Chaluha bublinatá extrakt 200mg - kapsule s jódom - fucus vesicolosus - 100 kapsúľ Náhľad

Chaluha bublinatá extrakt 200mg - kapsule s jódom - fucus vesicolosus - 100 kapsúľ

AR126430

Zloženie: Chaluha bublinatá extrakt 200mg - kapsule s jódom - fucus vesicolosus - 100 kapsúľ
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

10,34 €

Detaily

Zloženie: Chaluha bublinatá extrakt 200mg - kapsule s jódom - fucus vesicolosus - 100 kapsúľ
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Kelp – extrakt s jódom v kapsulách

Chaluha bublinatá je doplnok s jódom, ktorý podporuje správne fungovanie štítnej žľazy, ktorá je zodpovedná za zdravý metabolizmus, správnu hladinu energie, dobrú náladu a stav pokožky.

Fucus vesicolosus tiež známy ako kelp, je druh hnedej riasy, ktorá sa vyskytuje v plytkých vodách oceánu a vytvára takzvané vrakové lesy. Tieto lesy sú „domovom“ a potravou pre početné organizmy morskej fauny. Možno ich nájsť napríklad pozdĺž nórskeho pobrežia, kde zaberajú plochu až 5800 km2. Ďalšími miestami výskytu chaluhových lesov sú pobrežie Severnej a Južnej Ameriky, pobrežie Japonska a okolie ostrovov Veľkej Británie.

Pokiaľ ide o tradičnú medicínu, predpokladá sa, že kelp sa v tradičnej čínskej medicíne používal už dávno. Primárne sa používal na odstránenie strumy štítnej žľazy.

Najdôležitejšou vlastnosťou je vysoký obsah biologicky dostupného jódu, ale nielen to - tieto riasy sú bohaté aj na ďalšie minerály a vitamíny: hlavne vápnik, horčík, železo, vitamíny skupiny B a vitamíny A, C a K. nachádzajúce sa v vrakovom taluse, polysacharidy a florotaníny.

Pozor:
Tento doplnok môžu (a dokonca by mali) užívať tehotné a dojčiace ženy

JÓD

Podstata pôsobenia morských rias je založená najmä na jóde, ktorý obsahuje. Táto riasa je jedným z najbohatších zdrojov tohto prvku na svete!

1 kapsula nášho doplnku pokryje 211 % priemernej dennej potreby jódu u dospelých v populácii, čo je 95 mg. U tehotných žien je denná potreba jódu o niečo vyššia a dosahuje 160 μg.

Prečo je jód taký dôležitý?

Hlavná úloha jódu je pri tvorbe hormónov štítnej žľazy: T3 a T4. Hormóny štítnej žľazy sú zodpovedné za správny energetický metabolizmus, náladu, telesnú termogenézu, trávenie potravy, vzhľad pokožky a fungovanie mozgu.
Je teda ľahké uhádnuť, že nedostatok jódu môže mať za následok oslabenie štítnej žľazy a s ňou aj početných telesných funkcií. Ak nedostatok jódu spôsobuje hypotyreózu, objavia sa nasledujúce príznaky:
- nabrať váhu
- pocit chladu
- suchá koža
- lámavé nechty
- problémy s koncentráciou
Nedostatok jódu u tehotných žien môže zase viesť k poruchám mozgu u plodu, ako aj k potratu alebo predčasnému pôrodu.

INÉ:

Extrakt z Fucus uľahčuje kontrolu glykémie - pomáha udržiavať normálnu hladinu cukru v krvi a zlepšuje citlivosť tkanív na inzulín.
Zlepšuje parametre celkového cholesterolu, LDL a TG.
Má pozitívny vplyv na krvný tlak.


APLIKÁCIA
Na doplnenie prísunu jódu
Ako podpora pri chudnutí
Podporné mechanizmy súvisiace s glykémiou a lipidovými parametrami

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 200 mg extraktu z fukusu (Fucus vesiculosus) štandardizovaného na obsah 0,1 % organického jódu. Celulózová kapsula.
Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a mazadiel.

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ

Odporúčaná denná dávka: jedna kapsula 1x denne pred jedlom.
Obsah v dennej dávke (jedna kapsula): 200 mg extraktu z morských rias.
Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Jódom sa môžete predávkovať!
Výživové doplnky nemožno užívať ako náhradu pestrej stravy a nenahradia zdravý životný štýl.


KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na niektorú zo zložiek produktu. Výrobok nie je určený pre malé deti. Neužívajte spolu s antikoagulanciami.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: