Sananga kvapky mierne - 5ml - Tabernaemontana sananho Náhľad

Sananga kvapky mierne - 5ml - Tabernaemontana sananho

AR118147

Zloženie: Sananga kvapky mierne - 5ml - Tabernaemontana sananho

Zaradenie: Esenciálne oleje

Na sklade

23,78 €

Detaily

Zloženie: Sananga kvapky mierne - 5ml - Tabernaemontana sananho

Zaradenie: Esenciálne oleje

Sananga, mimoriadny liek amazonských indiánov, je šťava vytlačená z čerstvých koreňov rastlín Tabernaemontana. Používa sa ako očné kvapky s pozitívnym účinkom na zrak, myseľ a dušu. Používajú ho indiáni Kaxinawa, Matsés, Katukina, Kuntanawa, Yawanawá a Shipibo.

Existuje veľa druhov sanangi, ako aj druhy rastlín, z ktorých pochádza. Najčastejšie sa na jeho prípravu používajú rastliny Tabernaemontana sananho, známe ako „ucho sanango“, a Tabernaemontana udulata, známa ako „becchete“ medzi indiánmi z Matsés a „mana heins“ medzi indiánmi v Kaxinawe. Extrakt sa dá pripraviť aj z ich listov, ale iba ak sa použije okamžite. Sananga vyrobená z dreva alebo koreňov má dlhšiu trvanlivosť a je možné ju skladovať 6 mesiacov, najlepšie v chladničke.

Hlavnou úlohou Sanangy je zaostrenie zraku a koncentrácie a zvýšenie bdelosti a vnímavosti, preto ju Indiáni používajú hlavne pred lovom. Používanie Sanangy im pomáha sledovať zvieratá v rušnej džungli a zlepšuje reflexy potrebné na ich zachytenie.

To však nie je všetko - Sananga funguje nielen na fyzickej úrovni, ale aj na mentálnej a energetickej úrovni. Indiáni veria, že Sananga má moc, ktorá má schopnosť liečiť panémy alebo choroby duše. Hovoria, že keď do nás duch Sananga vstúpi, obnoví rovnováhu a pomôže rozpustiť blokády, ktoré sa prejavujú pri rôznych ochoreniach nášho tela, ktoré sa na Západe označujú ako psychosomatické choroby. Tiež veria, že Sananga pomáha nadviazať a udržiavať kontakt s vnútorným ja a robí ho citlivým na hlas intuície. Indiáni zahŕňajú Sanangu pri obradoch s posvätnými rastlinami a hubami a tiež ju uplatňujú po rituáli kambo. V prípade obradu Sananga má podporovať intenzívne vízie a prehlbovať zmenené stavy vedomia, zatiaľ čo jeho kombinácia s kambo má ešte viac zbystriť zmysly. Sananga sa tiež používa pred spaním ako tradičný rituál podporujúci vstup do stavu jasného snívania.


Vlastnosti podporujúce zdravie

Vo fyzickom kontexte:
hlboko čistí oči,
zaostruje zrak, rozširuje rozsah videnia a zdôrazňuje farby,
zvyšuje vnímavosť,
zlepšuje fungovanie očí so zrakovým postihnutím, zápalom, sivým zákalom, glaukómom a AMD.

V mentálnom kontexte:
zlepšuje koncentráciu,
čistí myseľ od prebytočných myšlienok,
upokojuje silné emócie,
pomáha vstúpiť do stavu meditácie a prehlbuje ho.

V duchovnom kontexte:
posilňuje kontakt s vlastným interiérom a intuíciou,
zvyšuje sebauvedomenie,
čistí na energetickej úrovni a pomáha pri práci na uvoľňovaní blokád.

Uvedené vlastnosti sú založené na tradičnom a súčasnom použití Sanangy a na názoroch jej používateľov. Doteraz neboli vykonané žiadne štúdie o tejto látke.

ZLOŽENIE
100% Sananga vyrobená z dreva Tabernaemontana sananho.
Pôvod: Peru, oblasť Pucallpa.

MIERNA A STREDNÁ

Mierna verzia je určená pre začiatočníkov, ktorí svoje dobrodružstvo so Sanangou len začínajú.

Stredná verzia je návrh pre pokročilých používateľov, ktorí sú pripravení na silnú bolesť, ktorá trvá niekoľko minút.

AKO POUŽIŤ

NA VONKAJŠIE POUŽITIE

Pred aplikáciou Sanangi to urobte na mieste, kde sa budete cítiť dobre a pokojne. Na to je lono prírody ako stvorené. Miesto by nemalo byť príliš jasne osvetlené.
Ak nanášate kvapky na inú osobu, pripravte ich psychicky. Sananga silno zviera oči a je lepšie vedieť to vopred. Pocit pálenia asi po minúte ustúpi a zanechá príjemný pocit úľavy.
Vyberte si kontaktné šošovky, ak ich nosíte.
Ľahnite si a naneste jednu kvapku do každého oka bez toho, aby ste medzi tým prestali. Zamierte na slzné kanály. Oči by mali byť otvorené. Po aplikácii mrknite viečkami, aby sa tekutina rovnomerne rozložila.
Pokojne si na pár minút ľahnite. Zhlboka dýchajte a prijmite dočasné utrpenie :) Zamerajte sa na pozitívne myšlienky a váš zámer.
Po skončení so Sanangou stojí za to meditovať.
Sanangu je najlepšie užívať večer pred spaním. Potom je veľmi efektívny pri regenerácii unavených očí, najmä keď pracujeme pred počítačom. Oči sú po ňom navyše citlivé na svetlo, preto sa ich vystavenie slnečnému žiareniu alebo obrazovke bezprostredne po aplikácii neodporúča.

Odporúča sa používať Sanangu raz za tri dni alebo v cykle jedného týždňa, niekoľko dní voľna. Stačí jedna aplikácia denne. Po niekoľkých týždňoch by sa mala urobiť dlhšia prestávka (napr. 1 mesiac).

Skladovanie
Sanangu uchovávajte v chladničke. Neuchovávajte v mrazničke. Spotrebujte do 3 mesiacov po otvorení.

Po otvorení ich odporúčame vložiť do vrecka na zips, zavrieť a uložiť do chladničky, pretože chladničky sú miesta bohaté na mikrobiálny život. Takto uskladnené kvapky je možné po otvorení používať až 3 mesiace.

KONTRAINDIKÁCIE
Sananga je určená len pre dospelých.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: