Hamamel virgínsky kôra - Hamamelis virginiana - 50g mletý Náhľad

Hamamel virgínsky kôra - Hamamelis virginiana - 50g mletý

AR76554

Zloženie: Hamamel virgínsky kôra - Hamamelis virginiana - 50g mletý
Zaradenie: Byliny

Tento produkt už nie je dostupný

9,18 €

Detaily

Zloženie: Hamamel virgínsky kôra - Hamamelis virginiana - 50g mletý
Zaradenie: Byliny

Hamamelis virginiana tradične používali severoamerickí indiáni ako liečebný prostriedok na rany, vredy a popáleniny. V dnešnej dobe je kôra hamamelu široko používaná v kozmetike na starostlivosť o pokožku, telo a vlasy a ako predtým na všetky rany, podráždenia, popáleniny a kožné zmeny.

Výťažky sa často pridávajú do krémov, tonikov a mydiel, najmä tých, ktoré sú určené na kuperózovú, citlivú a alergickú pokožku. Vďaka adstringentnému účinku kôry hamamelu je perfektný na starostlivosť o mastnú pleť s rozšírenými pórmi, ochabnutú, aknóznu pokožku, s dermatózami a atopickým zápalom a o pokožku so sklonom k ​​akné. Prípravky s obsahom extraktu z hamamelu spevňujú pokožku, zlepšujú jej farbu, tesnia cievy a znižujú vylučovanie potu a kožného tuku. Pleťové sérum s výťažkom z hamamelu účinne redukuje opuchy a tmavé kruhy pod očami. Hamamel má vďaka svojmu všestrannému pôsobeniu mnoho praktických aplikácií. Je to mimoriadne cenená bylinná surovina - aj keď stále nie je veľmi obľúbená.

Pro-zdravotné vlastnosti:

Urýchľuje regeneráciu pokožky, upokojuje podráždenie a podporuje proces hojenia.
Inhibuje rast baktérií, vírusov a plesní.
Má sťahujúci účinok, sťahuje rozšírené póry.
Utesňuje a posilňuje cievy.
Zlepšuje vzhľad pokožky.
Je ideálny pre starostlivosť o kuperóznu, aknóznu, citlivú a alergickú pokožku.
Je ideálny na starostlivosť o čerstvé tetovanie.
Môže sa použiť na vypláchnutie úst.


ZLOŽENIE
Hamamel - kôra (Hamamelis virginiana) 100%. Najkvalitnejšia surovina!
Obsahuje okrem iného voľná kyselina gallová, triesloviny (hamamelitannin, d-gallocatechin, l-epicatechin gallate, l-epigallocatechin); saponíny, tuk (0,6%), vosky, silice (asi 0,5%) a živice.


VIRGINSKÁ Kôra - NÁVOD NA POUŽITIE
Na vonkajšie použitie!

Odvar - rezaná kôra:
1-2 lyžice drvenej kôry nalejte 1 pohár vody; prikryté paríme 10 minút. Odložíme na 20 minút, potom scedíme.

Odvar - mletá kôra:
1 lyžicu mletej kôry zalejte 1 šálkou vody; prikryté paríme 10 minút. Odložíme na 20 minút, potom scedíme.

Alkoholický extrakt:
1 diel drvenej kôry hamamelu na 5 dielov 60% alkoholu - suroviny zmiešajte a odložte na tmavé miesto asi na 2 týždne. Pred použitím prefiltrujte.


INTERAKCIE A NEŽIADUCE REAKCIE
Vonkajšie použitie nespôsobuje vedľajšie účinky.

CHARAKTERISTIKY RASTLÍN
Hamamelis virginiana je malý strom alebo ker zo severnej Ameriky. Je široko používaný.Prípravky na starostlivosť o pokožku sa vyrábajú z kôry a listov a semená sa používajú v parfumérii. Rastlina s jedinečná vzhľadom - je často vysádzaná na okrasné účely v parkoch a záhradách.

Hamamelis virginiana - kôra alebo list?

Hamamelis virginiana poskytuje dve cenné suroviny: kôru a listy. Obidve sa vyznačujú pomerne podobným pôsobením a zložením, ale aj medzi nimi sú určité malé rozdiely, ktoré ovplyvňujú spôsob, akým sa používajú.

Obe tieto suroviny obsahujú triesloviny a éterické oleje, ktoré sú zodpovedné za pozitívny vplyv na pokožku a sliznice. Komerčne dostupná suchá kôra musí obsahovať najmenej 4% trieslovín, ale v priemere 8 - 12%. Medzi nimi dominujú tzv hammamelitaniny. Listy obsahujú v priemere 3 - 10% trieslovín, zatiaľ čo ich obsah trieslovín sa mierne líši od kôry. Suché listy na predaji musia mať minimálne 3% trieslovín. Eterický olej z kôry obsahuje viac fenylpropanoidov a seskviterpénov v porovnaní s éterickým listovým olejom, ktorý má viac monoterpénov.

A čo to všetko znamená?
Tieto jemné rozdiely znamenajú, že prípravky z kôry sa odporúčajú na umývanie menších častí a hemoroidov a na vyplachovanie krvácajúcich ďasien a postihnutej ústnej dutiny. Tiež sa oplatí ich použiť na masírovanie unavených a opuchnutých nôh, najmä ak sa objavia kŕčové žily. Silný adstringentný efekt kôry pomáha posilňovať a utesňovať krvné cievy.

Na druhej strane, prípravky vyrobené z listu sú vynikajúce pre modriny a výrony, pretože senzačne podporujú procesy opravy tkanív. Môžu sa tiež použiť na umývanie podráždených očí a ako kozmetika na atopickú pokožku.

Obe suroviny sú vhodné na zápal kože a tetovania. Samozrejme, ak máme iba jednu z nich, nič nám nebráni uplatniť ju vo všetkých vyššie uvedených situáciách.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: