Tolu balsam živica - Myroxylon balsamum - 50g

AR74112

Zloženie: Tolu balsam živica - Myroxylon balsamum - 50g
Zaradenie: Prírodné živice

Na sklade

22,83 €

Detaily

Zloženie: Tolu balsam živica - Myroxylon balsamum - 50g

Zaradenie: Prírodné živice


Tolu balzam z Hondurasu

Tolu balzam je živica získaná z balzamového stromu (Myroxylon balsamum), známeho aj ako balzamový strom. Tento strom rastie v tropických lesoch Južnej a Strednej Ameriky, ako aj na samom juhu Severnej Ameriky. Patrí do čeľade strukovinových. Pestujú sa v tzv balzamové lesy. Je zdrojom tolu balzamu a peruánskeho balzamu. Prvý sa získava narezaním kôry a zbieraním kvapiek živice, ktorá z nej vyteká. Ten si však vyžaduje odtrhnutie kôry a namočenie látky vytečenou živicou, ktorá sa potom vyvarí vo vode.

Tolu balzam je živica s vyšším obsahom éterických olejov. V surovom stave je tekutejší a gumovitejší a oveľa aromatickejší ako živice s tuhou, kryštalickou konzistenciou.

Tolu balzam vonia neodolateľne sladko, intenzívne a magicky. Stačí položiť kvapku živice na kúsok horiaceho uhlia a celá miestnosť sa na dlhý čas naplní touto mimoriadnou vôňou. Surový tolu balzam omamuje nadmerne sladkou, kvetinovo-vanilkovou arómou, pričom po položení na drevené uhlie vydáva o niečo ostrejšiu, no hrejivú vôňu, pripomínajúcu vanilku, chilli, škoricu a korenie. Ak sa na túto vôňu „dívame“ veľmi pozorne, môžeme v pozadí cítiť aj špecifickú nôtu, ktorá nám pripomína interiér auta alebo pneumatiky.

Tolu balzam vďačí za svoj názov prvým ľuďom, ktorí ho začali používať. Boli to domorodí obyvatelia Tolú žijúci v meste rovnakého mena v severnej Kolumbii. Túto živicu používali na aromatické a liečebné účely. Vyrábali z neho sirupy a masti proti kašľu na liečbu drobných rezných rán a podráždení pokožky. V minulosti bol tolu balzam aj prísadou do cukríkov a žuvačiek. V súčasnosti sa používa najmä v parfumérskom priemysle.


ZLOŽENIE
100% tolu balzam. Surovina najvyššej kvality!

APLIKÁCIA
Aromatický produkt.

AKO POUŽIŤ
Na horúce uhlie položte malý kúsok živice.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: