Pomarančový kvet - Citrus aurantifolia - 50g Náhľad

Pomarančový kvet - Citrus aurantifolia - 50g

AR73468

Zloženie: Pomarančový kvet - Citrus aurantifolia - 50g
Zaradenie: Bylinný čaj

Na sklade

8,54 €

Detaily

Zloženie: Pomarančový kvet - Citrus aurantifolia - 50g
Zaradenie: Bylinný čaj

Pomarančové kvety sa získavajú z horkého pomarančovníka Citrus aurantium, ktorý sa pestuje najmä v Španielsku a Indii. Sušené lupienky kvetov pomaranča príjemne voňajú a majú jemnú, sladkastú chuť. Používajú sa v kompozíciách sypaných a bylinkových čajov, ako aj na prípravu samostatného nálevu. Sú prítomné v zložení švajčiarskej zmesi upokojujúcich bylín. Voda z pomarančových kvetov sa vyrába z čerstvých kvetov a získavajú sa éterické oleje, ktoré sa používajú na aromaterapiu a výrobu parfumov a kozmetiky.

AKCIA
Nálev z pomarančového kvetu priaznivo pôsobí na náladu a odporúča sa pri stavoch zvýšeného nervového vypätia.


ZLOŽENIE
Sušené lupene horkého pomaranča 100%. Surovina najvyššej kvality.


AKO POUŽIŤ
Na prípravu 1 šálky nálevu zalejte 1-2 lyžičky kvetov vriacou vodou a nechajte 10 minút vylúhovať. Nálev sa môže piť teplý aj vychladený. Obohatiť ho môžete klinčekom, zrnkom kardamónu, štipkou škorice alebo kúskom čerstvého zázvoru.

Okvetné lístky pomarančovníka sa oplatí skombinovať s obľúbeným sypaným, bylinkovým či ovocným čajom, prípadne si z nich vytvoriť vlastnú viaczložkovú zmes.


SPOLUPRÁCA
Relaxačný účinok pomarančových kvetov umocníte pridaním medovky, mučenky či valeriány


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Horký pomaranč je trváci ker alebo strom z čeľade Rutaceae. Pochádza z juhovýchodnej Ázie, no v súčasnosti sa pestuje v mnohých častiach sveta. Vznikla krížením stromov pomelo a mandarínky. Vyrába veľa odrôd, z ktorých sa získavajú plody a kvety a kvety poskytujú esenciálne oleje s vôňou neroli či bergamotu.


Horké pomarančovníky dorastajú do výšky 10 m. Ich listy sú svetlozelené a kopijovitého tvaru. Kvety sú biele alebo mierne žltkasté. Skladajú sa z piatich okvetných lístkov pokrytých olejovými žľazami. V strede kvetu je veľký piestik obklopený mnohými tyčinkami. Listy aj kvety pomaranča vydávajú príjemnú vôňu. Oranžové plody sú klasifikované ako bobule. Horké pomaranče sú obklopené hustou kôrou a majú kyslo-horkú chuť.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

17 ďalších produktov v rovnakej kategórii: