Mladý zelený jačmeň - Hordeum vulgare - 100g sekaný Náhľad

Mladý zelený jačmeň - Hordeum vulgare - 100g sekaný

AR102300

Nové

Zloženie: Mladý zelený jačmeň - Hordeum vulgare - 100g sekaný
Zaradenie: Superfoods

Viac detailov

Na sklade

6,06 €

Detaily

Zloženie: Mladý zelený jačmeň - Hordeum vulgare - 100g sekaný
Zaradenie: Superfoods

Mladý jačmeň (Hordeum vulgare) - sú to zelené, klíčiace listy jačmeňa, ktoré sa potom transformujú na obilie. Známe pre silný antioxidačný účinok, pridávajú energiu a vitalitu, pozitívne ovplyvňujú náladu.

Jačmeň je jedným z prvých obilnín kultivovaných ľuďmi v čase prvej civilizácie. To bolo 7000 rokov pred naším letopočtom. Bol pestovaný v staroveku a biblických časoch na Blízkom východe a v Ázii. Podľa historických správ sa v tom čase konzumovali nielen obilniny, ale aj mladé listy jačmeňa.

Mladý jačmeň obsahuje veľmi vysokú koncentráciu antioxidantov, hlavne z flavonoidnej skupiny. Doterajšie klinické štúdie na ľuďoch ukázali, že denná konzumácia 1 lyžice prášku z mladého jačmeňa (15 g) viedla k zníženiu hladiny voľných radikálov v krvi subjektov. Tento jav sa vyskytol u pacientov s diabetom 2. typu, ako aj u pacientov so zvýšenou hladinou cholesterolu.

Mladý jačmeň tiež obsahuje veľa chlorofylu, ktorému je pripísaná schopnosť podporovať obranyschopnosť organizmu proti rakovine. Predpokladaný mechanizmus je, že molekuly chlorofylu tvoria komplexy s karcinogénmi, pričom ich deaktivujú.

Vzhľadom na obsah beta-sitosterolu podporuje mladý jačmeň normálnu hladinu cholesterolu v krvi. Beta-sitosterol je látka, ktorá konkuruje molekulám cholesterolu v mieste absorpcie v tenkom čreve, čím znižuje jeho absorpciu. Okrem toho podporuje premenu cholesterolu na žlčové kyseliny. Štúdie tiež zistili, že beta sitosterol pomáha znižovať hladinu "zlého" LDL cholesterolu a zvyšuje hladinu "dobrého" HDL cholesterolu.

Bioaktívne látky obsiahnuté v mladom jačmeni majú pozitívny vplyv na fungovanie mozgu a nervového systému. Podporujú odolnosť proti stresu a zlepšujú náladu.

Vďaka množstvu cenných výživových hodnôt môže mladý jačmeň mať pozitívny vplyv na imunitu a energiu a tiež pomáha zbaviť sa nečistôt z tela.


ZLOŽENIE

Sekaný mladý jačmeň 100%. Surovina najvyššej kvality.


DÁVKOVANIE A POUŽITIE:
Tento výrobok je tiež bezpečný vo väčších množstvách.
Neexistujú žiadne kontraindikácie pre konzumáciu mladého jačmeňa.


Práškový mladý jačmeň veľmi dobre zmiešať so šťavami a ovocnými alebno zeleninovými koktailami.


CHARAKTERISTIKA RASTLÍN
Rastie na severnej pologuli v miernom podnebí. Jeho plody sú zrná, z ktorých sa získajú semená.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

20 ďalších produktov v rovnakej kategórii: