Gou teng - extrakt v kapsulách 500mg 100 kapsúl - Uncaria rhynchophylla Náhľad

Gou teng - extrakt v kapsulách 500mg 100 kapsúl - Uncaria rhynchophylla

AR126704

Zloženie: Gou teng - extrakt v kapsulách 500mg 100 kapsúl - Uncaria rhynchophylla
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

47,78 €

Detaily

Zloženie: Gou teng - extrakt v kapsulách 500mg 100 kapsúl - Uncaria rhynchophylla
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Gou teng - kapsuly
Gou teng (Uncaria rhynchophylla) je rastlina so silným účinkom na mozog - ochranný, upokojujúci nervy a antikonvulzívum. V tradičnej japonskej medicíne - Kampo - sa liečilo ako liek na epilepsiu, bolesti hlavy, úzkosť a stratu pamäti.

Gou teng je popínavá rastlina nachádzajúca sa v tropických lesoch. Jej domovinou je Čína a Japonsko. Jej vetvy si nemožno nevšimnúť - na spodnej časti každého listu sú hákovité ostne. Keď je rastlina vitálna, jej výhonky a tŕne sú zelené. Keď uschne, zmení sa na tmavohnedú.

V našich kapsulách nájdete až 500 mg extraktu gou teng a žiadne prídavné látky.


AKCIA

NÁLADA
Najdôležitejším účinkom účinných látok gou tengu je zlepšenie nálady a uvoľnenie nervového napätia.

O čo vlastne ide?
Aktívne zlúčeniny gou teng vykazujú schopnosť stimulovať serotonínové receptory, napodobňujúc jeho pôsobenie (aj keď samozrejme nie tak silno).
Stimulujú aj dopamínové receptory, čo má dvojnásobný pozitívny vplyv na náladu.
Inhibujú aktivitu MAO-B – teda monoaminooxidázy B, ktorá štiepi dopamín. Zvyšujú teda hladinu dopamínu v mozgu.
Stručne povedané, gou teng nielen stimuluje receptory hormónov šťastia - serotonínu a dopamínu, ale zvyšuje aj hladinu dopamínu, ktorý je zodpovedný za náladu, motiváciu konať a energetickú hladinu.
To však nie je všetko – za pozitívnym vplyvom gou tengu na náladu je ešte jeden mechanizmus. Ide o inhibíciu aktivity NMDA receptora. To vedie nielen k zlepšeniu pohody, ale aj kognitívnych funkcií.

OCHRANA MOZGU
Neuroprotektívny účinok gou tengu spočíva v tom, že jeho aktívne zlúčeniny prispievajú k odstraňovaniu prekurzorových proteínov z mozgu, z ktorých sa tvorí amyloid beta. Ako niektorí z vás možno vedia, akumulácia amyloidu beta je príčinou procesov vedúcich k Alzheimerovej chorobe.
Okrem toho gou teng chráni neuróny pred škodlivými účinkami amyloidu beta, ktorý sa už vytvoril v mozgu. Zabraňuje odumieraniu nervových buniek, odďaľuje vznik dysfunkcie nervových spojení a upokojuje zápaly v mozgu. Včas teda odďaľuje postup degenerácie mozgu.


OBEHOVÝ SYSTÉM
Gou teng má významný vplyv aj na srdce a obehový systém. Je cenený pre svoju schopnosť chrániť srdce pred hypoxiou a stratou normálneho rytmu.
Aktívne zlúčeniny gou teng stimulujú tvorbu oxidu dusnatého v cievach, priaznivo ovplyvňujú krvný tlak.


APLIKÁCIA
dobrá nálada a odolnosť voči stresu a úzkosti
zlepšenie stavu mozgu
zlepšenie kognitívnych funkcií u starších ľudí
zlepšenie funkcie mozgu ovplyvnenej lymskou boreliózou
prevencia mozgových chorôb
prevencia demencie


ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 500 mg extraktu gou teng (Uncaria rhynchophylla) štandardizovaného na 15% rhynchophyllinu. Celulózová kapsula. Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a mazadiel. Produkt je vhodný pre vegánov.

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Odporúčaná denná dávka: jedna kapsula trikrát denne. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Obsah v dennej dávke (3 kapsuly): 1500 mg extraktu gou teng.
Výživové doplnky nemožno užívať ako náhradu pestrej stravy a nenahradia zdravý životný štýl.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na niektorú zo zložiek prípravku. Výrobok nie je určený pre malé deti, tehotné a dojčiace ženy.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Gou teng je vinič z čeľade Rubiaceae. Je pokrytá širokými listami, ktoré rastú striedavo. V pazuchách listov sú hákovité ostne. Rastlina vytvára guľovité súkvetia. Vyskytuje sa najmä v Ďalekej východnej Ázii.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: