Stevia ekstrakt 97% - Stevia rebaudiana Bertoni - 100g Náhľad

Stevia ekstrakt 97% - Stevia rebaudiana Bertoni - 100g

AR74025

Zloženie: Stevia ekstrakt 97% - Stevia rebaudiana Bertoni - 100g
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Na sklade

29,77 €

Detaily

Zloženie: Stevia ekstrakt 97% - Stevia rebaudiana Bertoni - 100g
Zaradenie: Rastlinné extrakty

Stevia (Stevia rebaudiana) je rastlina pôvodom z južnej a strednej Ameriky. Po stáročia ju miestni obyvatelia pestovali pre sladkú chuť jej listov a pre použitie v prírodnej medicíne. Získala nesmierne popularitu na ázijských trhoch vrátane v Japonsku, Thajsku a Číne už v 70. rokoch.

V Európe bola stévia a jej výťažky schválená Európskou úniou relatívne nedávno, iba v roku 2011. Stevii ako sladidlo je priradený symbolom 960 E. Tomuto rozhodnutiu predchádzal mnohoročný výskum bezpečnosti a možných vedľajších účinkov pravidelného používania stévie. Podľa výsledkov týchto štúdií bola stévie považovaná za bezpečnú a nespôsobila vedľajšie účinky. Neexistujú žiadne kontraindikácie pre použitie stevie u detí, starších ľudí alebo tehotných žien. Nezistili sa ani žiadne negatívne príznaky medzi juhoamerickými alebo japonskými populáciami, ktoré roky používajú stéviu.

Stevia vďačí za svoju sladkosť steviolovým glykozidom. Neposkytuje prakticky žiadne kalórie a jeho sladiaca sila je mnohokrát väčšia ako cukor. Nespôsobuje zubný kaz a nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Ďalej obsahuje antioxidanty, minerály (sodík, horčík, draslík), vitamín C a kyselinu listovú. Stopové prvky sú v stopových množstvách vrátane vitamíny kobaltu, železa, zinku a B.

Výstraha!
Najlepšie je kúpiť steviu vo forme sušených a drvených listov alebo čistého extraktu (steviozid). Posledne menovaný je forma stévie odporúčaná FDA (Food and Drug Administration). Existuje veľa sladidiel typu "stevia", ktoré obsahujú steviolové glykozidy, ale sú založené na maltodextríne - type uhľohydrátov, ktoré poskytujú toľko kalórií ako bežný cukor.

ZLOŽENIE
Extrakt Stevia štandardizovaný tak, aby obsahoval 98% glykozidov steviozidu vrátane min. 97% rebaudiozidu A. Rebaudioside A je najdôležitejší a najpriaznivejší zo sladkých glykozidov. Nemá horkú dochuť.


1 balenie 100g extraktu stevia zodpovedá 28 kg cukru.

Energetická hodnota v 100 g výrobku:

Energetická hodnota je 7 kcal / 28 kJ
tuky 0,03 g
- vrátane nasýteného 0,02 g
1,5 g uhľohydrátov
- vrátane cukrov 0,25 g
Proteín <0,1 g
stopa sodíka


APLIKÁCIE
Stevia je riešením pre ľudí, ktorí chcú znížiť množstvo spotrebovaných kalórií, je vynikajúcou náhradou cukru. Môže sa používať ako prísada do nápojov, dezertov, ovocných konzerv a pod. Je odolný proti vysokým teplotám, takže sa môže použiť na pečenie a varenie.

Steviu používali po stáročia obyvatelia Južnej Ameriky v prírodnej medicíne. Moderná medicína vykonáva výskum jej potenciálnych vlastností vrátane:

pozitívny vplyv na glukózovú ekonomiku,
podpora pri udržiavaní správneho krvného tlaku,
podpora kontroly hmotnosti,
prevencia rakoviny.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: