Longjing zelený Čaj - 50g Náhľad

Longjing zelený Čaj - 50g

AR72643

Zloženie: Longjing zelený Čaj - 50g
Zaradenie: Zelený čaj

Na sklade

6,89 €

Detaily

Zloženie: Longjing zelený Čaj - 50g
Zaradenie: Zelený čaj

To je jeden z obľúbených čínskych čajov. Pochádza z juhovýchodnej provincie Zheijang, ktorej hlavným mestom je mesto Hangzou. Existujú štyri dediny nazývané Longjing, kde sa vyrába tento typ čaju. Long jing je jedným z najstarších čajov a jeho história je okolo roku 1700. V sedemnástom storočí čínsky cisár Kangxi a potom jeho syn Qianlong zaradili Long jingom do cisárskych čajov, teda gong cha.To znamenalo, že najlepšia úroda z čajových plantáží mala byť určená cisárovi. Názov gong cha mal veľký vplyv na budúcu hodnotu a výrobu každého čaju, ktorý bol s ním dodaný. Navyše, cisár Qianlong po prvom ochutnaní čaju, bol tak potešený, že odišiel do plantáže a vybral si 18 kríkov, ktoré nazval cisárskymi a chcel pravidelne dostávať tento čaj z nich. Tieto kríky existujú dodnes a nachádzajú sa na jazere Xi Hu. Sú atrakciou pre mnohých turistov a čajové lístky získané z nich majú údajne cena zlata. Jeho charakteristický, sploštený a pretiahnutý tvar dlhoročných listov je dôsledkom špeciálneho ošetrenia. Ihneď po zbere a miernom sušení sa listy pražia na wokoch, aby sa zastavila ich oxidácia. Často sa rozdrvia do steny wok. Potom sa uskutoční výber listov do druhého stupňa praženia, aby sa dosiahol požadovaný tvar. Zaparenie v pohári je veľmi populárnym spôsobom, ako pripraviť tento čaj v Číne a hoci to nie je najlepší spôsob, ako získať plnú chuť a vôňu čaju, dokonale ukazuje krásu listov longjinga, ktoré sa pohybujú vo vode pri nalievaní vody.


Spôsob prípravy:
1-2 čajové lyžičky na pohár, alebo veľký pohár (250-350ml)
1 čajová lyžička na malý pohár (120 ml)

Teplota vody
70-80 ° C

Dĺžka zaparenia
1-3 minúty


Chuť a vôňa:
Prvé krátke zaparenie dá krásny, žltozeleny odvar, ktorý po niekoľkých minútach mierne stmavne. Ihneď po zaliatí listov z odvaru prichádza zaujímavá vôňa. Chuť odvaru perfektne harmonizuje so svojim neobvyklým zápachom (ryby) a ponecháva na jazyku príjemnú zvieravosť.
Po druhom zaparení rybí zápach zjemne a čaj získava viac kvetinovú arómu, ktorá vyvoláva letnú vôňu sena. Chuť odvaru nadobúda plnosť, je charakteristická a mierne horká.
Tretie a štvrté zaparenie dávajú miernu, vyváženú chuť. Len teraz cítiť sladkú chuť, ktorá zanecháva jemný pocit na jazyku. Vo vôni možno cítiť jemnú arómu pražených listov.


ZLOŽENIE: Longjing zelený čaj 100%.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

8 ďalších produktov v rovnakej kategórii: