Damiána extrakt - Turnera diffusa 20:1 - 25g Náhľad

Damiána extrakt - Turnera diffusa 20:1 - 25g

AR110228

Nové

Zloženie: Damiána extrakt - Turnera diffusa 20:1 - 25g
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Viac detailov

Tento produkt už nie je dostupný

9,16 €

Detaily

Zloženie: Damiána extrakt - Turnera diffusa 20:1 - 25g
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Damiana (Turnera diffusa, syn. Turner aphrodisiaca) je rastlina z Mexika, ktorá sa v miestnej medicíne a kultúre vyskytuje od mayských čias. Dnes sa zhodnocuje a pestuje nielen tam, ale aj v celej Strednej a Južnej Amerike.

Prvý spôsob, ako v histórii používali damianu, bolo urobiť silný nálev z jej listov cukrom a skonzumovať ju ako nápoj lásky, čo malo skrátiť vzdialenosť medzi budúcimi milenkami a poskytnúť im pri pohlavnom styku veľa príjemných zážitkov. Afrodiziakálne vlastnosti Damiany sa využívajú od staroveku až dodnes, moderná medicína ich však len začína skúmať. Zatiaľ ich potvrdili jednotlivé experimenty na zvieratách.

V priebehu času sa damiána začala používať na mnoho ďalších účelov, kedy sa zistilo, že má pozitívny vplyv na náladu a nervový systém, ako aj na tráviaci, močový a dýchací systém. Mexickí šamani odporúčali damianu na depresívnu náladu, úzkosť a nadmernú plachosť, cukrovku, zápchu, kašeľ, žalúdočné vredy, bolesti hlavy, astmu a bronchitídu. Damiana sa konzumovala vo forme vývarov a fajčila sa tiež v fajkách s tabakom alebo inými bylinami.

Damiana prišla do Európy spolu so španielskymi misionármi, ktorí sa ju naučili používať pozorovaním Indiánov. Táto rastlina si našla dôstojné miesto v európskom ľudovom liečiteľstve a najväčšie uznanie si získala vo Veľkej Británii, Holandsku a Nemecku. Bola ocenená aj v Spojených štátoch a bolo opísaná v americkom liekopise a v mnohých bylinných dielach.

Vlastnosti pre zdravie:

Pozitívny vplyv na libido
Dlhá história používania damiany ako afrodiziaka nielen v Mexiku, ale aj v Európe a USA naznačuje, že v klinických štúdiách s modernou medicínou je to už dobre zdokumentovaná vlastnosť. V skutočnosti ich však existuje veľká potreba, najmä preto, že doterajšie výsledky pokusov na zvieratách sú veľmi sľubné.
V týchto experimentoch spôsobil extrakt z damiany ľahšie a častejšie kopulácie potkanov. Skrátilo to čas medzi prvým a druhým stykom, ako aj čas potrebný na dosiahnutie ejakulácie. V štúdii na potkanoch s nízkym libidom navyše extrakt z damiany zvýšil počet zvierat, ktorým sa podarilo ejakulovať.
Tieto štúdie sa týkajú potkaních samcov, je však potrebné poznamenať, že podľa tradičnej medicíny je damiana účinným afrodiziakom aj pre ženy.

Dobrá nálada a pokoj
Štúdie na zvieratách tiež naznačujú pozitívny vplyv Damiany na náladu. Doposiaľ sa preukázalo, že jeho účinok zmierňuje pocit úzkosti, hoci tradičná medicína odporúča damianu aj na celkové zlepšenie nálady a upokojenie pri nadmernej psychickej stimulácii (rozptýlenie, stres, podráždenie).
Účinnou látkou damiany, ktorá je zodpovedná za vyššie uvedené vlastnosti, je apigenín. Jeho pôsobenie bolo testované na potkanoch, ktorým boli podávané rôzne dávky: od 2 do 10 mg / kg telesnej hmotnosti. Každá z aplikovaných dávok apigenínu mala antidepresívny, protistresový, anxiolytický a dokonca analgetický účinok. Sila účinku sa zvyšovala s dávkou [5].

Adaptogén
Je tiež potrebné poznamenať, že damiána je klasifikovaná ako adaptogén, ktorý posilňuje odolnosť proti stresu a zvyšuje prispôsobivosť tela.

Pozitívny vplyv na hladinu glukózy v krvi
Medzi sekundárne vlastnosti Damiány patrí jej pozitívny vplyv na správu glukózy. V tomto ohľade bol testovaný teuhetenon A, aktívna zlúčenina izolovaná z listov damiany. Jeho podanie myšiam malo za následok zníženie hladín glukózy v krvi u diabetických aj zdravých myší.

APLIKÁCIA
na zvýšenie libida u žien a mužov
na podporu dobrej nálady
na prehĺbenie mieru a upokojenie nervov

ZLOŽENIE
Extrakt z Damiány 20:1 (Turnera diffusa) 100%. Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a klzných látok. Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
1 odmerku dvakrát denne. Rozpustite v troche vody, zjedzte pred jedlom.

1 odmerka (0,5 ml) obsahuje 250 mg extraktu z damiány. Odporúčané denné množstvo je 500 mg extraktu z damiany.

Balenie obsahuje 100 odporúčaných porcií produktu. Doplnok stravy. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Doplnky výživy nemožno používať ako náhradu pestrej stravy a nenahrádzajú zdravý životný štýl.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu. Nedávajte deťom.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Damiana - Turnera diffusa alebo Turnera aphrodisiaca - patrí do čeľade mučenky. Prirodzene sa vyskytuje v Mexiku, Strednej a Južnej Amerike. Hovorí sa jej aj bylina sv. Damiána, z ktorého názvu pochádza aj jeho bežný názov. Táto rastlina je malý ker s jemnými, zubatými listami a intenzívne žltými, 5-násobnými kvetmi. Kvitne v lete a po odkvitnutí dáva drobné ovocie, ktoré chutí ako figy.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: