Lopúch tinktúra - Arctium lappa 1:1 100 ml Náhľad

Lopúch tinktúra - Arctium lappa 1:1 100 ml

AR120273

Zloženie: Lopúch tinktúra - Arctium lappa 1:1 100 ml
Zaradenie: Výťažky

Na sklade

10,82 €

Detaily

Zloženie: Lopúch tinktúra - Arctium lappa 1:1 100 ml
Zaradenie: Výťažky


Lopúch väčší (Arctium lappa) je u nás známa rastlina svojimi obrovskými listami a guľovitými plodmi pokrytými ostrými chĺpkami, ktoré sa ľahko lepia na oblečenie. Jej koreň sa v prírodnej medicíne využíva už dlhé roky nielen v Európe, ale aj v ďalekej Ázii. V Japonsku zaberá koreň lopúcha významné miesto aj v tradičnej kuchyni – pripravuje sa ako zeleninová príloha alebo predjedlo. V minulosti sa tento koreň používal pri rôznych infekciách a Tradičná čínska medicína ho opísala ako "čistič krvi", teda čistič krvi (napr. od toxínov, ťažkých kovov či baktérií). Dnes sú výťažky z koreňa lopúcha vysoko cenené pre svoju účinnosť pri riešení kožných problémov.

APLIKÁCIA
Tinktúra z koreňa lopúcha sa odporúča na starostlivosť o pokožku a vlasy (po zriedení). Čistí pokožku od baktérií, vírusov a plesní, preto je nápomocná pri akné, oparoch a mykózach. Priaznivo pôsobí aj pri zápaloch kože.
Pri perorálnom podaní stimuluje trávenie a stimuluje detoxikačné procesy prebiehajúce v pečeni.
Môže sa použiť na výplach hrdla a úst v prípade infekcie.

ZLOŽENIE
Tinctura Bardanae 1:1, koreň lopúcha (Arcticum lappa), certifikovaný etylalkohol, čistená voda. Obsah etanolu v tinktúre: 30 %.

AKO POUŽIŤ
1-3 porcie kvapkadla až trikrát denne. Zrieďte v troche vody alebo užite sublingválne. Jedna porcia kvapkadla je približne 0,5 ml.
Odporúčaná denná dávka je 4,7 ml extraktu.
Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.
Tento produkt obsahuje približne 375 mg alkoholu na porciu, čo zodpovedá 9,4 ml piva alebo 3,6 ml vína.
Výživové doplnky nie sú náhradou pestrej stravy a zdravého životného štýlu.
Skladujte v uzavretej nádobe pri izbovej teplote, mimo dosahu malých detí.
Chráňte pred svetlom a vlhkosťou. Sediment je prirodzený jav.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu. Nepodávajte deťom do 6 rokov.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

15 ďalších produktov v rovnakej kategórii: