Olej Arganový Organique Maroc - 50ml Náhľad

Olej Arganový Organique Maroc - 50ml

AR8944

Nové

Zloženie: Olej Arganový Organique Maroc - 50ml
Zaradenie: Oleje lisované zastudena

Viac detailov

Na sklade

12,08 €

Detaily

Zloženie: Olej Arganový Organique Maroc - 50ml
Zaradenie: Oleje lisované zastudena

Arganový olej je všestranná kozmetika, známa ako tekuté zlato Maroka. Ideálne pre starostlivosť o tvár, vlasy a telo. Za svoju slávu vďačí svojim jedinečným omladzujúcim, regeneračným a výživným vlastnostiam. Zamiluje si ho každý typ pleti. Pravý arganový olej má jedinečné zloženie. Vyniká bohatosťou na vitamín E, polyfenoly, skvalén, rastlinné steroly a karotenoidy. V optimálnom pomere obsahuje aj esenciálne nenasýtené mastné kyseliny (EFA) zo skupiny n-3, n-6 a n-9. Arganový olej je jedným z najdrahších a najcennejších olejov na svete. 1 liter tohto oleja môže stáť až 200 dolárov. Proces jeho získania je pomerne zložitý a časovo náročný, napriek tomu sa vyrába vo veľkom rozsahu, pretože obyvateľom Maroka prináša solídny príjem. Tento olej sa lisuje zo semien arganu železného (Argania spinosa), stromu, ktorý rastie iba v Maroku, presnejšie v regióne Sus, ktoré sa rozprestiera medzi Essaouirou a Agadirom. Kultivácia tohto stromu v iných častiach sveta sa ukázala byť nemožná. Arganový olej sa získava mletím arganových semien na pastu a potom z nej olej vytlačíte. Dnes sa to robí strojovo, v minulosti sa to robilo ručne. Vzhľadom na vysokú tvrdosť škrupín sa často používajú semená, ktoré boli zjedené a vyplivnuté alebo vylúčené kozami, aby sa ľahšie otvárali. Pasta zostávajúca po lisovaní oleja sa používa ako potrava pre hospodárske zvieratá. Stojí za to pripomenúť, že okrem kozmetického arganového oleja je aj potravinársky - dostupný aj v našom obchode.

Vlastnosti podporujúce zdravie

Koža:
- hlboko hydratuje všetky vrstvy pokožky
- upokojuje podráždenie
- zmierňuje zápal a zmierňuje alergické zmeny
- vyživuje a regeneruje
- zosvetľuje a dodáva lesk
- redukuje vrásky, jazvy a strie

Vlasy:
- suchý, matný, krehký
- poškodené kaderníckymi kúrami
- oslabený, vzácny
- lupiny
- s rozštiepenými koncami

Ďalej: masáž, drobné rany, jazvy, zápaly pokožky, podráždenia, popáleniny, omrzliny.

Arganový olej je vhodný pre všetky typy pokožky. Väčšina vlasov ich má tiež rada, len na mastné a málo objemné vlasy môžu byť trochu príliš ťažké.
Arganový olej je možné použiť samotný alebo ako doplnok kozmetiky a vlastných olejových zmesí.

ZLOŽENIE
Originálny 100% arganový olej, bez prísad a najvyššej kvality!


AKO POUŽIŤ

Koža:
Malé množstvo oleja vmasírujte do pokožky a nechajte vstrebať. Olej sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva mastný film.

Vlasy:
Malé množstvo oleja votrite do umytých vlasov po celej dĺžke alebo len po končeky a neoplachujte.
Ak chcete vlasy hĺbkovo vyživiť, naneste na ne viac oleja, vmasírujte ich obzvlášť do pokožky hlavy a nechajte pôsobiť 2-3 hodiny, potom vlasy umyte šampónom.

Ďalší:
Pridajte arganový olej do svojho kúpeľa. Môžete tiež pridať niekoľko kvapiek svojho obľúbeného esenciálneho oleja a soli z Mŕtveho mora. Zmyselný relax zaručený!
Olej môžete pridať do svojich krémov alebo ho zmiešať s inými olejmi alebo rastlinnými maslami a vytvoriť si tak vlastnú kozmetiku. Výborne funguje aj v kombinácii s hlinkami ako pleťová maska.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na výrobok.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Argania železná (Argania spinosa) je strom z čeľade sapínovité. Argania je monotypický rod, to znamená, že okrem železného arganu nezahŕňa iné druhy. Arganovník rastie výlučne v marockej oblasti Sus, čo znamená, že je endemický (nenachádza sa nikde inde na svete). Odoláva širokému spektru teplôt, od 0 do 50 ° C, je odolný voči suchu a náročným pôdnym podmienkam. Jeho korene siahajú až 30 m hlboko do zeme! Výška stromu je asi 4-10 m. Argania je strom s dlhou životnosťou-môže žiť 150-200 rokov. Vytvára skrútený kmeň, po ktorom môžu kozy ľahko preliezť. Jeho vetvy sú pokryté tŕňmi. Listy sú silné, svetlo zelené a majú tvar predĺžených čajových lyžičiek. Kvety sú drobné a biele, tvoria zväzky, ktoré rastú pozdĺž vetvičiek. Arganové plody sú najskôr svetlo zelené a potom žlté. Po vysušení sa ich koža stáva tmavohnedou a vráskavou. Vnútri sú argánové orechy obalené tvrdou, svetlo hnedou a hladkou škrupinou.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

17 ďalších produktov v rovnakej kategórii: