Artičokový extrakt - Cynara scolymus 5% cynarínu - 25g Náhľad

Artičokový extrakt - Cynara scolymus 5% cynarínu - 25g

AR110245

Zloženie: Artičokový extrakt - Cynara scolymus 5% cynarínu - 25g
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Na sklade

8,12 €

Detaily

Zloženie: Artičokový extrakt - Cynara scolymus 5% cynarínu - 25g
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Artičok (Cynara scolymus) je zelenina s dužinatými kvetmi, ktorá je nám známa zo stredomorskej kuchyne, ktorú nájdeme v talianskych jedlách a nálevoch. Táto rastlina tiež produkuje cenné listy, ktoré sú bohaté na účinné látky s pozitívnym účinkom na metabolizmus lipidov v tele a funkciu pečene. Táto činnosť sa pripisuje hlavne cynarínu, ktorý je najdôležitejšou účinnou látkou v listoch artičokov.

Vplyv listov artičokov na tieto oblasti je taký výrazný, že sa na trhu objavil extrakt z listov artičokov štandardizovaný na 5% cynarínu. Takže sme pre vás vybrali ten najlepší a predstavili sme ho v našej predajni.

Je potrebné dodať, že listy artičoku sú v tradičnej medicíne krajín susediacich so Stredozemným morom prítomné už dlho. Používali sa ako látky na zníženie hladiny cholesterolu a glukózy v krvi, na ochranu pečene, na stimuláciu vylučovania žlče, protizápalové a antibakteriálne. Štúdie modernej medicíny potvrdili tieto použitia a tiež objavili obrovský potenciál listov artičokov pre rakovinu.

Vlastnosti pre zdravie:

Pozitívny vplyv na hladinu cholesterolu
Pravidelne užívaný extrakt z artičokov pomáha regulovať metabolizmus lipidov. Štúdie na zvieratách aj štúdie na ľuďoch preukázali, že artičok má priaznivý účinok na celkový a LDL cholesterol a hladiny triglyceridov.

Ochranný účinok na pečeň
Extrakt z artičokov má ochranný účinok na pečeň, znižuje oxidačný stres v tkanive a podporuje jeho fungovanie pri metabolických ochoreniach. Preto posilňuje pečeň u obéznych ľudí, pacientov s metabolickým syndrómom, cukrovkou alebo inzulínovou rezistenciou a u tých, ktorí konzumujú alkohol.
V štúdii, v ktorej sa myšiam podával 40 percentný alkohol a extraktu z artičokov denne počas 10 dní, sa zistilo, že extrakt zabraňuje alkoholickému poškodeniu pečene. Inhiboval zvýšenie hladín ALT a AST, ktorých vysoké hladiny poukazujú na zlý stav pečene, a obmedzovali smrť pečeňových buniek [7].

Pozitívny vplyv na hladinu glukózy v krvi a citlivosť tkanív na inzulín
Ukázalo sa, že extrakt z artičokov má pozitívny vplyv na správu glukózy, čo sa prvýkrát pozorovalo pri pokusoch na zvieratách. Diabetické potkany dostávali extrakt z artičokov po dobu jedného mesiaca, čo viedlo k zníženiu hladín glukózy v krvi [2]. V klinickom skúšaní, ktoré zahŕňalo pacientov s nadváhou a poškodenou glykémiou nalačno, malo užívanie extraktu z artičokov denne počas 8 týždňov za následok zníženie hladiny glukózy v krvi nalačno, zlepšenie citlivosti na tkanivový inzulín (HOMA) a zníženie hladiny glykovaného hemoglobínu.

APLIKÁCIA
na zlepšenie výsledkov lipidogramu
pre zdravie pečene
na zlepšenie riadenia glukózy

ZLOŽENIE
Extrakt z listov artičokov (Cynara scolymus) štandardizovaný tak, aby obsahoval 5% cynarínu.
Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a klzných látok.
Balenie obsahuje 93 odporúčaných porcií produktu.
Vhodné pre vegánov.

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Používajte 1 odmerku extraktu dvakrát denne. Rozpustíme v troche vody. Konzumujte pred jedlom.
1 odmerka (0,5 ml) obsahuje 270 mg extraktu z artičokov.
Odporúčaná denná dávka je 540 mg extraktu z artičokov.
Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Doplnky výživy nemožno používať ako náhradu pestrej stravy a nenahrádzajú zdravý životný štýl.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na ktorúkoľvek zložku produktu. Nedávajte malým deťom.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Artičok obyčajný - Cynara scolymus - je rastlina z čeľade Asteraceae, pôvodom z oblasti Stredomoria. Dosahuje asi 2 m na výšku. Vytvára veľké, hlboko rezané listy s krátkymi stopkami a chlpatou spodnou stranou. Na vrchole svojej silnej stonky je charakteristický „kvet“, obľúbený v talianskej kuchyni. Má guľovitý tvar a je tvorený mäsitými šupinami, čo sú vlastne listy obklopujúce fialové kvety.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: