Olibanum Oman - Boswellia sacra - 50g

AR22155

Nové

Zloženie: Olibanum Oman - Boswellia sacra - 50g
Zaradenie: Prírodné živice

Viac detailov

Na sklade

8,84 €

Detaily

Zloženie: Olibanum Oman - Boswellia sacra - 50g
Zaradenie: Prírodné živice


Kadidlo živica / Elecampane

Olibanum Oman - jedna z najcennejších vonných tyčiniek získaná zo stromov Boswellia sacra, nájdená v oblasti Dhofar v sultanáte Omán, ktorý sa nachádza na Arabskom polostrove. Kadidlo z tejto oblasti sa používa už viac ako 5000 rokov ako vonné kadidlo pri náboženských rituáloch a obradoch. Prenikavá, balzamikovo-citrusová vôňa uvoľňovaná pri spaľovaní podporuje transcendenciu, hlbokú meditáciu a relaxáciu. Verilo sa, že kadidlový dym čistí posvätnú sféru, odháňa zlých duchov a pomáha dosiahnuť vnútorný pokoj a harmóniu.

Živica z oblasti dnešného južného Ománu je od pradávna považovaná za surovinu najvyššej kvality. V minulosti bol význam kadidla taký veľký, že prvá veľká obchodná cesta v dejinách, vedúca z kráľovstiev južnej Arábie („Arabia Felix“) do kultúrnych centier v stredomorskej kotline (dlhá 5000 km), sa nazývala tzv. „kadidlová cesta“. V čase svojej najväčšej obľuby bola živica kadidla cennejšia ako zlato. V Biblii je veľa zmienok o kadidle, ktoré sprevádzalo obetné obrady v chrámoch. Táto ušľachtilá živica bola jedným z darov, ktoré Traja králi priniesli novonarodenému Ježiškovi.


Okrem posvätných obradov a rituálov sa živica kadidla používa v parfumérskom priemysle a aromaterapii. Priaznivo pôsobí na pohodu, uvoľňuje a uvoľňuje stres a psychické napätie. Navodzuje harmóniu a uvoľňuje pocit vznešenosti a tiež podporuje hlbokú koncentráciu počas meditácie. Ušľachtilá balzamiková vôňa so slnečnou citrusovou notou prehlbuje dýchanie, upokojuje a uvoľňuje.

Tiež sa verí, že dym z kadidla má vlastnosti, ktoré čistia atmosféru od negatívnych energií, no treba tiež zdôrazniť, že má aj čistiace vlastnosti v doslovnom zmysle slova. Esenciálne oleje, ktoré sa uvoľňujú pri spaľovaní, inhibujú rast mikroorganizmov. V mnohých kultúrach boli izby pacientov intuitívne fumigované, čím sa zabránilo šíreniu choroboplodných zárodkov.


AKO POUŽIŤ
Na zapálenie kadidla potrebujete thurible uhlie. Uhlie by malo byť zapálené a umiestnené na bezpečnom základe. Na tento účel môžete použiť vyhradenú kadidelnicu.
Na rozpálené uhlie položte niekoľko kúskov olibanovej živice (podľa vášho vkusu a preferencií).

Kadidlo?
Kadidlo v mnohých regiónoch Blízkeho východu a Afriky jednoducho znamená „kadidlo“ vo všeobecnom zmysle. Slovo olibanum sa používa aj ako synonymum pre „kadidlo“, čo znamená vysokokvalitné, pravé kadidlo získané zo živice stromov patriacich do rodu Boswellia. Stromy produkujú vzácnu živicu až po približne 8-10 rokoch. Živica sa získava malými, plytkými rezmi v kôre alebo vetvách stromu. Jantárové „slzy“ sa zbierajú ručne po zaschnutí. Konečnú vôňu ovplyvňujú mnohé klimatické faktory, ako je poloha alebo vlhkosť, ktoré ovplyvňujú vývoj stromu. Preto sa niektoré živice získané dokonca z rovnakého druhu, ale vyskytujúce sa v rôznych prostrediach, môžu mierne líšiť farbou a vôňou.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: