Garcinia cambogia extrakt 50% HCA - 25g Náhľad

Cissus quadrangularis ekstrakt 4:1 - 50g

AR107403

Zloženie: Cissus quadrangularis ekstrakt 4:1 - 50g
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Viac detailov

Na sklade

11,99 €

Detaily

Zloženie: Cissus quadrangularis ekstrakt 4:1 - 50g
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Cissus quadrangularis je popínavá rastlina pôvodom z Indie, Arabského polostrova, Indonézie a Afriky. Jej výhonky sú silné, hranaté a štvorcové. Názov "quadrangularis" pochádza z ich tvaru.

Cissus sa v ázijských zdravotníckych systémoch používa od staroveku. Najpopulárnejšia bola v Indii, ale bola známa aj v Bangladéši, Bhutáne a na Srí Lanke. Jeho výhonky a korene boli buď sušené a práškové, alebo čerstvo použité ako šťavy a pasty na vnútorné i vonkajšie použitie. V ajurvéde bol cissus podporujúci liečbu zlomených kostí a hojenie poškodených väzov a šliach. Používal sa aj pri osteoporóze a dne. V medicíne sa Siddha používala na zmiernenie bolesti kĺbov a chrbtice a jedla sa tiež na posilnenie celého tela. Bol nazývaný „asthisamharaka“ alebo doslova „ten, kto chráni pred zničením kostí“. Cissus mal niekoľko ďalších použití. Pomáhal pri pohlavných chorobách, zažívacích ťažkostiach, plynatosti a otrave jedlom. Z jej čerstvých výhonkov bola vylisovaná šťava, ktorá sa odporúčala ženám s nepravidelnou menštruáciou, ako aj ľuďom trpiacim skorbutom, pretože cissus je bohatý na vitamín C. Dužina jeho výhonkov a koreňov sa nanášala na rany, modriny, popáleniny a uhryznutie hmyzom. Ako všeobecný prostriedok proti bolesti sa používal odvar z jeho výhonkov s prídavkom zázvoru a čierneho korenia.

Vplyv cissu na kostnú štruktúru je téma, ktorej sa už venovalo niekoľko štúdií, zatiaľ však ide o pokusy na zvieratách. Výsledky sú však veľmi sľubné. Vlastnosti tejto rastliny sa pripisujú prítomnosti mnohých bioaktívnych zlúčenín a vitamínov a minerálov vrátane vitamínu C, vápniku, karotenoidov, fytosterolov a fytoestrogénov. Fytoestrogény s najväčšou pravdepodobnosťou hrajú hlavnú úlohu v kostiach, podobne ako estrogény v ľudskom tele, stimulujú rekonštrukciu kostného tkaniva a zvyšujú hustotu kostí.

Vlastnosti podporujúce zdravie

cissus urýchľuje hojenie poškodeného kostného tkaniva, kĺbov, šliach a väzov,
zvyšuje hustotu a pevnosť kostí,
posilňuje kĺby a tíši bolesť, ktorá sa u nich vyskytuje.

APLIKÁCIA
Pomoc pohybovému systému.

ZLOŽENIE
4:1 extrakt z Cissus quadrangularis. Bez doplnkov. Najvyššia kvalita!

AKO POUŽIŤ
Na vonkajšie použitie.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na rastlinu, tehotenstvo, dojčenie.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Cissus quadrangularis je vysoko rozvetvený plazivec s hustými, mäsitými kaktusovitými stonkami bez tŕňov. Patrí do rodiny vínnej révy. Rodnou oblasťou jeho výskytu je tropická Ázia, Arabský polostrov a veľká časť Afriky. Cissusove výhonky sú hranaté, štvorcového tvaru a pozostávajú z 8 - 10 cm častí. V rohoch rezov vyrastajú listy a malé, biele a žlté kvety. Rastlina produkuje bobule, ktoré dozrievajú do červena.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: