Sladký mandľový olej rafinovaný - 50ml Náhľad

Sladký mandľový olej rafinovaný - 50ml

AR9447

Zloženie: Sladký mandľový olej rafinovaný - 50ml
Zaradenie: Oleje lisované zastudena

Na sklade

6,86 €

Detaily

Zloženie: Sladký mandľový olej rafinovaný - 50ml
Zaradenie: Oleje lisované zastudena

Mandľový olej

Olej zo sladkých mandlí, rovnako ako samotné mandle, je bohatý na vitamín E a K a mononenasýtené mastné kyseliny. Jeho zloženie je jednoduché, ale účinné v akcii. Vitamín E je silný antioxidant, ktorý spomaľuje starnutie pokožky a dobré mastné kyseliny udržujú pokožku jemnú, pružnú a dobre vyživenú.

Mandľový strom sa delí na dve odrody: sladkú a horkú. Prezentovaný olej pochádza zo sladkej odrody, pričom táto vyrába koncentrované oleje s intenzívnou vôňou a výraznou chuťou, ktoré sa používajú na ochutenie potravinárskych výrobkov, kozmetiky a vonných produktov. Sladký odrodový olej sa vyznačuje miernym alebo žiadnym zápachom a mierne orieškovou chuťou. Dá sa konzumovať, no hrá hlavnú úlohu v starostlivosti o pleť.

AKCIA
Spevňuje a vyhladzuje pokožku.
Dokonale ju hydratuje a vyživuje.
Znižuje viditeľnosť strií a jaziev.
Upokojuje podráždenia, popáleniny a odreniny pokožky.
Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastnú vrstvu.

POUŽITIE
každodenná starostlivosť pre všetky typy pleti
masáž
starostlivosť o suché, lámavé, poškodené a „seno podobné“ vlasy
ako základ pre vytvorenie vlastnej kozmetiky
Tento olej je ľahký a jemný, môže byť použitý pre deti a dojčatá.

ZLOŽENIE
100% sladký mandľový olej, rafinovaný. Najvyššia kvalita!

AKO POUŽIŤ

Pri každodennej starostlivosti používajte mandľový olej priamo na pokožku. Môžete do nej pridať svoje obľúbené esenciálne oleje, aby ste si vytvorili vlastné vône, a kombinovať ich s inými rastlinnými olejmi a maslami.

Do kúpeľa si môžete pridať mandľový olej, ktorý zabráni vysušeniu pokožky. Po kúpaní bude jemná a hladká.

Ak chcete vlasy vyživiť, votrite mandľovým olejom pokožku hlavy a vlasy až po končeky. Zakryte uterákom a nechajte hodinu. Po uplynutí tejto doby si vlasy umyte šampónom. Olej si môžete každý deň votrieť aj do končekov vlasov, aby ste predišli štiepeniu končekov.

Mandľový olej je tiež skvelý spôsob, ako odstrániť make-up a vyčistiť si tvár.Jednoducho utrite make-up vatovým tampónom namočeným v oleji. Na očistenie tváre naneste na tvár hrubú vrstvu oleja a počkajte 5 minút. Olej absorbuje nečistoty. Nakoniec si tvár jemne utrite vlhkou handričkou, aby ste odstránili prebytočný maz. Nechajte si na tvári tenkú vrstvu oleja, aby ste ju udržali hydratovanú.

Voňavé telové maslo
Vo vodnom kúpeli roztopte 2 diely bambuckého masla a 1 diel kokosového oleja, potom pridajte 1 diel mandľového oleja a dôkladne premiešajte. Odložte, kým mierne nezhustne. Keď je zmes polotuhá, ale stále mäkká, rozmixujte ju cukrárskym mixérom alebo mixérom s nástavcom na vajíčka, kým nebude nadýchaná. Bude to trvať niekoľko minút. Ak chcete, pridajte esenciálny olej, napríklad medovka. Krém dajte do sterilizovaného téglika a kŕmte ním pokožku :)

Intenzívne hydratačný pleťový olej
Skombinujte 2 diely mandľového oleja s 1 dielom niektorého z olejov so špeciálnymi vlastnosťami - napr.tamanu, pupalky, ruže alebo rakytníka. Pridajte niekoľko kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja, napríklad ylang ylang. Získaný olej nalejte do čistej sklenenej nádoby a skladujte v chladničke. Každý deň vmasírujte malé množstvo oleja do pokožky a pod oči.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY

Mandľovník obyčajný (Prunus dulcis) patrí do čeľade ruží. Vyskytuje sa v južnej Európe, severnej Afrike a Ázii v oblastiach s teplým podnebím. Je malý - do 10 m vysoký. Vytvára nádherné bielo-ružové kvety s piatimi okvetnými lístkami. Jeho listy sú podlhovasté alebo kopijovité a dosť úzke. Majú zúbkované okraje. Ovocie mandle je jedlá dužina pokrytá zelenou, dospievajúcou šupkou. Vo vnútri je semienko a vo vnútri semienka je semienko, nazývané mandľa.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

17 ďalších produktov v rovnakej kategórii: