Olej Pačuli - 100% esenciálny olej - 10ml Náhľad

Olej Pačuli - 100% esenciálny olej - 10ml

AR100166

Zloženie: Olej Pačuli - 100% esenciálny olej - 10ml
Zaradenie: Esenciálne oleje

Na sklade

9,24 €

Detaily

Zloženie: Olej Pačuli - 100% esenciálny olej - 10ml
Zaradenie: Esenciálne oleje

Pačuli olej 100% éterické Nanga

Vôňa pačuli oleja je veľmi bohatá a ťažko opísateľná. Je to nepochybne veľmi zmyselné. Zdá sa, že je hustý, vlhký a ťažký, dokonca trochu zatuchnutý. V popredí cítiť omamnú sladkosť kvetov z tropickej džungle a v pozadí jemná bylinková vôňa. Konzistencia oleja je taká hustá ako jeho vôňa - je ťažký, aby olej unikol cez kvapkadlo. Niet sa čomu čudovať, keďže ide o typický základový a zemný olej. Vonia výborne bez prísad, ale pre niektorých môže byť príliš ťažká. V takom prípade sa oplatí kombinovať ho s olejom s citrusovou vôňou (odporúčam hlavne citrónovú kôru), ktorá mu dodá ľahkosť a sviežosť. Pomer 3:1. Pačuli olej sa všeobecne dobre hodí k mnohým vonným látkam, ale iba vtedy, ak hrá hlavnú úlohu. Odporúčam vám experimentovať.

Je zaujímavé, že vôňa pačuli oleja časom nevybledne, ale dokonca dozrieva a získava kvalitu!

Pačuli olej je obľúbenou prísadou do parfumov, najmä pre mužov. Okrem toho sa široko používa pri výrobe mydiel, krémov, šampónov, čistiacich prostriedkov, osviežovačov vzduchu a repelentov proti hmyzu. Svoje miesto má tiež v prírodnej ázijskej medicíne - používa sa pri bolestiach hlavy, zažívacích problémoch a ako antiseptikum.

VLASTNOSTI:
Pačuli olej používaný v aromaterapii dodáva atmosféru zmyselnosti a romantiky. Pačuli je z nejakého dôvodu považované za afrodiziakum. Vo vzťahu k emóciám je pačuli olej uzemnený, stabilizuje náladu, upokojuje a pôsobí proti depresii. Pačuli olej je vynikajúcou surovinou na výrobu parfumov. Je to krásna vôňa a zachováva sa aj zloženie.Funguje skvele pri starostlivosti o pokožku - upokojuje a upokojuje ju a tiež reguluje vylučovanie mazu. Ničí baktérie a plesne, pomáha v boji proti akné a lupinám.

APLIKÁCIA:
pre aromaterapiu s depresívnou náladou, apatia, nervozita, podráždenie, silné emočné vzrušenie
na rande
na jogu a meditáciu
na masáž
ako doplnok kozmetiky
na odpudenie hmyzu

AKO POUŽIŤ:
Aromaterapeutický krb - do aromaterapeutického krbu nalejte vodu a pridajte 3 - 10 kvapiek éterického oleja. Dole zapáľte sviečku. Zostaňte blízko krbu a vdychujte čo najviac prchavých látok.
Studená inhalácia - naneste niekoľko kvapiek oleja na vreckovku a inhalujte ju niekoľkokrát denne.
Kúpeľ - pridajte 3 - 15 kvapiek oleja do vane s horúcou vodou a dobre premiešajte.
Ponorte sa do vody najmenej na 20 minút. Nepoužívajte čistiace prostriedky (najlepšie je osprchovať sa pred kúpaním s olejmi).
Masáž - Pridajte 15-30 kvapiek oleja do 50 ml základného oleja (napr. Z mandlí) a premiešajte. Môžete trochu zohriať olej.
Iné:
namiesto parfému si natrite pár kvapiek oleja na zápästia a krk,
pridať do krému na tvár a šampónu,
naneste ho na pupienky, nechajte chvíľu pôsobiť a potom ho zmyte.

ZLOŽENIE:
100% pačuli éterický olej. Bez doplnkov. Najvyššia kvalita!

KOMBINUJE SA DOBRE:
Santalové drevo, bergamot, cédrové drevo, ruža, sladký pomaranč, cassia, myrta, opoponax a šalvia.

UPOZORNENIA
Nepoužívajte nezriedený. Chráňte si oči.
Nepoužívať pre tehotné a dojčiace ženy. Precitlivenosť na olej.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Botanický názov tejto rastliny je pačuli. Pačuli patrí do čeľade Luminous, a preto súvisí s mätou. Prirodzene sa vyskytuje v juhovýchodnej Ázii, Číne, Indii a na Srí Lanke. Rastie v tropickom podnebí. Dorastá až do výšky 1 m. Jeho listy sú vajcovité a dospievajúce so zúbkovanými okrajmi. Kvety sú malé, svetlo fialové. Na vrcholkoch stoniek tvoria husto zabalené kvetenstvo.


TECHNICKÉ INFORMÁCIE
Krajina pôvodu Indonézia
Metóda získavania parnej destilácie
Použitá časť rastliny listy
Farba zlatohnedá
Intenzita vône je teplá, zemitá a ovocná
Hlavné zložky patchulol, alfa-patchulén, beta-bakchulén, alfa-bulnezén, alfa-guayanén, karyofylén, norpaczulenol, seychellen, pogostol
Stredná konzistencia

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: