Myrha - Commiphora molmol - 150g Náhľad

Myrha - Commiphora molmol - 150g

AR7760

Zloženie: Myrha - Commiphora molmol - 150g
Zaradenie: Prírodné živice

Viac detailov

Na sklade

14,59 €

Detaily

Zloženie: Myrha - Commiphora molmol - 150g
Zaradenie: Prírodné živice

Mirha je prírodné kadidlo s úžasnou biblickou vôňou. Mirra za starých čias bola predmetom živého obchodu, cenená rovnako ako zlato. Vyznačuje sa intenzívnou, balsamickou, mierne horkou arómou. V súčasnosti sa používa na liečenie a vonné látky.

Myrha je voňavá živica, vôňa známa už tisíce rokov. Z rezov alebo poškodení stromu Commiphora molmol prirodzene kvapká veľmi hustú živicovú kvapalinu, ktorá tuhne a vytvára červeno-žlté hrudky. Toto je známa myrha, ktorá sa používa tisícročia ako liek, vôňa, kadidlo, na balzamovanie faraónov, objavuje sa v mnohých liekopisoch. Najkvalitnejšia je myrha, ktorá prirodzene vyteká, bez toho, aby sa narezala kôra alebo odrezali vetvičky.

Zaujímavosťou je, že myrha v hebrejčine "mor" znamená horkú, zatiaľ čo vôňa myrhy je teplá, ale má trpkú chuť.  Myrhové kríky rastú hlavne pozdĺž pobrežia Červeného mora, počas kvitnutia sú jej lístky bielej alebo žlto-bielej farby.

Bola predmetom živého obchodu od dávnych čias, rovnako považovaná za drahocenný dar. Je známe, že myrhu v roku 1342 poslal Chan Kataju pápežovi Benedikta XI1 spolu s ďalšími hodnotnými darmi.

VLASTNOSTI
Teraz sa zistilo, že myrha obsahuje silné činidlo na zmiernenie bolesti a detegovaný guggulipid zo skupiny saponínov má schopnosť znížiť hladinu cholesterolu v krvi a liečiť zápal spojený s artritídou. Množstvo štúdií tiež naznačuje, že myrha má aj protirakovinový účinok - inhibuje určité proteíny produkované rakovinovými bunkami (týka sa rakoviny prsníka), ktoré sú zodpovedné za ich rezistenciu na protirakovinové lieky.

APLIKÁCIE

Často sa používa počas náboženských obradov a meditácií.

Unikátna, živicová aróma
Najčastejšie sa používa ako kadidlo
Častice s veľkosťou 2 až 8 mm
V lekárňach sa najčastejšie používa vo forme tinktúry Myrrhae tincture (1: 5 na 90% liehu) pre ďasná a ťažko liečiteľné rany.

AKO POUŽÍVAŤ
Pelety sa rozsypú na rozpalené drevené uhlie.

ZLOŽENIE
Esenciálny olej (2,5-10%)
Živica (30-35%)
Guma (0-60%)

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: