Čaj zo snežnej chryzantémy - Snow Chrysantemum - 25g Náhľad

Čaj zo snežnej chryzantémy - Snow Chrysantemum - 25g

AR126869

Zloženie: Čaj zo snežnej chryzantémy - Snow Chrysantemum - 25g
Zaradenie: Byliny

Na sklade

7,69 €

Detaily

Zloženie: Čaj zo snežnej chryzantémy - Snow Chrysantemum - 25g
Zaradenie: Byliny

Čaj zo snežnej chryzantémy


Snežná chryzantéma je jeden z najlepších čajov v našej ponuke!

Nielenže zláka chuťové poháriky, ale aj esteticky poteší :)

Nálev z neho pripravený vyniká príjemnou vôňou a chuťou, ako aj živou červenou farbou. Najlepšie chutí jemne osladený.

Odkiaľ pochádza tento čaj?


V Číne existuje legenda:
Jedného dňa pastieri, ktorí sa starali o svoje stádo na severnom úpätí pohoria Kunlun, uvideli žltý kvet. Vyčnievala nad snehom a vyzerala ako sedmokráska so zlatými lupienkami a hnedými tyčinkami. Vyrastal na ľadových útesoch, ktorých výška dosahovala cez 3000 metrov.

V snehu a ľade rastie málo kvetov, a preto sa o túto rastlinu začali zaujímať pastieri. Vzali si kvetinu domov a pomenovali ju Kunlun Snow Chrysantemum, čo je snehová chryzantéma z pohoria Kunlun.

Snehová chryzantéma, nazývaná aj snežná sedmokráska, je odroda chryzantémy, ktorá pochádza z Číny a rastie iba v oblasti pohoria Kunlun. Kunlun je pohorie, ktoré prechádza západnou Čínou.

Výnimočnosť snežnej chryzantémy súvisí s tým, že rastie veľmi vysoko, kvitne raz za rok a rýchlo vädne. Je to tiež jedna z mála kvetov, ktoré dokážu rásť a kvitnúť v takých drsných klimatických podmienkach, akými sú nízka teplota, zasnežené prostredie a strmé skaly. Je ťažké ho získať, a preto sa čoraz viac cení. Dodám, že najvyššie vrcholy Kunlunu dosahujú až 7000 metrov nad morom!

ZLOŽENIE
Čaj zo snežnej chryzantémy - 100% kvety.
Neobsahuje kofeín.

SNEHOVÁ CHRYZANTÉM - AKO POUŽÍVAŤ
Infúzia:
1 polievkovú lyžicu sušených listov zalejte dvoma šálkami vriacej vody. Prikryte.
Nechajte kvety pariť asi 2 minúty.
Precedíme a vychutnáme si chuť nálevu.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: