Živica z broskyne - peach gum 50g Náhľad

Živica z broskyne - peach gum 50g

AR126769

Zloženie: Živica z broskyne - peach gum  50g
Zaradenie: Prírodné živice

Na sklade

7,67 €

Detaily

Zloženie: Živica z broskyne - peach gum  50g

Zaradenie: Prírodné živice

Broskyňová živica – slzy broskyňového kvetu


Broskyňová živica, nazývaná aj „broskyňové slzy“ alebo broskyňová guma, sa získava z čínskych broskyňových stromov. Pri rezaní stromu vyteká, potom stvrdne a následne sa zbiera. Jeho hrudky sú priehľadné a majú jantárovú farbu.

Broskyňová živica sa používa v kuchyni, v potravinárskom, kozmetickom a farmaceutickom priemysle.

V Číne sa broskyňová živica konzumuje na zdravotné účely. Tradičná čínska medicína považuje túto surovinu za prospešnú pre pokožku, ako aj tráviaci a imunitný systém. Tejto živici sa pripisujú aj vlastnosti proti starnutiu a optimalizácia zápalových procesov.

Pokiaľ ide o kulinárske využitie, broskyňová živica pôsobí ako zahusťovadlo v polievkach a dezertoch. Jedlám tiež dodáva výraznú chuť vďaka svojej schopnosti absorbovať chute a vône. Pridáva sa aj do nápojov – studených (koktaily) aj teplých (čaje).


BROSKYŇOVÁ ŽIVICA - AKCIA
stimuluje pohyby čriev a znižuje zápchu
má ochranný účinok na sliznicu pažeráka, žalúdka a dvanástnika
posilňuje štruktúru kĺbov, kostí, vlasov a nechtov, pretože obsahuje kolagén
z rovnakého dôvodu robí pokožku pružnejšou a redukuje vrásky


APLIKÁCIA
ako prídavok do jedál a nápojov
ako hlavná zložka dezertov
ako doplnok
ako prísada do kozmetiky


ZLOŽENIE
100% broskyňová živica. Najvyššia kvalita!

AKO POUŽIŤ

Pred každou konzumáciou by sa živica z broskýň mala namočiť cez noc do vody. V opačnom prípade je nestráviteľné a škodlivé pre žalúdok.

Najjednoduchší dezert s broskyňovou gumou:

1. Hrsť živice namočte do vody a nechajte cez noc (minimálne 8, maximálne 12 hodín) – živica by mala napučať a trikrát zväčšiť svoj objem.

2. Odstráňte všetky nečistoty (to je normálne).

3. Napučanú živicu sceďte a umyte pod tečúcou vodou.

4. V hrnci prevarte 2-3 šálky vody, pridajte živicu a znova priveďte do varu, potom znížte teplotu. Hrniec prikryjeme a živicu varíme maximálne 60 minút, aby bola mäkká a gumová, ale nie úplne rozpustená.

5. Do hrnca pridajte med - koľko máte radi :) a zavárané liči so sirupom. Dusíme ešte 5 minút. Dezert je pripravený!

Tradične sa broskyňová guma kombinuje s ovocím longan, no u nás je ťažké zohnať tieto plody ani v plechovke. Môžete ich teda nahradiť liči. Alebo možno dávate prednosť iným? experiment :)


KONTRAINDIKÁCIE
Živicu by nemali konzumovať tehotné a dojčiace ženy a malé deti.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: