Výpredaj! Bajkalina 250 mg x 100 kapsúl - Scutellaria baicalensis Náhľad

Bajkalina 250 mg x 100 kapsúl - Scutellaria baicalensis - Čínska lebka

AR95513

Zloženie: Bajkalina 250 mg x 100 kapsúl - Scutellaria baicalensis
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

13,46 €

Detaily

Zloženie: Bajkalina 250 mg x 100 kapsúl - Scutellaria baicalensis
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach


Bajkalín je jednou z hlavných aktívnych látok Čínskej lebky - rastlina pochádzajúca z východnej Ázie, ktorá zaujíma významné miesto v tradičnej čínskej medicíne. Táto látka bola podrobená rozsiahlemu výskumu a zdá sa, že jej potenciál na podporu zdravia je obrovský. Niet preto divu, že koreň Scutellaria baicalensis sa v Číne úspešne využíva už od staroveku.
Bajkalská lebka je klasifikovaná ako adaptogénna, teda rastlina, ktorá posilňuje odolnosť proti stresu a podporuje fungovanie tela na mnohých úrovniach. Číňania ju nazývajú Huang-Qin a radia ju medzi 50 základných bylín. Podľa TČM je trpkou a ochladzujúcou bylinou. Pomáha pri ochoreniach spôsobených nadmerným teplom a vlhkosťou. V minulosti sa používala na liečbu prechladnutia, horúčky, chrípky, kašľa, hnačiek, chorôb pečene, bakteriálnych a vírusových infekcií, vysokého krvného tlaku, alergií a kožných ochorení. Dnes sa cení za to, že zlepšuje fungovanie kardiovaskulárneho systému, upokojuje, podporuje a chráni mozog, má silný antioxidačný účinok, zmierňuje príznaky alergie a pozitívne vplýva na kĺby, pokožku a pečeň.
Za svoje vlastnosti vďačí hlavne baikalínu, ktorého obsahuje najviac. Okrem baicaleínu obsahuje jeho koreň aj baikaleín, wogonín a vogonozid - rovnako dôležité zlúčeniny, každá s mierne odlišným účinkom. Výskum štítnej žľazy v Bajkalu sa zameriava buď na koreňový extrakt, alebo na extrakty obsahujúce jednu zo štyroch vyššie uvedených zlúčenín.
Táto rastlina je tiež cenená pre svoje dekoratívne vlastnosti. Vytvára nádherné, prepychové, modrofialové kvety, ktoré rastú jeden nad druhým v dlhých vertikálnych kvetenstvách.

Vlastnosti podporujúce zdravie

Baicalin podporuje normálnu protizápalovú odzvu tela. Táto vlastnosť bola rozsiahlo študovaná (viac ako 170 experimentov) s použitím rôznych modelov zápalu - napríklad kĺbov, čriev, kože, obličiek a pečene. V každej zo štúdií bol pozorovaný pozitívny účinok baikalínu na zápal.
Baicalin má neuroprotektívny účinok, stimuluje neurogenézu a posilňuje pamäť. Početné štúdie preukázali, že baikaleín môže inhibovať poškodenie mozgového tkaniva a obmedzovať neuronálnu smrť v mozgu pod vplyvom rôznych toxických látok. Zabraňuje strate kognitívnych schopností a dodatočne zlepšuje pamäť, čo dokázali testy na zvieratách [2]. Baicín môže navyše stimulovať regeneráciu mozgových štruktúr a podporovať ich rekonštrukciu, ba dokonca podporovať neurogenézu, tj. Tvorbu nových buniek a nervových spojení.
Baicalin môže zlepšiť náladu, čo dokazujú pokusy na zvieratách s modelmi depresie. V takýchto štúdiách sa pozoruje depresívne správanie zvierat a zmeny v ich mozgu. Ukázalo sa, že baicalin opakovane znižoval depresívne správanie zvierat a tiež inhiboval apoptózu (smrť) neurónov v hipokampe, znižoval oxidačný stres v štruktúrach mozgu, inhiboval aktivitu enzýmov MAO-A a MAO-B, ktoré štiepia serotonín, a znižoval hladinu kortikosterónu (živočíšneho pôvodu). stresový hormón) v krvi.
Baicalin podporuje fungovanie zapálených kĺbov. Táto vlastnosť bola testovaná v štúdii na zvieratách a na ľuďoch. V obidvoch prípadoch sa pozorovalo, že perorálna suplementácia baicalínu mala pozitívny vplyv na stav kĺbov. Znížil sa ich opuch a stuhnutosť a zväčšil sa rozsah pohybu.

APLIKÁCIA
Na posilnenie pamäti a zlepšenie kognitívnych schopností.
Chrániť mozog a stimulovať neurogenézu (o mozog sa oplatí v prípade pravidelnej konzumácie alkoholu a iných stimulancií, o starších ľudí a / alebo trpiacich neurodegeneratívnymi chorobami).
S cieľom podporiť fungovanie orgánov postihnutých zápalom.

ZLOŽENIE
Každá kapsula obsahuje 250 mg extraktu Scutellaria baicalensis, štandardizovaného tak, aby obsahoval 80% baicalínu. Želatínová kapsula. Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a klzných látok.

AKO POUŽIŤ
1 kapsula 2 krát denne s jedlom.
Doplnok stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Doplnky výživy nemožno používať ako náhradu pestrej stravy a nenahrádzajú zdravý životný štýl.

KONTRAINDIKÁCIE
Nepoužívať u ľudí, ktorí sú alergickí na niektorú zo zložiek produktu. Produkt sa neodporúča pre tehotné a dojčiace ženy.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Bajkalská lebka (Scutellaria baicalensis) patrí do čeľade Lyme. Rodnou oblasťou jeho výskytu je východná Ázia. Nachádza sa vo voľnej prírode alebo sa pestuje na východnej Sibíri, Mongolsku, severnej Číne, Japonsku a Kórei. Rastie na trávnatých vysočinách alebo na brehoch morí. Má ráda slnečné miesta. Táto rastlina dosahuje výšku 25-60 cm. Produkuje koreňový koreň s mnohými vetvami. Jeho stonka je pokrytá úzkymi, opačnými, kopijovitými listami. Na vrcholoch výhonkov sa objavujú zvislé súkvetia krásnych dlho kalichových kvetov. Kvety majú fialovú farbu. Semená lebky Bajkalskej lebky sú grafitovo čierne a svojím vzhľadom pripomínajú malé kamienky.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: