Cryptolepis koreň - Cryptolepis sanguinolenta - 50g mletý Náhľad

Cryptolepis koreň - Cryptolepis sanguinolenta - 50g mletý

AR115682

Zloženie: Cryptolepis koreň - Cryptolepis sanguinolenta - 50g mletý
Zaradenie: Koinfekcje borreliosis

Na sklade

10,92 €

Detaily

Zloženie: Cryptolepis koreň - Cryptolepis sanguinolenta - 50g mletý
Zaradenie: Koinfekcje borreliosis

Cryptolepis sanguinolenta sa vyskytuje v strednej Afrike v tropických oblastiach pokrytých dažďovými pralesmi. Pred storočiami používali korene kryptolepisu miestni obyvatelia tohto kontinentu - hlavne v tradičnej medicíne, ale aj na získanie žltého farbiva. Vďaka druhému použitiu sa kryptolepis niekedy nazýva koreň žltej farby. Afričania ho volajú nimiba, kadze alebo gangmau - a s takýmito názvami sa stretneme na miestnom trhu v Ghane alebo v Mali. Iný názov - ghanian chinín - označuje jedno z hlavných použití kryptolepisu v africkej tradičnej medicíne.

Korene kryptolepisu sú bohaté na alkaloidy, hlavne kryptolepín, ktorý je zodpovedný za ich žltú farbu. Navyše podľa laboratórnymi testami má kryptolepín schopnosť ničiť početné baktérie, huby a parazity. Z tohto dôvodu je veľmi pravdepodobné, že korene kryptolepisu sa v minulosti používali pri malárii a mnohých ďalších infekčných chorobách, ako je kvapavka, osýpky, úplavica, cholera, hepatitída, zápal pľúc alebo infekcia močových ciest. Miestni liečitelia ich odporúčali aj pri hypertenzii a nespavosti a tiež pri posilňovaní libida pre mužov.

Cryptolepis sa používal aj externe: pomocou výťažkov z jeho koreňov sa umývala infekcia na pokožka alebo tam, kde vas uhryzol had, pavúk alebo nejaký hmyz. To malo vyčistiť ranu, zmierniť bolesť a stimulovať proces hojenia.

Afričania vyrábali odvary z koreňov kryptolepisu alebo ich jednoducho žuvali. Na výrobu vývaru ich nakrájali na menšie kúsky a niekoľko minút ich varili vo vode, kým nemali silný extrakt.

ZLOŽENIE
Cryptolepis saunguinolenta - 100% mletý koreň. Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Nasypte 1 plochú čajovú lyžičku mletého kryptolepisu do pohára a zalejte horúcou vodou. Používajte zvonka 2 - 3 krát denne.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Cryptolepis sanguinolenta je popínavá rastlina s tenkými (ale silnými) zelenými výhonkami, dorastajúca až do dĺžky 8 m. Vytvára tmavozelené, vajcovité listy s lesklým povrchom a charakteristickými bledožltými kvetmi s piatimi okvetnými lístkami, dlhé a na koncoch stočené. Pod zemou vytvára nie príliš silné, valcovité korene so žltkastým vnútrom. Cryptolepis sa prirodzene vyskytuje v tzv galerijné lesy tropickej Afriky - sú to mokré rovníkové lesy, ktoré husto rastú pozdĺž riek.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

19 ďalších produktov v rovnakej kategórii: