Ishpingo - list americkej škorice - Ocotea quixos - 50g Náhľad

Ishpingo - list americkej škorice - Ocotea quixos - 50g

AR118705

Zloženie: Ishpingo - list americkej škorice - Ocotea quixos - 50g
Zaradenie: Korenie

Na sklade

11,16 €

Detaily

Zloženie: Ishpingo - list americkej škorice - Ocotea quixos - 50g

Zaradenie: Korenie


- nazývaná aj ekvádorská škorica, rovnako ako ispinku po kečuánsky alebo ishpingo po španielsky, je vždyzelený strom z čeľade vavrínovité. Jeho vlasťou je Ekvádor a Kolumbia. Nie je príbuzný s Cejlónom ani s u nás z Ázie známym škoricovníkom voňavým, dokonca nepatrí ani do rodu Cinnamomum. Nazýva sa tak preto, že jej listy, kvety a kôra obsahujú prchavé zlúčeniny, ktoré sú prítomné aj v škoricovníkoch a sú zodpovedné za charakteristickú vôňu ich kôry.
Listy amazonskej škorice milujú Indovia a Latinoameričania, ktorí ich používajú najmä ako aromatické korenie do jedál a nápojov, ako aj na prípravu voňavých nálevov. Obohacujú aj svoje svetoznáme čokolády. Odporúčame vám, aby ste urobili to isté - celé listy by sa mali variť ako čaj a mleté ​​listy by sa mali pridávať do rôznych druhov dezertov a suchých jedál.
Pre Juhoameričanov sú listy ishpingo nielen každodenným korením, ale aj sviatočným obdobím. V ich kultúre sú jedlá a nápoje, ktoré sa pripravujú na špeciálne príležitosti a jednou z ich základných surovín je ishpingo. Príkladom toho je sladký peruánsky puding mazamorra morada, ktorý sa konzumuje napríklad v deň nezávislosti tejto krajiny, a ekvádorský nápoj colada morada vyrobený z ovocia a fialovej kukuričnej múky, ktorý sa podáva ako darček. k predkom počas oslavy el Dia de fate Difundos - to je sviatok mŕtvych, pripadajúci na 2. novembra.

ZLOŽENIE
Americká škorica (Ocotea quixos) - listy 100%. Najkvalitnejšia surovina!

AKO POUŽIŤ
Listy Ishpingo majú nádhernú vôňu škorice, ale vo svojej vôni majú niečo iné - jemné a jedinečné tóny vlhkého machu.
Môžete si pripraviť aromatický nálev bez akýchkoľvek prísad alebo ich skombinovať s vašimi obľúbenými bylinkami a listovými čajmi. Pred naliatím sa oplatí ich rozdrviť.
Ak ich pomeliete, získate pútavú koreninu nielen do dezertov, múčnikov a palaciniek, ale aj do suchých jedál. Ishpingo sa bude hodiť najmä k orientálnej kuchyni, no možno sa inšpirujete pri príprave tradičného juhoamerického jedla.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Ocotea quixos patrí do čeľade vavrínovité – Lauraceae. Vyskytuje sa v amazonskej džungli a dá sa pestovať len tam, pretože nikde inde neporastie. Vytvára veľké, lesklé, svetlozelené listy kopijovitého tvaru a drobné, biele a žlté kvety. Jeho plody sú oválneho tvaru, zelené a v tvare žaluďa. Navrchu majú hnedú „čiapku“ so stopkou, ktorá je pripevnená k stromčeku.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: