MSM s vitamínom C 100 kapsúl x 600 mg Náhľad

MSM s vitamínom C 100 kapsúl x 600 mg

AR111131

Zloženie: MSM s vitamínom C 100 kapsúl x 600 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

9,65 €

Detaily

Zloženie: MSM s vitamínom C 100 kapsúl x 600 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach


MSM alebo metylsulfonylmetán je organická zlúčenina síry, ktorej najdôležitejšou vlastnosťou je priaznivý vplyv na štruktúru a fungovanie kĺbov. Špeciálne pre vás sme vytvorili a predstavili v našom obchode kapsuly obsahujúce MSM s vitamínom C, pretože v tejto kombinácii sa MSM najlepšie vstrebáva a má najlepší účinok na kĺby.

MSM je tiež ľahko stráviteľným zdrojom síry. Síra je jednou z mikroživín, je stavebnou súčasťou mnohých bielkovín a je nevyhnutná pre správne fungovanie ľudského tela.

Obeh MSM v prírode
Síra cirkuluje v prostredí v niekoľkých rôznych cykloch. Tieto cykly zahŕňajú rôzne mikroorganizmy a rôzne zlúčeniny síry. Cyklus, pri ktorom sa vytvára MSM, sa začína dimetylsulfidom (DMS), ktorý zo síranov prítomných vo vode produkuje morský fytoplanktón. DMS je plyn, takže uniká do atmosféry. Potom sa oxiduje ozónom, UV lúčmi alebo dusičnanmi na DMSO - dimetylsulfoxid a SO2 - oxid siričitý. Oxidované produkty DMS prispievajú k tvorbe oblakov a potom odtekajú do pôdy so zrážkami. Po rozpustení v daždi sa transformujú späť na DMS a MSM a sú absorbované rastlinami v týchto formách. Potom sa znovu vrátia do pôdy, keď rastlina zomrie alebo je spotrebovaná, alebo sa dostanú do ovzdušia, zatiaľ čo rastlina dýcha. V pôde sa zlúčeniny síry tvoria zo zlúčenín síry, ktoré tvoria minerály. Tieto minerály sa po erózii pôdy vracajú do oceánskych vôd a dokončujú cyklus.

MSM sa prirodzene nachádza v širokej škále čerstvého ovocia a zeleniny, obilnín a tiež v kravskom mlieku, ale jeho obsah v týchto výrobkoch je nízky a nemá pre človeka biologický význam. Okrem toho je MSM veľmi nestabilný a stráca sa pod vplyvom akéhokoľvek spracovania potravín alebo počas ich konzervácie.

Ako doplnok sa preto MSM vyrába prostredníctvom laboratórnych zmien. Vyrába sa oxidáciou DMSO peroxidom vodíka (H2O2). To sa nelíši od prirodzene sa vyskytujúceho MSM a je rovnako biologicky aktívny.

Vlastnosti pre zdravie:

Pozitívny vplyv na kĺby
MSM je potrava pre kĺby. Najskôr im poskytuje síru, ktorá je stavebným prvkom chrupavky a kĺbového puzdra. Preto pomáha obnoviť ich štruktúru, ktorá sa môže prirodzene opotrebovať a zdegenerovať vplyvom fyzickej námahy, chladu a vlhkosti alebo periodicky pri zmene teploty, hlavne na jar a neskoro na jeseň.
Po druhé, MSM stimuluje správne protizápalové reakcie v kĺboch, vďaka čomu výrazne zlepšuje ich stav. Toto sa preukázalo v dvoch klinických štúdiách, v ktorých pacienti s osteoartritídou užívali MSM v dávke 1125 mg denne alebo 6 g denne počas 12 týždňov. V oboch štúdiách suplementácia MSM významne zlepšila stav kĺbov, ako aj kvalitu každodenného fungovania pacientov.

Pozitívny vplyv na protizápalové mechanizmy
Je potrebné vedieť, že MSM podporuje protizápalové reakcie nielen v kĺboch, ale aj v iných orgánoch, ako sú črevá, pečeň a pľúca, čo sa preukázalo v štúdiách na zvieratách. Jedná sa o molekulárny mechanizmus, ktorý spočíva v tom, že MSM znižuje produkciu prozápalových cytokínov produkovaných pri zápaloch a tiež znižuje hladinu proteínu CRP, ktorý sa tiež podieľa na zápale.

Pozitívny vplyv na regeneráciu po tréningu
Veľmi zaujímavou vlastnosťou MSM je jeho účinok na svaly podrobené intenzívnemu cvičeniu. Ako sa ukázalo, MSM znižuje mikrodámy svalov, ktoré sú výsledkom vyčerpávajúceho cvičenia. Ukázalo sa to v štúdii mierne trénovaných mužov, ktorí užívali MSM 28 dní pred a 2 dni po cvičení. MSM nielen znížil mikrodámy svalov, ale znížil aj únavu po tréningu.

Zdroj ľahko stráviteľnej síry
MSM je tiež bohatým zdrojom síry, ktorá je jedným z mikroelementov, teda stopových prvkov, ale pre náš organizmus stále nevyhnutná.

Z biologického hľadiska si síra a konkrétnejšie sulfidové mostíky zachovávajú štruktúru proteínov v 2. a 3. poradí. To znamená, že tvoria reťazce aminokyselín, ktoré tvoria proteíny, do správnych tvarov. To je dôležité pre stavbu všetkých buniek v tele.

Síra je tiež nevyhnutná pre produkciu mimoriadne dôležitých bielkovín, ako sú:
- kolagén, ktorý je súčasťou kostí, chrupaviek a kože,
- inzulín, ktorý reguluje metabolizmus glukózy,
- keratín, ktorý je nevyhnutný na tvorbu vlasov a nechtov,
- heparín, ktorý udržuje krvný tlak na primeranej úrovni,
- kyselina glutámová - mozgový neurotransmiter zodpovedný za prenos nervových impulzov,
- a enzýmy - bielkoviny zapojené do mnohých metabolických procesov v našom tele.

Síra tiež pozitívne vplýva na činnosť pečene a detoxikáciu tela, pretože podporuje detoxikačné procesy prebiehajúce v pečeni.

Pôsobí ako antioxidant a zachytáva voľné radikály.

APLIKÁCIE:
ako stála podpora pre správne fungovanie kĺbov
ako stavebný kameň doplňujúci štruktúru kĺbovej chrupavky
na zlepšenie fungovania orgánov postihnutých zápalom
na zlepšenie regenerácie svalov pri tréningu ľudí
na zlepšenie vzhľadu pokožky, vlasov a nechtov

ZLOŽENIE
MSM (metylsulfonylmetán) 600 mg, kyselina L-askorbová 100 mg (125% RDA), celulózová kapsula.
Množstvo v dennej dávke (2 kapsuly): MSM 1200 mg, kyselina L-askorbová 200 mg.
Vhodné pre vegánov. Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a klzných látok.

DÁVKOVANIE
Užívajte 1 kapsulu dvakrát denne s jedlom.
Odporúčaná denná dávka sú 2 kapsuly. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Doplnky výživy nemožno používať ako náhradu pestrej stravy a nenahrádzajú zdravý životný štýl.

SPOLUPRÁCA
Glukozamín, chondroitín, kurkumín, Boswellia serrata.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na ktorúkoľvek zložku produktu.

Vedľajšie účinky:
MSM doteraz nepreukázala žiadnu toxicitu ani pri veľmi vysokých dávkach.
S používaním MSM sa nevyskytli žiadne vedľajšie účinky. Vo veľmi zriedkavých prípadoch sa môžu vyskytnúť gastrointestinálne ťažkosti.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: