AR86510
Zloženie: Acerola extrakt 17% vitamínu C - Malpighia glabra - 25g
Zaradenie: Rastlinné extrakty
Na sklade
Pozor: Posledné kusy na sklade!
Dostupný dátum:
Zloženie: Acerola extrakt 17% vitamínu C - Malpighia glabra - 25g
Zaradenie: Rastlinné extrakty
Acerola – extrakt (17% vitamínu C)
Extrakt z aceroly je koncentrovaným zdrojom ľahko vstrebateľného vitamínu C. Acerola je tropický strom alebo ker z Južnej Ameriky, produkujúci plody podobné čerešniam. Pýšia sa najvyšším obsahom vitamínu C zo všetkých druhov ovocia a tiež obsahujú množstvo flavonoidov, ktoré zvyšujú vstrebávanie vitamínu C a bránia jeho rozkladu.
AKCIA
Zdraviu prospešné vlastnosti:
Koncentrovaná acerola vďaka vysokému obsahu vitamínu C:
podporuje prirodzenú obranyschopnosť organizmu a pomáha bojovať proti infekciám,
posilňuje steny krvných ciev,
znižuje pocit únavy a zvyšuje fyzickú výkonnosť,
priaznivo pôsobí na náladu a posilňuje odolnosť voči stresu,
prispieva k správnej stavbe zubov, kostí, chrupaviek a kože.
APLIKÁCIA
Extrakt z aceroly sa odporúča najmä na jeseň a v zime a pre ľudí so zníženou imunitou. Z jeho užívania budú profitovať športovci a ľudia, ktorí fyzicky a intelektuálne ťažko pracujú, sú vystavení stresu a unavení.
Extrakt môžu užívať deti a starší ľudia, bezpečný je aj pre tehotné a dojčiace ženy.
ZLOŽENIE
Čistý extrakt z aceroly štandardizovaný na 17 % vitamínu C. Bez prísad.
AKO POUŽIŤ
Preventívne:
1 g extraktu (asi ⅓ čajovej lyžičky) raz denne.
Terapeuticky:
1 g extraktu 3x denne.
Maximálna denná dávka je 6 g extraktu. Malo by byť rozdelené na 3 alebo viac porcií.
1 g extraktu poskytuje 170 mg vitamínu C.
Prášok sa má zriediť v studenej vode alebo džúse a konzumovať najlepšie 30 minút pred jedlom. Extrakt by sa nemal pridávať do teplých alebo horúcich nápojov a jedál, pretože vysoká teplota vitamín C ničí.
KONTRAINDIKÁCIE
Neprekračujte odporúčané dávky. Nadbytok vitamínu C sa vylučuje močom a vysoké množstvo extraktu môže dráždiť tráviaci trakt a spôsobiť bolesti brucha, nevoľnosť a hnačku.
CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Acerola, alebo Malpigia, patrí do čeľade Malpygiaceae a vyskytuje sa v Južnej a Strednej Amerike a na tropickom juhu Severnej Ameriky. Dosahuje výšku 2-3 m a plodí guľaté, červené kôstkové plody, podobné čerešniam. Ich priemer sa pohybuje od 1 do 3 cm. Chutia sladkokyslo.