Benzoe Sumatra živica - Styrax benzoin - 40g Náhľad

Benzoe Sumatra živica - Styrax benzoin - 40g

AR70635

Zloženie: Benzoe Sumatra živica - Styrax benzoin - 40g
Zaradenie: Prírodné živice

Na sklade

12,32 €

Detaily

Zloženie: Benzoe Sumatra živica - Styrax benzoin - 40g
Zaradenie: Prírodné živice

Sumatran benzoin (tiež známy ako Sumatra benzoin alebo sumatran benzoin) je nie veľmi tvrdá živica s krémovo-žltou farbou. Je príbuzný siamskému benzoínu – obe živice pochádzajú zo stromov rodu Styrax a sú bohaté na kyselinu benzoovú. Siamský benzoín sa zbiera v Thajsku a okolitých krajinách zo stromov Styrax tonkinensis, zatiaľ čo benzoín zo Sumatry pochádza zo stromov Styrax benzoin rastúcich na Sumatre.

Sumatranský benzoín vydáva podmanivo sladkú, mliečno-vanilkovú vôňu, oveľa sladšiu ako thajský benzoín. Vôňa zostáva v miestnosti dlho a živica je veľmi účinná. Stačí roztopiť malý úlomok a nasýtiť celý dom nádhernou vôňou.

Benzoínová živica mala svoje tradičné medicínske využitie. Vyrábala sa z neho tinktúra, ktorá sa užívala perorálne ako expektorans, karminatívum a diuretikum a vtierala sa do kože ako antiseptický a ochranný prostriedok. Dnes ho nájdeme v zložení prípravkov určených na inhaláciu pri kašli a infekcii dýchacích ciest.

Benzoín je široko používaný v priemysle, hlavne v USA. Používa sa pri výrobe liečiv a veterinárnych produktov na maskovanie nepríjemných pachov, na aromatizáciu sviečok a kozmetiky a tiež ako chuťová a vonná prísada do nápojov, pečiva, žuvačiek, sladkostí a sladkých mliečnych výrobkov. V parfumérii je hlavnou úlohou tejto živice zachovať vôňu parfumu.

ZLOŽENIE
100% sumatranský benzoín. Surovina najvyššej kvality!

APLIKÁCIA
Aromatický produkt.

AKO POUŽIŤ

Túto živicu je lepšie roztaviť nad plameňom v aromaterapeutickom krbe ako na uhlí. Vďaka tomu sa vyhneme nepríjemnému zápachu horiacej živice.

Najprv položte na krb kúsok alobalu a potom živicu – bude sa dať ľahšie odstrániť.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: