Traja mágovia - Synergia troch foriem horčíka - magnézium - 100 kapsúľ Náhľad

Traja mágovia - Synergia troch foriem horčíka - magnézium - 100 kapsúľ

AR121752

Nové

Zloženie: Traja mágovia - Synergia troch foriem horčíka - magnézium - 100 kapsúľ
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Viac detailov

Na sklade

11,30 €

Detaily

Zloženie: Traja mágovia - Synergia troch foriem horčíka - magnézium - 100 kapsúľ
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach


Taurát horečnatý 250 mg
Glycinát horečnatý 250 mg
Malát horečnatý 250 mg

Traja mágovia pre špeciálne úlohy! Pomáhajú pri stavoch únavy, nadmernom strese, zvýšenej podráždenosti, bolestiach hlavy a ťažkostiach so zaspávaním. Dopĺňajú nedostatok horčíka (Mg2+), zlepšujú koncentráciu a pomáhajú udržiavať zdravé a pevné kosti.

Kapsuly Traja mágovia sú kombináciou troch vysoko vstrebateľných organických a chelátových foriem horčíka (Mg2+): glycinátu, taurátu a malátu v jednej kapsule.

Prečo sa chelátové formy lepšie vstrebávajú?

Všetky organické formy horčíka sa dobre rozpúšťajú vo vode, ale nie všetky majú rovnakú schopnosť prechádzať cez bunkové membrány. Chemická forma má teda kľúčový vplyv na účinnosť doplnku.

Horčík (Mg2+) vo forme chelátov (glycinát a taurát) je telom lepšie znášaný, nepôsobí laxatívne a jeho uvoľňovanie je stabilnejšie. Väzba horčíka s aminokyselinami - glycínom a taurínom vo forme chelátov (z gréckeho slova chele = "pazúry" alebo "krabie pazúry") má pozitívny vplyv na jeho biologickú dostupnosť a distribúciu do tkanív.
Katióny horčíka pašované „v glycínových kliešťoch“ a „zaseknuté v tauríne“ ľahko prenikajú cez bunkové membrány a migrujú na miesto určenia (do vnútra buniek).
V chelátovom stave je ión horčíka odolnejší a neutrálnejší - najmä pre črevá: nespôsobuje riedku stolicu a hnačku (čo sa bohužiaľ často stáva pri suplementácii tohto prvku). Chelátovaný horčík nezvyšuje osmotický tlak v črevách v takej miere ako voľné katióny horčíka, ktoré s vodou tvoria veľké molekuly (hydráty.

Magnézium malát (organická zlúčenina kyseliny jablčnej s horčíkom) sa vyznačuje aj vysokou vstrebateľnosťou a dobre ho znášajú aj ľudia s citlivými črevami. Okrem toho poskytuje našim bunkám kyselinu jablčnú, ktorá sa aktívne podieľa na výrobe energie v procese bunkového dýchania.

Prečo je horčík taký dôležitý?

Horčík (Mg2+) plní v ľudskom organizme mnoho dôležitých regulačných funkcií a je jedným zo základných prvkov, ktoré je potrebné dodávať potravou.
Denná potreba horčíka je asi 300-400 mg a zvyšuje sa pri fyzickej námahe, počas tehotenstva a dojčenia, ako aj pod vplyvom silného stresu.

Horčík (Mg2+) hrá dôležitú úlohu vo všetkých hlavných metabolických dráhach a ovplyvňuje energetickú ekonomiku buniek (ATP) a je kofaktorom vo viac ako 600 enzymatických reakciách. Reguluje nervovosvalový prenos, zvyšuje prah nervovej dráždivosti a podporuje svalovú relaxáciu. Charakteristickým príznakom nedostatku tohto prvku sú nervové tiky (napr. šklbanie viečok), kŕče v lýtkach, necitlivosť a brnenie dolných končatín. Horčík má ochranný účinok na bunky nervového systému a kardiovaskulárneho systému.

Horčík – podobne ako vápnik – sa ukladá v kostných mineráloch a ovplyvňuje hustotu kostí a zubov. Horčík je tiež stavebnou zložkou pokožky, vlasov a nechtov.

Suplementácia horčíka sa odporúča najmä v období chronickej únavy, poklesu energie, nadmernej podráždenosti a ťažkostí s koncentráciou. Po horčíku sa oplatí siahnuť pri stavoch napätia, ako aj na zlepšenie kvality spánku. Horčík pomáha udržiavať energetickú rovnováhu celého organizmu. Odporúča sa pre fyzicky a duševne aktívnych ľudí, ako aj pre ľudí, ktorí neposkytujú správne množstvo tohto prvku v strave.

APLIKÁCIA
doplnenie nedostatkov v strave
chronická únava, nedostatok energie, slabosť
zvýšená podráždenosť a napätie, agresivita, zmeny nálad
problémy s koncentráciou, problémy s učením
intenzívna duševná práca a fyzická námaha
na zlepšenie kvality spánku
bolesti hlavy, bolesti svalov
srdcové arytmie, prevencia kardiovaskulárnych ochorení, hypertenzia
priaznivý vplyv na mineralizáciu kostí a zubov
v stavoch zvýšeného dopytu (tehotenstvo, dojčenie, cukrovka atď.)
rekonvalescencia po chorobách a vysokom strese
horčík má antagonistický účinok na ióny vápnika; chráni tkanivá pred nadmernou kalcifikáciou (obličky, srdce, svaly) a chráni pred bunkovou smrťou vyvolanou vápnikom
zdravotná profylaxia, prevencia chorôb;

Nedostatok tohto prvku aj jeho nadbytok môžu byť škodlivé. Oveľa častejšie riešime nedostatok tohto prvku (hypomanangezémia) ako nadbytok (hypermagneziémia). Nadbytočný horčík sa vylučuje obličkami a stolicou. Riziko spojené s predávkovaním horčíkom sa týka len ľudí trpiacich chronickým ochorením obličiek alebo osôb na parenterálnej výžive.

Príčiny nedostatku
jesť vysoko spracované produkty (takzvaná západná strava),
nižší obsah horčíka v obilninách, ovocí a zelenine v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi (vyčerpanie pôdy a nesprávne hnojenie)
zhoršená absorpcia v tele
Zneužívanie alkoholu; niektoré lieky
zvýšený dopyt a nedostatočná ponuka


ZLOŽENIE
Taurát horečnatý 250 mg, glycinát horečnatý 250 mg, malát horečnatý 250 mg, kapsula z rastlinnej celulózy.


DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
1 kapsula až trikrát denne po jedle. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

Obsah v dennej dávke (3 kapsuly): taurát horečnatý 750 mg, glycinát horečnatý 750 mg, malát horečnatý 750 mg.
1 kapsula obsahuje 97,25 mg iónov horčíka (26% RWS)
3 kapsuly obsahujú 297,75 mg iónov horčíka (78 % NRV)
*%RWS - Referenčná hodnota príjmu pre dospelého


KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na ktorúkoľvek zložku doplnku. Nepoužívať u detí mladších ako 12 rokov.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: