Kyselina jablčná - Acidum malicum - 250g

AR79156

Zloženie: Kyselina jablčná - Acidum malicum - 250g
Zaradenie: Zlúčeniny prírodného pôvodu

Na sklade

9,40 €

Detaily

Zloženie: Kyselina jablčná - Acidum malicum - 250g
Zaradenie: Zlúčeniny prírodného pôvodu

Kyselina jablčná je prírodný metabolit, ktorý sa zúčastňuje cyklu trikarboxylových kyselín

(Krebsov cyklus), má zmäkčujúci a odľahčujúci účinok na vlasy a pokožku, pôsobí ako regulátor
kyslosti v potravinárskom priemysle, zvyšuje antioxidačné vlastnosti.

Vlastnosti podporujúce zdravie

Zabraňuje zhnednutiu ovocia
Zvyšuje vlastnosti antioxidantov
V kyslom prostredí inhibuje rast mnohých baktérií a plesní, napríklad pri pH 3,98 je to inhibítor S. aureus S. staphylococcus (Nunheimer a Fabian 1940).
Pridáva sa k liekom (sirupy, perorálne suspenzie, pastilky) a potravinárske výrobky (džemy, želé, nápoje, zmrzlina, džúsy, zaváraniny, chuťové čaje v granuliach a práškoch, cukríky)
Po perorálnom podaní stimuluje vylučovanie slín a črevnej šťavy; zvyšuje pohyblivosť čriev, zvyšuje diurézu
Pri dávke 2-3 g má laxatívny účinok. Zabraňuje črevnej atónii
Malé dávky 0,5-1 g 1-2 krát denne sú prebiotické, čo stimuluje rozvoj acidofilných saprofytických baktérií. Kyselina jablčná obmedzuje rast patogénnych baktérií a patogénnych húb
Tonikum a krémy obsahujúce 3 až 5% kyseliny jablčnej majú tiež na pleť jasnejší účinok
Vodička na vlasy (v 1% roztoku) má zmäkčujúci a zosvetľujúci účinok na vlasy a pôsobí proti vzniku nežiaducich baktérií a plesní na koži vlasov.

APLIKÁCIE

Koncentrované roztoky kyseliny jablčnej sa môžu použiť na odlupovanie a vyhladzovanie pokožky
1% roztok sa môže použiť na opláchnutie pohlavných orgánov v prípade zápalu a infekcií
3-5% roztok sa môže použiť na opláchnutie úst kandidózou, bolestivými ulceráciami a eróziami, ako aj zápal a slabosť ďasien.
Roztoky 10-15% kyseliny jablčnej (kúpeľ nôh) zmäkčujú zhrubnutú kožu päty a nechty a pomáhajú liečiť mykózy
Tonic, gély, krémy, pleťové vody s obsahom 3-5% kyseliny jablčnej, používané na umývanie pokožky, zabraňujú vzniku patogénnej mikroflóry na koži, inhibujú nadmerné procesy keratinizácie epidermy a vlasových folikulov. Zastavujú procesy vytvárania čiernych bodiek
Odporúčam kyselinu jablčnú na okysľovanie rastlinných produktov, napr. Sirupov, štiav, niektorých macerátov. Pracuje na nich stabilizáciou a vytváraním komplexov s alkaloidmi a bioelementmi ich robí viac absorbovanými
V potravinárskom a farmaceutickom priemysle pôsobí kyselina jablčná (DL-) ako E 296 ako regulátor kyslosti.

Kyselina jablčná, hydroxybucinová = kyselina hydroxysukcinová (kyselina jablčná, nemecká Apfelsäure, fr. Acide malique) patrí ku karboxylovej (dikarboxylovej) kyseline a súčasne k hydroxykyselinám. Je to ovocná kyselina. Kumulatívny vzorec C4H6O5. Dobre sa rozpúšťa vo vode (132 g / 100 ml vody) a etanole. 1% roztok kyseliny jablčnej má pH 2,35. Je kryštalická alebo granulovaná, biela alebo krémová.

Množstvo 0,362 až 0,408 kg kyseliny jablčnej zodpovedá 0,453 kg kyseliny citrónovej a 0,272 až 0,317 kg kyseliny fumarovej. Komplexuje (cheláty) vápnik, meď, horčík, mangán, zinok a ďalšie. Ľahšie vstrebáva do tela.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: