Citrónovník tŕnitý - list - Kaffir - Citrus hystrix - 25g

AR120398

Zloženie: Citrónovník tŕnitý - list - Kaffir - Citrus hystrix - 25g
Zaradenie: Korenie

Na sklade

6,39 €

Detaily

Zloženie: Citrónovník tŕnitý - list - Kaffir - Citrus hystrix - 25g
Zaradenie: Korenie

Kafir - listy

Kafirové listy sú obľúbeným korením v juhovýchodnej Ázii. Žiadne thajské kari sa bez nich nezaobíde! Dodajú jedlám fantastickú vôňu, ktorá sa nedá nahradiť ani napodobniť. Ja osobne si z nich robím nálevy a vychutnávam si túto vôňu pri pití čaju. Dovoľte mi dodať, že listy kafiru nie sú to isté ako listy kari! Sú to dve rozdielne rastliny. Existuje niekoľko druhov kafirov a Citrus hystrix, ktorý ponúkame, sa vyskytuje v Thajsku, Malajzii, Indonézii a na Filipínach. V našej zemepisnej šírke sa tieto zoznamy používajú najmä v lepších ázijských reštauráciách, keďže ich na pultoch obchodov nenájdete.
Kafir (Citrus hystrix) sa nazýva aj kafirová limetka, pretože produkuje ovocie podobné limetke. Jeho miestne ázijské názvy sú makrut (Thajsko), limau purut (Malajzia), kulubot (Filipíny), jeruk purut (Indonézia).


APLIKÁCIA A AKO POUŽÍVAŤ
Vôňa a chuť listov kafiru je kombináciou šťavnatých citrusových tónov s jasným, kvetinovým pozadím a jemnou ostrosťou. Tieto listy dokonale zdôrazňujú chuť ázijských jedál na báze kokosového mlieka, rýb alebo kuracieho mäsa a po pridaní do polievky okamžite sprítomňujú trópy. V Ázii sa zvyčajne používajú spolu so zázvorom, chilli, citrónovou trávou a galgánom.
Na jedno jedlo stačia 1-2 listy kafiru. Pridajte celé listy do polievky alebo vriacej ryže. Ak ich chcete použiť na „suché“ jedlá, ako je praženica, namočte ich najprv do vody, a keď sú mäkké, nakrájajte ich a vložte do panvice.

ZLOŽENIE
Kaffir lime - celé listy (Citrus hystrix) 100%. Najvyššia kvalita!

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Je to ker alebo nízky strom - dorastá do výšky 5 m. Jeho vetvičky sú pokryté tŕňmi a listy majú charakteristický tvar pripomínajúci presýpacie hodiny. Kvety sú biele a pozostávajú zo štyroch mäsitých okvetných lístkov. Plody kafiru vyzerajú ako zvráskavené limetky, až na to, že sú o niečo menšie. Používajú sa aj v kuchyni.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: