Ginkgo biloba list - 100g Náhľad

Ginkgo biloba list - 50g mletý

AR90633

Zloženie: Ginkgo biloba list - 50g mletý
Zaradenie: Byliny

Na sklade

7,12 €

Detaily

Zloženie: Ginkgo biloba list - 50g mletý
Zaradenie: Byliny

Ginkgo biloba list (Ginkgo biloba)

Listy ginka obsahujú látky, ktoré priaznivo pôsobia na činnosť mozgu, pomáhajú zlepšovať pamäť a koncentráciu. Extrakty z ginka sú obľúbené farmaceutické prípravky určené pre duševne a učiacich sa ľudí, starších ľudí a pre pacientov s Alzheimerovou chorobou.
Ginkgo biloba je strom známy botanikom ako ginko biloba. Jeho fenoménom je, že na Zemi existuje už 270 miliónov rokov a jeho podoba sa dodnes nezmenila, preto sa nazýva „živá fosília“. Tento jav dokazuje vysokú odolnosť voči environmentálnym stresovým faktorom. Napriek tomu je Ginkgo biloba ohrozeným druhom a v súčasnosti sa prirodzene vyskytuje iba vo svojej domovine, teda v juhovýchodnej Číne. Najstaršie stromy, ktoré tam rastú, majú okolo 3400 rokov.

Zdravotné vlastnosti:

Najvýznamnejšími účinnými látkami prítomnými v listoch Ginkgo biloba sú gingkolidy a bilobalidy klasifikované ako triterpénové laktóny, flavónové glykozidy a flavonoidy.
Vďaka synergii účinných látok, nálevov a extraktov z listov Ginkgo biloba:
priaznivo pôsobí na pamäť, koncentráciu a schopnosť učenia,
podporovať prácu mozgu ovplyvňovaním jeho lepšej výživy,
podporujú periférnu a cerebrálnu cirkuláciu, ako aj cirkuláciu v kapilárach.

APLIKÁCIA
intenzívna duševná práca a štúdium
problémy s pamäťou
znížená koncentrácia
znížená intelektuálna výkonnosť

ZLOŽENIE
Sušené listy Ginkgo biloba 100%. Najkvalitnejšia surovina!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Ginkgo biloba - čaj (rezaný list):
1 polievkovú lyžicu listov zalejte pohárom vriacej vody, prikryte a parte 20-30 minút. Scedíme a podľa potreby dosladíme. Konzumujte pohár infúzie dvakrát denne.
Listy ginka dvojlaločného si môžete pripraviť z vášho obľúbeného listového a bylinkového čaju a nálevy obohatiť o med, citrón, citrónovú trávu a ďalšie prísady.

Prášok z listov Ginkgo biloba:
Užívajte perorálne polovicu alebo 1 čajovú lyžičku 2 krát denne.

Tinktúra:
1 diel listov zalejeme 5 dielmi 40% alkoholu. Odložte na dva týždne a potom prefiltrujte. Vezmite 1 lyžičku 2 krát denne.

SPOLUPRÁCA
Koncentráciu navyše posilní kofeín, yerba maté, sibírsky ženšen a pravý zelený čaj.

OPATRENIA
Neprekračujte odporúčané dávky. Vysoké dávky môžu spôsobiť bolesti hlavy, závraty, závraty a gastrointestinálne ťažkosti.
Ginkgo biloba môže zvýšiť účinok antikoagulancií.
O obsahu kyseliny ginkgolovej v listoch ginkga existuje určitá kontroverzia. Podľa noriem EÚ by ich obsah v extraktoch mal byť nižší ako 5 ppm. Listy ich zvyčajne obsahujú viac, ale kyseliny ginkgolové sú vo vode úplne nerozpustné a neprechádzajú do nálevov.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Ginkgo biloba je strom z čeľade ginkgo. Ide o endemický a ohrozený druh, ktorý sa v súčasnosti prirodzene vyskytuje iba v juhovýchodnej Číne. Tieto stromy vo svojom prirodzenom prostredí dosahujú výšku 30-40 metrov av Európe sú o niečo nižšie. Sú to muži a ženy a sú klasifikované ako gymnospermy. Charakteristické listy ginka majú vejárovitý tvar a označujú sa ako dvojlisté. V lete sú svetlozelené a na jeseň žltnú. Ginko kvitne až po 40 rokoch pestovania. Samčie kvety sú vo forme žltých mačiatok a samičie kvety pozostávajú z dvoch nahých zelených púčikov. Semená ginka visia z konárov na dlhých stopkách a sú obklopené mäkkým pergamenom. Po upražení sú jedlé.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: