Hortenzia stromčekovitá - extrakt 5% febrifugin - 50g - Hydrangea arborescens Náhľad

Hortenzia stromčekovitá - extrakt 5% febrifugin - 50g - Hydrangea arborescens

AR127481

Zloženie: Hortenzia stromčekovitá - extrakt 5% febrifugin - 50g - Hydrangea arborescens
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Na sklade

11,85 €

Detaily

Zloženie: Hortenzia stromčekovitá - extrakt 5% febrifugin - 50g - Hydrangea arborescens
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Hortenzia stromčekovitá – extrakt


Hortenzia stromčekovitá (Hydrangea arborescens) – rastlina s krásnymi súkvetiami, u nás pravdepodobne známa z domácich záhrad. Jeho domovinou je Severná Amerika, no môžeme ho nájsť aj vo voľnej prírode rastúci v Ázii.

Korene a podzemky sa získavajú z hortenzií, ktoré sa vykopávajú na jeseň. Z koreňov sa potom dajú vytvárať extrakty a liehové extrakty.

Stojí za to vedieť, že koreň hortenzie obsahuje febrifugín, ktorý je v čistom stave asi 100-krát silnejší ako chinín.

Domorodí obyvatelia Severnej Ameriky už dávno vedeli, že hortenzia je cenná bylinná surovina. Zaviedli ho indiáni Cherokee. Odvary z koreňov hortenzie slúžili ako prostriedok na dezinfekciu močových ciest a zmiernenie zápalov v urogenitálnom systéme. Mali tiež urýchliť vyplavovanie kameňov z obličiek, močového mechúra a močových ciest. Hortenzia sa tiež používala na liečbu rôznych plesňových a bakteriálnych infekcií.

Museli ste si však dávať pozor, aby ste sa hortenziou nepredávkovali, pretože vo veľkých dávkach môže spôsobiť otravu, pôsobiť vracavo a podráždiť tráviaci trakt.
Je zaujímavé, že Indiáni tiež zbierali mladé listy a kvety hortenzie, aby ich potom fajčili v fajke alebo ako joint. Zrejme mali psychoaktívne účinky!

ZLOŽENIE
Extrakt z koreňa hortenzie kríkovitej (Hydrangea arborescens) štandardizovaný tak, aby obsahoval 5 % febrifugínu. Najvyššia kvalita, žiadne prísady!

AKO POUŽIŤ
Na vonkajšie použitie.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: