Monolaurin 500 mg x 100 kapsúl Náhľad

Monolaurin 500 mg x 100 kapsúl

AR10553

Zloženie: Monolaurin 500 mg x 100 kapsúl
Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Na sklade

13,65 €

Detaily

Zloženie: Monolaurin 500 mg x 100 kapsúl

Zaradenie: Doplnky v kapsuliach

Monolaurín je zlúčenina získaná z kokosového oleja a dužiny. Je tiež známy ako glycerolmonolaurát alebo glyceryllaurát. Z chemického hľadiska ide o monoglycerid kyseliny laurovej, teda kombináciu jednej molekuly glycerínu a kyseliny laurovej. Mono- a diglyceridy mastných kyselín možno nájsť v potravinách. Ich účelom je zlepšiť ich konzistenciu a predĺžiť ich trvanlivosť. Takéto vlastnosti má aj monolaurín, ktorý je však v našej ponuke zaradený z rôznych dôvodov.

Predbežný výskum ukazuje, že monolaurín účinne deaktivuje vírusy zničením ich lipidového obalu. Okrem toho zabíja široké spektrum baktérií a plesní Candida. Klinické testy na ľuďoch ešte neprebehli, ale výsledky štúdií in vitro a pokusov na zvieratách sú veľmi sľubné. V USA je už monolaurín pomerne populárnym doplnkom a FDA, americký Úrad pre kontrolu potravín a liečiv, ho zaradil medzi zlúčeniny GRAS, teda úplne bezpečné.

Výskum vlastností monolaurínu sa začal v roku 1966. Spočiatku táto zlúčenina slúžila ako konzervačná látka v potravinách a tiež ako povrchová dezinfekcia v závodoch potravinárskeho priemyslu a nemocniciach. Postupom času vzrástol záujem o jeho vplyv na najzávažnejšie vírusy, ktoré napádajú človeka, ako je HIV, HSV alebo vírus osýpok. Dnes vedci dúfajú, že monolaurín sa môže stať moderným antivírusovým a antibakteriálnym liekom, ktorý si poradí s rezistenciou, ktorú si mikroorganizmy vytvoria na antibiotiká.

Sú teda kokosové produkty, ako zdroj monolaurínu, zdravé? :)
Tu treba objasniť, že monolaurín sa nevyskytuje v kokosoch ako takých, ale pochádza z premeny kyseliny laurovej. Kyselina laurová je bohatá na kokosové orechy a jej najväčšie množstvo sa nachádza v oleji, smotane a kokosových vločkách. Konzumáciou kokosových produktov si zabezpečujeme kyselinu laurovú, ktorá sa v našom tele mení na monolaurín. Zatiaľ sa ale nevie, aký mechanizmus je za tým, ani akú porciu kokosu treba zjesť, aby ste z neho získali terapeutickú dávku monolaurínu. Prvotné návrhy hovoria o 100-300 ml kokosového oleja (1 šálka je 250 ml), čo skôr vylučuje možnosť získať účinnú dávku monolaurínu z prírodných zdrojov každý deň.

Zdraviu prospešné vlastnosti:
Doteraz uskutočnený výskum ukázal, že monolaurín má schopnosť ničiť a deaktivovať:

HIV vírus – testovanie in vivo a in vitro na zvieratách s použitím vírusu SIV – vírus opičej imunodeficiencie
Herpes simplex vírus 1 a 2
cytomegalovírus (CMV) spôsobujúci cytomegalovírus
Huby Candida albicans spôsobujúce kandidózu
Baktéria Gardenella vaginalis zodpovedná za bakteriálnu infekciu ženskej vagíny
Spirochéty Borrelia burgdorferi a Borrelia garinii spôsobujúce lymskú boreliózu
Baktérie Chlamydia trachomatis spôsobujúce chlamydiózu
Baktéria Helicobacter pylori spôsobujúca vredy žalúdka a dvanástnika
Staphylococcus aureus a enterotoxín, ktorý produkuje
Streptococcus pyogenes, ktorý spôsobuje angínu pectoris
Baktérie Haemophilus influenzae zodpovedné za respiračné infekcie a meningitídu

Ďalšou výhodou monolaurínu je, že baktérie sa voči nemu nemôžu stať odolnými. Ukázala to štúdia Carpa a spol., v ktorej sa testovala citlivosť niekoľkých rôznych kmeňov patogénnych baktérií na monolaurín a klasické antibiotiká. Rast každého kmeňa bol inhibovaný prítomnosťou monolaurínu a žiadny z nich si voči nemu nevyvinul rezistenciu.

Okrem toho sa predpokladá, že monolaurín môže pôsobiť ako imunosupresívum pri autoimunitných ochoreniach. V experimente Zhang et al. monolaurín inhiboval aktivitu ľudských T lymfocytov a produkciu prozápalových cytokínov. Autori štúdie dospeli k záveru, že monolaurín má veľký terapeutický potenciál ako faktor, ktorý inhibuje autoimunitu a znižuje zápal, čo sa v budúcnosti môže uplatniť pri liečbe autoimunitných ochorení.

APLIKÁCIA
Monolaurín je vynikajúcou podporou pre:

ľudia so slabou imunitou, náchylní na vírusové a bakteriálne infekcie alebo plesňové infekcie,
deti a dospelí v období zvýšenej expozície infekciám,
ľudí už postihnutých infekciou alebo infekciou s cieľom posilniť obranné mechanizmy organizmu.

ZLOŽENIE
1 kapsula obsahuje 500 mg monolaurínu. Celulózová kapsula.
Bez pridania plnív, farbív, konzervačných látok a mazadiel!

AKO POUŽIŤ
1 kapsula dvakrát denne. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku.

KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť.

Vedľajšie účinky:
Zriedkavo sa objavia bolesti brucha alebo hlavy.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: