Hamamel virgínsky list - Hamamelis virginiana - 50g sekaný

AR76555

Zloženie: Hamamel virgínsky list - Hamamelis virginiana - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

8,31 €

Detaily

Zloženie: Hamamel virgínsky list - Hamamelis virginiana - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny


Hamamelis virginiana sa nazýva „indiánske zlato“, pretože práve pôvodné obyvateľstvo Ameriky prvýkrát objavilo cenné vlastnosti tejto rastliny. Kaša namočených listov a výhonkov hamamelu virgínskeho v kombinácii s drveným ľanom im slúžila ako prostriedok na liečenie ťažko liečiteľných rán.

V kozmetike sa používa dodnes - je to cenná zložka v krémoch, tonikách, mydlách, krémoch na intímnu hygienu a prípravkoch na boj proti akné.

Extrakt z listov blahodárne pôsobí na pokožku - upokojuje podráždenie, urýchľuje regeneračné procesy, uzatvára krvné cievy, znižuje začervenanie a inhibuje mikrobiálny rast. Je ideálny pre starostlivosť o vaskulárnu, alergickú a citlivú pokožku a vďaka svojim adstringentným vlastnostiam a účinkom sekrécie proti potu a mazu - výrazne zlepšuje stav akné, seboroickej a dermatotickej pokožky. Pokožka je pevnejšia a odolnejšia voči nepriaznivým vonkajším podmienkam. Extrakt z listov obnovuje svieži a zdravý vzhľad pleti.

Zdravotné vlastnosti:

Urýchľuje regeneráciu a hojenie pokožky.
Upokojuje podráždenie (napr. Po depilácii, holení).
Posilňuje a chráni steny ciev.
Znižuje vylučovanie, má adstringentný účinok.
Osvetľuje pleť, znižuje začervenanie.
Má čistiaci účinok.
Pomáha zbaviť sa akné a odstrániť prebytočný maz.
Inhibuje rast mikroorganizmov.
Je to cenná súčasť domácej kozmetiky (krémy, masky, toniká, mydlá atď.).
Môže sa použiť na výplach úst a kúpanie.
Môže byť použitý na starostlivosť o tetovanie.
Listy sú cenným rastlinným materiálom široko používaným v kozmetike. Vo forme výťažkov sú stále častejšie súčasťou ručne vyrábanej kozmetiky - krémy, masky, mydlá a toniká. Sú ideálne pre starostlivosť o rôzne typy pleti, upokojujúce a stimulujúce regeneračné procesy. Extrakty z listov lieskových listov posilňujú krvné cievy, znižujú začervenanie, upokojujú podráždenie a redukujú výpotky. Používa sa v očných krémoch - odstraňuje tmavé kruhy pod očami a zmierňuje príznaky únavy.

ZLOŽENIE
Balenie obsahuje rezané listy Hamamelis virginiana.
Listy obsahujú početné zlúčeniny: flavonoidy (kvercetín, kemferol, astragalín, quercitrín, afzelín, myricitrin), triesloviny (hamamelitanín, digallyhamamóza, gallotanín), proantokyanidíny; voľnú kyselinu galovú, chinovú, kofeínovú; saponíny, cholín, živice, éterický olej (asi 0,5%) obsahujúci n-hexén-2-al, hexenol, alfa a beta-ióny, safrol, seskviterpény.

AKO POUŽÍVAŤ:

Pre externé použitie

Odvar
1-2 polievkové lyžice byliny (rezané aj mleté) zalejte pohárom vriacej vody, nechajte vylúhovať zakryté. Potom prefiltrujte.

Varenie
1 - 2 polievkové lyžice listov zalejeme 1 šálkou vody, varíme 5 minút prikryté aj voľné. Nechajte odstavené 20 minút, prefiltrujte.

INTERAKCIE A NEŽIADUCE REAKCIE
Vonkajšie použitie nespôsobuje vedľajšie účinky.

CHARAKTERISTIKY RASTLÍN
Hamamelis virginiana je malý strom alebo ker zo severnej Ameriky. Je široko používaný.Prípravky na starostlivosť o pokožku sa vyrábajú z kôry a listov a semená sa používajú v parfumérii. Rastlina s jedinečná vzhľadom - je často vysádzaná na okrasné účely v parkoch a záhradách.

Hamamelis virginiana - kôra alebo list?

Hamamelis virginiana poskytuje dve cenné suroviny: kôru a listy. Obidve sa vyznačujú pomerne podobným pôsobením a zložením, ale aj medzi nimi sú určité malé rozdiely, ktoré ovplyvňujú spôsob, akým sa používajú.

Obe tieto suroviny obsahujú triesloviny a éterické oleje, ktoré sú zodpovedné za pozitívny vplyv na pokožku a sliznice. Komerčne dostupná suchá kôra musí obsahovať najmenej 4% trieslovín, ale v priemere 8 - 12%. Medzi nimi dominujú tzv hammamelitaniny. Listy obsahujú v priemere 3 - 10% trieslovín, zatiaľ čo ich obsah trieslovín sa mierne líši od kôry. Suché listy na predaji musia mať minimálne 3% trieslovín. Eterický olej z kôry obsahuje viac fenylpropanoidov a seskviterpénov v porovnaní s éterickým listovým olejom, ktorý má viac monoterpénov.

A čo to všetko znamená?
Tieto jemné rozdiely znamenajú, že prípravky z kôry sa odporúčajú na umývanie menších častí a hemoroidov a na vyplachovanie krvácajúcich ďasien a postihnutej ústnej dutiny. Tiež sa oplatí ich použiť na masírovanie unavených a opuchnutých nôh, najmä ak sa objavia kŕčové žily. Silný adstringentný efekt kôry pomáha posilňovať a utesňovať krvné cievy.

Na druhej strane, prípravky vyrobené z listu sú vynikajúce pre modriny a výrony, pretože senzačne podporujú procesy opravy tkanív. Môžu sa tiež použiť na umývanie podráždených očí a ako kozmetika na atopickú pokožku.

Obe suroviny sú vhodné na zápal kože a tetovania. Samozrejme, ak máme iba jednu z nich, nič nám nebráni uplatniť ju vo všetkých vyššie uvedených situáciách.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: