L-Glutamín 100 kapsúl x 600 mg Náhľad

L-Glutamín 100 kapsúl x 600 mg

AR119010

Zloženie: L-Glutamín 100 kapsúl x 600 mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

9,38 €

Detaily

Zloženie: L-Glutamín 100 kapsúl x 600 mg

Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Glutamín je jednou z najrozšírenejších aminokyselín v ľudskom tele. Patrí medzi endogénne aminokyseliny, čo znamená, že nemusí byť dodávaný potravou, pretože si ho telo dokáže vyrobiť samo. Poskytovanie väčšieho množstva glutamínu vo forme doplnkov má však určité výhody. Je to zlúčenina odporúčaná na regeneráciu črevnej a žalúdočnej sliznice, ako aj na rekonštrukciu svalového tkaniva po ťažkom tréningu, po úrazoch a pri vysiľujúcich ochoreniach.

AKCIA
Vplyv na štruktúru a fungovanie tenkého čreva
Predpokladá sa, že L-glutamín priaznivo pôsobí na sliznicu tenkého čreva a pomáha utesniť jeho steny, čo následne vedie k lepšiemu vstrebávaniu živín a posilňuje bariéru proti vnikaniu nepotrebných zložiek. Táto hypotéza vychádza zo skutočnosti, že glutamín je v prvom rade potravou pre prospešné črevné baktérie. To znamená, že glutamín stimuluje rast prospešných bakteriálnych kmeňov, posilňuje črevnú mikroflóru a dobré zdravie mikroflóry je zasa kľúčovým faktorom pri obnove čreva. Mnohé štúdie na zvieratách potvrdili pozitívne účinky glutamínu na črevá. V klinických štúdiách suplementácia L-glutamínu zlepšila zdravie čriev u pacientov s AIDS, podvyživených detí, predčasne narodených detí, pacientov s popáleninami s poškodením čriev a pacientov liečených ožarovaním a chemoterapiou. V každom z týchto prípadov sa posilnila črevná bariéra a zvýšila sa správna črevná absorpcia.

Tu stojí za zmienku, že existujú aj štúdie, ktoré nepotvrdzujú opravné vlastnosti glutamínu. Ide o klinické štúdie, v ktorých bol glutamín suplementovaný v parenterálnej výžive, ako aj u pacientov s Crohnovou chorobou a syndrómom krátkeho čreva. Tieto štúdie nepreukázali žiadny vplyv glutamínu na stav tenkého čreva u skúmaných pacientov.

Účinky na svaly
60% aminokyselín nachádzajúcich sa vo svaloch je glutamín. Z toho vyplýva všeobecný názor, že suplementácia L-glutamínu stimuluje rast svalovej hmoty. Tento jav však nebol podporený výskumom [13, 14]. Ukázalo sa však, že L-glutamín môže pomôcť pri rekonštrukcii svalového tkaniva alebo zabrániť jeho degradácii u ľudí, ktorí utrpeli zranenia, chronicky chorých a oslabených [15, 16, 17], ako aj u ľudí, ktorí cvičia intenzívne. Ľudia, ktorí cvičia, môžu po tvrdom tréningu zaznamenať rýchlejšie zotavenie svalov a zníženie bolesti svalov.

Vplyv na imunitný systém športovcov
Riziko infekcie pre súťažiacich športovcov a tvrdý tréning je pomerne vysoké. Najčastejšie infekcie v tejto populácii vznikajú po intenzívnom tréningu, pretože pri prechodnom oslabení organizmu sa imunitný systém horšie dokáže brániť. Je to čiastočne spôsobené vyčerpaním svalového glutamínu, ktorý poháňa imunitný systém. Preto bolo vykonaných mnoho štúdií, aby sa zistilo, ako suplementácia glutamínu ovplyvní imunitu športovcov. Výsledky sú sľubné – výrazne sa zvýšila odolnosť športovcov užívajúcich glutamín, nižší bol aj výskyt infekcií.

L-GLUTAMÍN - APLIKÁCIA
L-glutamín má celkom špecifické vlastnosti. Odporúča sa najmä pre chronicky chorých (HIV, AIDS, rakovina, metabolické ochorenia) s degradáciou svalového tkaniva, aby vyživoval svaly a brzdil ich katabolizmus, ako aj pre zlepšenie fungovania a vstrebávania čriev. Využiť ho môžu súťažní športovci, kulturisti a ľudia, ktorí intenzívne cvičia na zlepšenie regenerácie svalov a posilnenie imunity. Napriek zmiešaným výsledkom výskumu stojí za to vyskúšať ho na utesnenie čriev.


ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 600 mg L-glutamínu získaného fermentáciou kukuričnej glukózy. Celulózová kapsula.
Bez pridania farbív, plnív, konzervačných látok a klzných látok.


DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
1 kapsula 3x denne tesne pred jedlom.
Odporúčaná denná dávka (3 kapsuly) je 1800 mg L-glutamínu. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, cirhóza, hepatálna encefalopatia, kŕče, precitlivenosť na glutamín alebo glutamát sodný.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: