Monarda dvojmocná - Monarda didyma - 50g sekaný Náhľad

Monarda dvojmocná - Monarda didyma - 50g sekaný

AR114801

Nové

Zloženie: Monarda dvojmocná - Monarda didyma - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Viac detailov

Na sklade

5,21 €

Detaily

Zloženie: Monarda dvojmocná - Monarda didyma - 50g sekaný
Zaradenie: Byliny

Monadra didyma sú akési mimoriadne malebné rastliny, ktoré sú predmetom túžby mnohých nadšencov záhradníctva. Ich kvety sú malé umelecké diela, ktoré potešia originálnym tvarom a výraznou farbou. Ich domovinou je Severná Amerika. Jeden z druhov - má zdraviu prospešný účinok a je obľúbenou prísadou do bylinných infúzií.

Vlastnosti pre zdravie:
Výborné na trávenie a pomáhajú zmierňovať tráviace ťažkosti. Zmierňuje plynatosť, nevoľnosť a koliku.
Pôsobí expektoračne a upokojuje podráždené hrdlo.
Pôsobí diastolicky, vďaka čomu upokojuje črevné ťažkosti a zmierňuje príznaky spojené s menštruáciou.
Pomáha očistiť telo od nežiaducich mikroorganizmov.
Upokojuje nervový systém, znižuje napätie a stres.

APLIKÁCIA
na trávenie
na črevné kŕče
podporujúci kašeľ
bolestivá menštruácia
pre relaxáciu

ZLOŽENIE
bylina (Monarda didyma) 100%. Surovina najvyššej kvality!

DÁVKOVANIE A APLIKÁCIA
čaj:
1 čajovú lyžičku bylinky zalejte pohárom vriacej vody, zakryte a nechajte stáť 5 minút. Dajte pozor, aby ste bylinu nepreparili a na konci ju oddeľte od nálevu, inak bude veľmi trpká. Nálev sa oplatí osladiť napríklad medom alebo ovocným sirupom. Môžete pariť spolu s čiernym čajom, aby ste mu dodali Earl Grey vôňu :)


KONTRAINDIKÁCIE
Precitlivenosť na rastlinu, tehotenstvo, dojčenie.

CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Monadra didyma je trváca rastlina z čeľade Lamiaceae. Jeho prirodzenou oblasťou výskytu je Severná Amerika, najmä jeho stredná, severná a severovýchodná časť kontinentu. Uprednostňuje úrodnú, vlhkú pôdu, takže ju nájdeme najčastejšie v hustých lesoch a kríkoch a pri vode. Dorastá až do výšky 1,5 m. Tvorí hustú, husto chlpatú stonku, na vrchole ktorej vytvára pôsobivé šarlátovo červené kvetenstvo. Jeho listy sú veľké, chlpaté. Majú vajcovito kopijovitý tvar so zúbkovanými okrajmi.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

Zákazníci, ktorí zakúpili tento produkt, si tiež kúpili:

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: