchlosť energetického metabolizmu v mozgu, čím zvyšuje efektivitu svojej práce [3]. Bolo tiež dokázané, že ALCAR pomáha udržiavať intelektuálne schopnosti u starnúcich zvierat [4] a znižuje fyzickú a duševnú únavu u starších pacientov, zlepšuje ich motorické a kognitívne funkcie.
Okrem toho je ALCAR donorom acetylovej skupiny, ktorá sa využíva pri výrobe mozgových poslov – acetylcholínu, glutamátu a aminokyseliny GABA. Acetylcholín je kľúčový neurotransmiter zodpovedný za učenie a pamäť, takže ľudia, ktorí chcú zlepšiť svoje intelektuálne schopnosti, majú záujem najmä o zvýšenie jeho úrovne. Glutamát je zasa najrozšírenejší neurotransmiter v našom nervovom systéme, zodpovedný za vedenie rôznych nervových vzruchov a aminokyselina GABA je inhibičný posol, vďaka ktorému je možná relaxácia.
Zvyšuje náladu. Ukazuje sa, že pravidelná suplementácia ALCAR môže zvýšiť hladinu serotonínu a noradrenalínu v mozgu, čo vedie k výraznému zlepšeniu pohody.
Chráni mozog pred poškodením. Neuroprotektívne vlastnosti ALCAR boli potvrdené mnohými štúdiami na zvieratách a ľuďoch. Bolo preukázané, že ALCAR zlepšuje mozgové funkcie po úrazoch, chráni pred prooxidačným poškodením a pôsobením toxických látok (napr. alkoholu a iných stimulantov) a tiež inhibuje neurodegeneratívne zmeny.
Po vynechaní acetylovej skupiny sa transformuje na karnitín, ktorý zvyšuje energetický výdaj pri fyzickej námahe, čo môže byť užitočné pri redukcii a zabraňuje hromadeniu mastných kyselín v tukovom tkanive.

APLIKÁCIA
na zlepšenie kognície a pamäti
zlepšiť fyzické a duševné fungovanie starších ľudí
na ochranu mozgu
aby si zdvihol náladu
podpora chudnutia, redukcia

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 600 mg acetyl L-karnitínu (ALCAR) vo forme hydrochloridu. Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a klzných látok. Celulózová kapsula.

ALCAR - DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
1 kapsula 3x denne nalačno, 15 minút pred jedlom. Používajte ráno a popoludní. Ak sa ALCAR užije neskôr, môže spôsobiť problémy so zaspávaním.
Odporúčaná denná dávka (3 kapsuly) obsahuje: 1800 mg ALCAR. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Doplnok stravy. Výživové doplnky nie sú náhradou pestrej stravy a zdravého životného štýlu.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť. Deťom ho možno podávať v polovičnom množstve oproti dospelým.
Neodporúča sa užívať ALCAR pri hypotyreóze – ALCAR a L-karnitín blokujú prienik hormónov štítnej žľazy do buniek a môžu zhoršiť príznaky.

Vedľajšie účinky:
Niekedy ALCAR dráždi žalúdok a spôsobuje nevoľnosť, sucho v ústach a bolesti hlavy. Môže spôsobiť nepríjemný zápach potu, moču a dychu.

Interakcie:
Neužívajte ALCAR počas užívania acenokumarolu a warfarínu.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: