Ľalia biela cibuľky - Lilium candidum - 50g sekaný

AR120480

Zloženie: Ľalia biela cibuľky - Lilium candidum - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Viac informácií

Na sklade

8,25 €

Detaily

Zloženie: Ľalia biela cibuľky - Lilium candidum - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny


Ľalia biela (Lilium candidum), známa aj ako Madonna (Madonna lily), je nielen krásna okrasná rastlina, ale aj liečivá rastlina. V regiónoch odkiaľ pochádza, ale aj v mnohých iných krajinách sveta, kam mala možnosť vycestovať, sa používala v ľudovom liečiteľstve. Najprv bola prítomná pri liečbe Balkánu a Blízkeho východu a potom sa dostal do stredomorských krajín a dokonca aj do Mexika. V súčasnosti sa v prírodnom liečiteľstve využíva len zriedka, najmä preto, že sa pestuje skôr ako okrasná rastlina a na bylinkové účely sa príliš nepestuje. Podľa dostupnej literatúry Taliani používali ľaliu pomerne široko, pričom využívali jej cibule aj lupienky kvetov. Jednou z tradičných miestnych úprav bol napríklad odvar z cibúľ ľalie v mlieku. Výťažky z ľalie sa používali na liečbu pásového oparu, kožných ochorení a artritídy. Rany boli tiež stlačené, aby sa uľahčilo hojenie.
Cibule bielej ľalie sú bohaté na slizy a antioxidanty, ako je kempferol, linalool, karyofylén a citronela. Čerstvá cibuľa sa v Ázii používa ako kulinárska prísada pre jej sladkastú chuť a mäsitú štruktúru. Obľubujú ich najmä Japonci, Číňania a Kórejci, ktorí ich pripravujú varené alebo pečené.

AKCIA
Cibule bielej ľalie sú cenené pre vynikajúce upokojujúce, sťahujúce a hojivé vlastnosti všetkých rán, vredov, modrín a zápalov kože.
Podporujú tiež boj proti kožným vírusovým a plesňovým infekciám.


APLIKÁCIA
Na vonkajšie použitie na lézie a kožné problémy, rany, vredy, pomliaždeniny, zápaly a mykózy.


ZLOŽENIE
Ľalia biela (Lilium candidum) - 100% cibuľky (šupiny). Najvyššia kvalita!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
Čaj:
1-2 polievkové lyžice šupiek zalejte pohárom vriacej vody alebo mlieka a prikryté povarte niekoľko minút. Pripravený odvar používajte zvonka na umývanie pokožky, obklady, kúpanie či namáčanie nôh.

Tinktúra:
Zalejte cibuľky v pohári 40% alkoholom po úroveň mierne nad cibuľky, pohár uzavrite a odložte na tmavé miesto na 4 týždne. Občas pretrepte. Hotovú tinktúru prefiltrujte a použite na vymývanie modrín, pomliaždenín, opuchov a mykóz.

KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na rastlinu.

CHARAKTERISTIKA RASTLÍN
Ľalia biela patrí do čeľade ľaliovité. Jeho vlasťou je Balkán, Blízky východ a západná Ázia. Má rada slnečné polohy a nie je mrazuvzdorná. Je to trvalka, ktorá vytvára cibuľky, ktoré jej pomáhajú rozmnožovať sa. Jeho stonka dosahuje výšku asi 1 m a rozvetvuje sa len na samom vrchole. Každé takéto rozvetvenie končí honosným, bielym a krásne voňavým lievikovitým kvetom. Jedna ľalia nesie jeden až štyri kvety.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: