Zinok Picolinate 100 kapsúľ x 125mg Náhľad

Zinok Picolinate 100 kapsúľ x 125mg

AR109433

Zloženie: Zinok Picolinate  100 kapsúľ x 125mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

13,46 €

Detaily

Zloženie: Zinok Picolinate  100 kapsúľ x 125mg
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Zinok v kapsulách

Pikolinát zinočnatý je organický zinok v najlepšej absorbovateľnej forme.

Zinok je jedným z najdôležitejších prvkov potrebných na fungovanie ľudského tela. Pretože je kofaktorom viac ako 300 enzýmov (a teda ovplyvňuje viac ako 300 biochemických reakcií), zúčastňuje sa priamo alebo nepriamo na mnohých fyziologických procesoch, ako je napríklad transformácia proteínov, uhľohydrátov a tukov, energetický metabolizmus, syntéza a metabolizmus mnohých hormóny alebo detoxikačné reakcie v pečeni.

Zinok sa podieľa na raste a vývoji tela, fungovaní imunitného systému, regulácii procesov myslenia, učenia sa a zapamätania, pocitu chuti, pachu a sluchu, fungovaní reprodukčného systému, tvorbe správnej inzulínovej reakcie, štítnej žľazy a opravných procesoch DNA.

Nedostatky zinku môžu preto na mnohých úrovniach narušiť metabolizmus a fungovanie tela.

Účinky nedostatku zinku:

oslabenie imunitného systému,
znížený čuch a chuť,
hypotyreóza,
poruchy fungovania pankreasu a znížená absorpcia glukózy,
krehké nechty, vypadávanie vlasov, zhoršenie vzhľadu pokožky,
zníženie libida,
znížená koncentrácia, zhoršená pamäť a schopnosti učiť sa,
zhoršené hojenie rán,
inhibícia rastu a sexuálneho dospievania u detí / dospievajúcich,
depresívna nálada.

Dopyt po zinku u dospelých je 10 - 15 mg / deň, u detí 10 mg a u dojčiat 3 - 5 mg. Zinok je prítomný v mnohých potravinách, ako je mäso, vajcia, slnečnicové a tekvicové semená, ustrice, ryby, cesnak a cibuľa, klíčky, pšeničné klíčky, tmavý chlieb, pohánka, strukoviny, quinoa, tofu, sezam, huby , huby ustrice, hlávkový šalát a endive. Je však potrebné mať na pamäti, že absorpcia zinku sa uskutočňuje na úrovni 20 - 30% a môže sa dodatočne znížiť, ak jeme potraviny bohaté na fytáty (strukoviny, zrná, celozrnnú ryžu, orechy, semená) alebo doplnené o kyselinu listovú, železo , meď a vápnik.

Zaujímavý fakt - ustrice sa považujú za afrodiziakum, pravdepodobne preto, že obsahujú veľa zinku, čo má pozitívny vplyv na plodnosť

Nedostatok zinku ovplyvňuje približne 17% populácie. Nie je to veľa, ale stojí za to sa postarať o primeraný prísun zinku nielen vtedy, keď máme nedostatok. Ďalšia časť zinku bude určite užitočná pre deti a dospievajúcich, pretože tento prvok je nevyhnutný pre ich rast a dospievanie. Doplnenie sa odporúča aj pre tehotné a dojčiace ženy a ženy plánujúce tehotenstvo. Okrem toho môže suplementácia zinkom pozitívne pôsobiť na zdravie ľudí s hypotyreózou, Hashimotovou chorobou, inzulínovou rezistenciou, cukrovkou, PCOS alebo zníženou plodnosťou.

Pri použití zinkových prípravkov sa odporúča opatrnosť, pretože nadbytok zinku je rovnako škodlivý ako jeho nedostatok. Bezpečné množstvo zinku je až 100 mg / deň, ale najlepšie je postupovať podľa pokynov na etikete.


Úloha zinku v tele:

Udržuje pokožku, vlasy a nechty v správnom stave.
Umožňuje vnímanie chuti, pretože aktivuje gustín - proteín nachádzajúci sa v chuťových pohárikoch. Jeho nedostatky oslabujú pocit chuti.
Hrá obrovskú úlohu pri fungovaní pankreasu. Reguluje vylučovanie enzýmov inzulínu, glukagónu a pankreasu. Podieľa sa na tvorbe inzulínu a ovplyvňuje jeho činnosť.
Ovplyvňuje fungovanie mužského reprodukčného systému. Je nevyhnutné, aby spermie správne fungovali a aby sperma bolo vysokej kvality. Zúčastňuje sa na syntéze testosterónu.
Má viacsmerný účinok na imunitný systém a umožňuje správne fungovanie obranných mechanizmov.
Hojne sa vyskytuje v mozgu, a preto významne prispieva k jeho fungovaniu. Reguluje vedenie nervových impulzov a má neuroprotektívny účinok ako antioxidant. Je zodpovedný za správny priebeh procesov myslenia a zapamätania a tiež ovplyvňuje náladu.

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje:
125 mg pikolinátu zinočnatého (250% odporúčanej dennej dávky)
125 mg malátu horečnatého (5% odporúčanej dennej dávky)

Žiadne prísady, plnivá, farbivá a prostriedky proti spekaniu.

HPMC celulózová kapsula. Vhodný pre vegánov.

NRV - referenčná hodnota živín.

Zinok - doplnok výživy. Neprekračujte odporúčaný denný príspevok. Doplnky výživy nemôžu byť použité ako náhrada pestrej stravy a nie sú náhradou zdravého životného štýlu.

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Dospelí: 1 kapsula dvakrát týždenne s jedlom.

Deti a dospievajúci: 1 kapsula dvakrát týždenne s jedlom.

Odporúčaná dávka (1 kapsula) pokrýva 250% RWS zinku a 5% RWS horčíka.

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Príliš veľa zinku je toxické!

Zinok - s čím sa dá skombinovať?
Horčík zlepšuje absorpciu zinku a naopak.

Zinok sa nemá užívať spolu s vitamínom D a B12, železom, vápnikom a selénom (znížená absorpcia). Odporúčaný interval je 2 hodiny.

Kontraindikácie
Precitlivenosť na ktorúkoľvek zložku lieku.

Doplnok zinku je bezpečný (a dokonca sa odporúča) pre tehotné a dojčiace ženy.


VEDĽAJŠIE ÚČINKY
Zinok získaný na lačný žalúdok môže spôsobiť, že sa budete cítiť zle.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: