Biela šalvia - Salvia apiana - 100g vcelku Náhľad

Biela šalvia - Salvia apiana - 100g vcelku

AR75871

Zloženie: Biela šalvia - Salvia apiana - 100g vcelku
Zaradenie: Aromatické byliny

Viac detailov

Na sklade

16,10 €

Detaily

Zloženie: Biela šalvia - Salvia apiana - 100g vcelku
Zaradenie: Aromatické byliny

Šalvia biela (Salvia apiana) pochádza z juhozápadných Spojených štátov, kde rastie hlavne v štáte Kalifornia. Patrí do čeľade Lamiaceae, preto sa týka mäty. Jeho latinský názov naráža na skutočnosť, že ju zbožňujú včely (apiana - včela), ktoré túžia opeliť jej biele alebo svetlofialové kvety. Biela šalvia má charakteristické, bielo-striebristé listy, od ktorých je zase odvodený ich bežný názov. Rastie v suchých oblastiach, kde je dostatok slnečného žiarenia.

Biela šalvia je v kultúre a medicíne domorodých indiánov kalifornského pobrežia Tichého oceánu prítomná už mnoho storočí.

Je to jedna zo základných liečivých bylín - veľká strážkyňa zdravia. Semená sa používajú na čistenie očí. Domorodí Američania si ich dávali v noci do očí, aby pri pohybe očných buliev napučiavali a absorbovali trosky. Sušené listy šalvie bielej sa používajú na prípravu nálevov s diaforetickým a antipyretickým účinkom a z koreňov sa robia odvary, ktoré ženám po pôrode uľahčia. Je tiež baktericídny. Domorodí Američania liečili kašeľ a prechladnutie šalviou a pridávali ich do terapeutických kúpeľov. Keď sa biela šalvia použije ako čaj, môže upokojiť problémy s vredmi.

Čerstvé listy a stonky sa používaju v jedle. Z jeho semien, múky a cukru sa vyrábajú koláče a dezerty. Semená sa dajú použiť aj ako surovina na prípravu chinolu - prášku z kukuričnej múky a rôznych mletých semien a korenín, ktorý navrhli Aztékovia na výrobu potravín a nápojov.

Po celé storočia ho používali indiáni pri všetkých obradoch, vrátane. v chatrči, keď sa odháňali zlé sily, odtiaľ pochádza aj jeho názov - obradný mudrc. Je to jedinečná aromatická rastlina. Po zapálení tlie a vydáva mimoriadne aromatický zápach.

Biela šalvia má krásnu a silnú mystickú arómu. Listy a celé nadzemné výhonky šalvie bielej boli po celé storočia kadidlom zvláštnej sily. Indovia ich dodnes používajú pri očistných rituáloch, niekedy v kombinácii s inými aromatickými bylinami. Ich zvyk sa rozšíril do celého sveta. Biela šalvia, vedľa palo santo, je v súčasnosti jednou z najobľúbenejších prírodných vonných tyčiniek, ktoré rozdúchavajú pozitívnu energiu.

Použitie:
Čerstvé listy sa používajú ako čaj
Sušené listy ako kadidlo
Používa sa aj v kozmetike

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

28 ďalších produktov v rovnakej kategórii: