Nové Shiitake extrakt 100 kapsúl x 500 mg - Lentinula edodes Náhľad

Shiitake extrakt 100 kapsúl x 500 mg - Lentinula edodes

AR136387

Zloženie: Shiitake extrakt 100 kapsúl x 500 mg  - Lentinula edodes
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

16,45 €

Detaily

Zloženie: Shiitake extrakt 100 kapsúl x 500 mg  - Lentinula edodes
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Huba Shiitake – 30% extrakt v 500 mg kapsulách
Shiitake výrazne podporuje imunitu a zabezpečuje správny metabolizmus glukózy a cholesterolu, ako aj zdravý krvný tlak.

Shiitake je japonský názov pre japonské sklerotium (alebo sklerodermia) (Lentinula edodes). Je to chutná, jedlá huba z čeľade Omphalotaceae, prirodzene sa vyskytujúca vo vlhkých teplých ázijských lesoch. V Číne a Japonsku sa pestuje v skleníkoch a vonku na rôznych, niekedy až prekvapivých substrátoch.

Shiitake v lese rastú v skupinách na rozkladajúcom sa dreve listnatých stromov, najmä shii stromov. Shii (椎) je japonský názov pre druh Castanopsis. Take (茸) znamená huba.

V priebehu storočí sa vyvinuli aj ďalšie názvy: hríb kvetnatý, hríb zimný, hríb zlatý, hríb cisársky a hríb čínsky. História Ďalekého východu je bohatá na mýty a legendy o šitake. Boli uznaní okrem iného: ako zdroj mladosti, dlhovekosti a vitality. Sú a boli prezentované ako potraviny s rôznymi zdraviu prospešnými vlastnosťami, ktoré zaujímajú silné postavenie v tradičných presvedčeniach a medicíne.

Kulinársky sú tieto huby známe ako zdroj chuti umami. Shiitake je potravina, ktorá má okrem základnej úlohy dodať telu energiu a živiny aj zdravotné benefity. Vyplývajú z obsahu látok vyvolávajúcich rôzne biologické účinky. Ich koncentrácia závisí od mnohých faktorov: od kvality substrátu až po spôsob skladovania.

Vedeli ste, že podľa V jednej štúdii samotné podmienky skladovania výrazne ovplyvnili obsah fenolových zlúčenín, antioxidačnú kapacitu, kyselinu galovú, kávovú, chlorogénovú a kvercitínu v shiitake?

Ako vidíte, udržať kvalitu zloženia môže byť problém a vyžaduje si veľa skúseností. V Magic Garden si ceníme predvídateľnosť a čistotu surovín – bez ťažkých kovov! Je to výsledok dlhoročnej práce nášho dodávateľa, ktorý sa špecializuje len na liečivé huby. Vďaka jeho znalostiam a nasadeniu môžeme ponúknuť extrakt, ktorý prekoná očakávania aj tých najnáročnejších milovníkov húb :)

Aké zaujímavé látky môžeme okrem spomenutého očakávať v plodniciach shiitake? Nájdeme tam okrem iného:

polysacharidy (ϐ-glukány, napr. lentinan),
aminokyseliny (glutamín, metionín, kyselina glutámová, arginín, ergotioneín, kyselina y-aminomaslová),
minerály (horčík, draslík, fosfor, sodík, vápnik),
vitamíny a látky podobné vitamínom (ergosterol - prekurzor vitamínu D2 (ergokalciferol), cholín,
puríny (adenín).

HUBA SHIITAKE – AKCIA
Extrakt z huby Shiitake intenzívne posilňuje imunitné mechanizmy organizmu vďaka obsahu zdraviu prospešných polysacharidov (konkrétne ϐ-glukánov).
Polysacharidy obsiahnuté v shiitake pomáhajú udržiavať normálnu hladinu cukru a cholesterolu v krvi, podporujú metabolickú rovnováhu organizmu.
Aktívne zlúčeniny Shiitake majú priaznivý vplyv na udržanie normálneho krvného tlaku.

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 500 mg extraktu z huby shiitake (Lentinula edodes) štandardizovaného na obsah 30 % polysacharidov. Celulózová kapsula.

SHIITAKE – DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ
Odporúčaná denná dávka: 1-2 kapsuly až 3x denne pred jedlom.
Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Obsah v dennej dávke (6 kapsúl): 3 g extraktu shiitake.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na produkt.
Huba Shiitake môže aktivovať imunitný systém, čo môže viesť k zvýšeniu symptómov autoimunitných ochorení.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Huby Shiitake majú charakteristické hnedé klobučiky, ktoré môžu dosiahnuť priemer 5 až 10 cm. Ich povrch je hladký alebo mierne zvrásnený, akoby narezaný. Stonka shitake je tvrdá, s bielou dužinou.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: