Bromelain 100 kapsúl x 500 mg Náhľad

Bromelain 100 kapsúl x 500 mg

AR118918

Zloženie: Bromelain 100 kapsúl x 500 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

13,97 €

Detaily

Zloženie: Bromelain 100 kapsúl x 500 mg

Zaradenie: Doplnky v kapsuliach


Bromelain v tabletách

Bromelaín napomáha tráveniu bielkovín, zvyšuje protizápalové reakcie v črevách, kĺboch ​​a dýchacích cestách a pôsobí aj ako antikoagulant.

Bromelain je enzýmový komplex získaný z čerstvých ananásov. Po tom, čo sa dostanú do ľudského tráviaceho traktu, tieto enzýmy zohrávajú úlohu proteolytických enzýmov, teda trávenia bielkovín. Pre ananás sú obranným faktorom, ktorý chráni jeho plody a stonku pred hmyzom a larvami, ktoré ich požierajú. Bromelain sa skladá z najmenej 5 enzýmov, z ktorých dva sú najaktívnejšie a sú označované ako bromelain A a B.

Bromelain je fantastickou voľbou pre ľudí s nedostatkom enzýmov na trávenie bielkovín. Ak máte pocit, že váš tráviaci systém má problémy s trávením mäsa, vajec, orechov a strukovín, skúste ho doplniť bromelaínom. Dodatočná porcia enzýmov konzumovaná s jedlom uľahčí a urýchli trávenie, zabráni nepríjemným ochoreniam a zadržiavaniu obsahu potravy v žalúdku a črevách.

Zaujímavé je, že bromelaín funguje nielen vo vnútri nášho tráviaceho systému, ale je tiež trávený našimi vlastnými enzýmami a absorbovaný cez črevá do krvi. Pri konzumácii medzi jedlami teda vykazuje rôzne vlastnosti. Ovplyvňuje obehový systém a zápalové reakcie, čím zlepšuje činnosť horných dýchacích ciest, kĺbov a čriev.


VLASTNOSTI

Bromelaín a trávenie
Bromelaín je aktívny pri teplote blízkej teplote nášho tráviaceho traktu a pri strednom až vyššom pH, a preto pôsobí v dvanástniku a tenkom čreve, kde štiepi dlhé peptidové reťazce na kratšie a jednotlivé aminokyseliny. Kým sa nezmieša s kyslou žalúdočnou šťavou, podporuje trávenie bielkovín aj v žalúdku [1, 2, 3]. Navyše, bromelaín užívaný s jedlom môže pomôcť pri prehĺtaní u ľudí trpiacich dyspepsiou (dysfágiou).

Ďalšie vlastnosti:
Bromelain po vstupe do nášho tela:
priaznivo pôsobí na obehový systém – rozširuje priesvit ciev, rozpúšťa to, čo sa ukladá na ich stenách, a tiež bráni zhlukovaniu krvných doštičiek, pôsobí ako antikoagulant,
pomáha vyčistiť nos počas sinusitídy,
zmierňuje nepohodlie v kĺboch ​​postihnutých zápalom a zlepšuje ich stav,
zlepšuje činnosť čriev postihnutých zápalom,
vo všeobecnosti podporuje správnu reakciu organizmu na zápal, čo už preukázalo nemálo štúdií [1].

Bromelain a chudnutie
V laboratórnych testoch bromelaín preukázal schopnosť inhibovať adipogenézu, teda tvorbu nových tukových buniek. Aby sme však mohli jednoznačne povedať, že táto látka podporuje chudnutie, musíme si počkať na ďalšie štúdie, najmä tie, ktoré sa týkajú ľudí.

APLIKÁCIA
pre lepšie trávenie bielkovín
na uľahčenie prehĺtania u ľudí s dyspepsiou
ako podpora kardiovaskulárneho systému
na odblokovanie nosa a prínosových dutín
na zlepšenie stavu kĺbov
podpora organizmu v protizápalových procesoch

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 500 mg bromelaínu s aktivitou 2500 GDU / g získaného zo stoniek a plodov ananásu (Ananas comosus), suspendovaného v maltodextríne. Celulózová kapsula.
Nepridávajú sa žiadne plnivá, farbivá, konzervačné látky ani klzné látky!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
1 kapsula 1-2x denne s jedlom alebo medzi jedlami (na lačný žalúdok).
Odporúčaná denná dávka (2 kapsuly) obsahuje 1000 mg bromelaínu. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

SPOLUPRÁCA
Pre komplexné zlepšenie trávenia sa oplatí kombinovať bromelaín s papaínom (list papáji) a ďalšími enzýmami.

KONTRAINDIKÁCIE
Nástup precitlivenosti, tehotenstvo a dojčenie.

Interakcie:
Bromelaín zvyšuje vstrebávanie antibiotík – penicilínov a tetracyklínov.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: