Gurmar list - Gymnema sylvestre - 250g sekaný Náhľad

Gurmar list - Gymnema sylvestre - 250g sekaný

AR88310

Zloženie: Gurmar list - Gymnema sylvestre - 250g sekaný
Zaradenie: Byliny

Na sklade

12,24 €

Detaily

Zloženie: Gurmar list - Gymnema sylvestre - 250g sekaný

Zaradenie: Byliny

Gurmar - list (Gymnema sylvestre)

Gurmar pochádza z ajurvédskej medicíny. Hovorilo sa mu „ničiteľ cukru“ a ako tradičný liek sa používal už pred niekoľkými tisíckami rokov, najmä v Indii. V antike sa písalo o širokom používaní gurmaru. Najčastejšie to hinduistickí liečitelia pripisovali tzv sladký moč, čo bol príznak cukrovky. Ajurvédska tradícia ho navyše odporúčala ako liek na parazity, zápchu, vredy, horúčku a na posilnenie ciev. Používal sa aj ako emetikum a expektorans.

Pomenovanie „ničiteľ cukru“ neprišlo bezdôvodne, pretože žuvanie jeho listov blokuje vnímanie chuti na sladké a znižuje chuť na sladké. Takmer každá časť rastliny bola použitá pri liečbe. Gurmar bol známy aj v Afrike. Miestni šamani ho používali ako afrodiziakum, diuretikum, laxatívum a na zlepšenie trávenia.


Zdraviu prospešné vlastnosti:

Priaznivo pôsobí na fungovanie diabetikov a ľudí so zvýšenou hladinou glukózy a inzulínu v krvi.
Pomáha udržiavať normálnu hladinu glukózy v krvi.
Stimuluje beta bunky pankreasu, aby produkovali inzulín. Podporuje činnosť a regeneráciu pankreasu.
Znižuje chuť na sladké.
Podporuje telo pri zvládaní zápalov.
Pozitívne vplýva aj na hladinu cholesterolu.

APLIKÁCIA
na udržanie optimálnej hladiny glukózy a cholesterolu v krvi
chudnutie
nadmerná chuť na sladké

ZLOŽENIE
100% gurmar - list (Gymnema sylvestre). Najkvalitnejšia surovina!

DÁVKOVANIE A AKO POUŽÍVAŤ

Gurmar – čaj (rezaný list):
1 čajovú lyžičku listov zalejeme pohárom vriacej vody, prikryté paríme 10 minút. Pite 2-3 krát denne po pohári nálevu, najlepšie pred jedlom.

Gurmar prášok:
1 čajovú lyžičku mletého listu zalejeme horúcou vodou. Po vychladnutí vypite spolu so sedimentom. Používajte 2-3 krát denne.

Tinktúra:
100 g listu zalejeme 300 ml 75% alkoholu. Nechajte pôsobiť aspoň týždeň, denne miešajte. Užívajte 10 ml 3-krát denne.

Ústne:
Gurmar je možné konzumovať perorálne v mletej forme v množstve 1-2 čajové lyžičky rozložené v niekoľkých menších porciách.

SPOLUPRÁCA
Gurmar užívaný so zeleným čajom účinne urýchľuje metabolizmus.

KONTRAINDIKÁCIE
Nepoužívať u detí, tehotných a dojčiacich žien.
Dávajte pozor na lieky na cukrovku a kontrolujte hladiny glukózy v krvi.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Gymnema sylvestre je dlhý a hustý vinič, ktorý často rastie na stromoch. Pochádza z južnej Ázie. Rastie hlavne v tropickom podnebí. Listy sú mäsité, opačne usporiadané, elipsovitého tvaru. Dosahujú dĺžku 6 cm. Sú pokryté jemnými chĺpkami. Drobné kvety sú žltej farby a tvoria päťlupienky.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: