Senovka grécka extrakt 40% saponín x 100 kapsúl - Trigonella foenum graecum Náhľad

Senovka grécka extrakt 40% saponín x 100 kapsúl - Trigonella foenum graecum

AR112436

Zloženie: Senovka grécka extrakt 40% saponín x 100 kapsúl - Trigonella foenum graecum
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

12,02 €

Detaily

Zloženie: Senovka grécka extrakt 40% saponín x 100 kapsúl - Trigonella foenum graecum
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Senovka grécka (Trigonella foenum-graecum) je rastlina z čeľade Fabaceae. V EU je známa aj pod menom grécke seno, Fenegreek alebo Božia tráva. Jeho tobolky obsahujú malé, žltkasté semená nepravidelného tvaru. Sú obľúbeným korením v Indii a v arabských krajinách. V minulosti sa používali na zvýšenie libida a „zvýšenie mužnosti“, ako aj na stimuláciu laktácie u žien a na reguláciu hladiny cukru v krvi. Zdá sa, že tieto vlastnosti potvrdzujú vedecké štúdie.

Vďaka vysokej prozdravotnej hodnote semien senovky gréckej bol vytvorený extrakt, ktorý je podstatou ich najlepších vlastností. Výťažok z senovke gréckej je štandardizovaný na 40% saponíny, ktoré sú hlavnými účinnými látkami tejto rastliny.

Vlastnosti podporujúce zdravie:

má pozitívny vplyv na mužské libido a hladinu testosterónu,

podporuje správnu laktáciu dojčiacich matiek,

podporuje správny metabolizmus uhľohydrátov ovplyvňovaním uvoľňovania inzulínu a hladiny cukru v krvi po jedle,

pomáha udržiavať správnu hladinu cholesterolu a triglyceridov v krvi.

Aplikácia a spôsob použitia

Kulinárske:

Senovka grécka má intenzívnu, horkosladkú chuť a výraznú bylinkovú korenistú arómu, ktorú možno vylepšiť krátkodobým pražením semien. Na obohatenie chuti mnohých jedál stačí malé množstvo. Buďte však opatrní, pretože prebytočné korenie môže pokrm zahltiť pokrmom príliš intenzívnej arómy a pokaziť jedlo. Semená by sa mali pridávať do polievok, omáčok a varených jedál na báze ryže, šošovice, zeleniny a krúpov. Po zomletí ich možno použiť na dochutenie rýb a mäsa. Sú tiež fantastickým doplnkom domáceho pečiva. Opečené semená sa dajú ľahšie zomlieť. Používa v rôznych kari zmesiach, najmä vindaloo, a v pikantných srílanských kari. Je tiež súčasťou indickej zmesi piatich korení „panch phoron“.

ZLOŽENIE

1 kapsula obsahuje 500 mg extraktu zo senovky gréckej štandardizovanej na 40% saponínov.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY

Rodnou oblasťou výskytu senovky gréckej je Ázia a východná Európa. Táto rastlina sa rozšírila do mnohých regiónov a v súčasnosti sa pestuje po celom svete. Senovka grécka je jednoročná rastlina. Kvitne v júni a júli. Produkuje žlté, strukovinové kvety a ovocie vo forme toboliek, v strede ktorých sú malé tvrdé semená, žltkastej farby a nepravidelného tvaru.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: