Silymarin Pestrec mariánsky (100 kapsúl x 300mg) - Silybum marianum Náhľad

Silymarín Pestrec mariánsky (100 kapsúl x 300mg) - Silybum marianum

AR115005

Zloženie: Silymarín  Pestrec mariánsky  (100 kapsúl x 300mg) - Silybum marianum
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

11,42 €

Detaily

Zloženie: Silymarín  Pestrec mariánsky  (100 kapsúl x 300mg) - Silybum marianum
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Silymarín pomáha obnoviť pečeň a chráni ju pred toxínmi a voľnými radikálmi. Stimuluje detoxikačné procesy, ktoré v ňom prebiehajú.

Silymarín je súhrnný názov pre šesť najdôležitejších flavonolignanov a niekoľko ďalších fenolových zlúčenín izolovaných zo semien ostropestreca mariánskeho (Silybum marianum). Je to popredná prírodná látka pre zdravie pečene s dobre zdokumentovanými vlastnosťami. Pred začatím liečby silymarínom stojí za to zmerať hladinu pečeňových enzýmov ALT a AST a zhruba po 3 mesiacoch testy opakovať, aby sa skontrolovali výsledky.

Ostropestrec mariánsky je rastlina, ktorá vyzerá ako bodliak. Jeho semená sa používali ako prostriedok na podporu fungovania pečene už v 4. storočí pred naším letopočtom! Okrem toho mali ešte ďalšie využitie: jedli ich dojčiace matky na stimuláciu laktácie. Dnes je bodliak testovaný na účinky na stav kĺbov, cukrovku, alergie, zápaly a nervový systém.


AKCIA
Silymarín stimuluje opravné procesy v hepatocytoch. Štúdie na zvieratách preukázali, že silymarín zvyšuje rýchlosť syntézy bielkovín v poškodených pečeňových bunkách zvyšovaním aktivity RNA polymerázy.
Chráni pečeň a zaisťuje jej optimálne fungovanie pomocou niekoľkých mechanizmov:
- zabraňuje prenikaniu toxínov do hepatocytov,
- inhibuje fibrózu pečene,
- podporuje protizápalové procesy v pečeňových bunkách,
- znižuje hladinu oxidačného stresu v tomto orgáne, čo umožňuje udržiavanie stability jeho bunkových štruktúr.
Stimuluje detoxikačné a čistiace procesy v pečeni.
Pomáha znižovať výskyt akné (čo je dôsledok zvýšeného čistenia). Ukázalo sa to v štúdii, v ktorej účastníci s akné užívali 210 mg silymarínu denne počas dvoch mesiacov. Po tomto čase bolo zaznamenané významné zníženie príznakov akné (Acne vulgaris) na tvári.

APLIKÁCIA
regenerácia pečene
ochrana pečene
detox
na zníženie akné

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 300 mg extraktu z pestreca mariánskeho (Silybum marianum) štandardizovaného tak, aby obsahoval 80% silymarínu. Celulózová kapsula.
Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a klzných látok.

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
1 kapsula raz denne pred jedlom.
Odporúčaná denná dávka (1 kapsula) je 300 mg extraktu z pestreca mariánskeho (Silybum marianum), vrátane 240 mg silymarínu. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

SPOLUPRÁCA
glycyrhyzín z hladkého sladkého drievka
kurkumín s kurkumou
červená šalvia (Salvia miltiorrhiza)

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na ktorúkoľvek zložku produktu.

Vedľajšie účinky:
Môžu sa objaviť gastrointestinálne ťažkosti.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: