Sanchi kvet - Sanči - Panax notoginseng - 25g Náhľad

Sanchi kvet - Sanči - Panax notoginseng - 25g

AR101248

Zloženie: Sanchi kvet - Sanči - Panax notoginseng - 25g
Zaradenie: Byliny

Na sklade

7,37 €

Detaily

Zloženie: Sanchi kvet - Sanči - Panax notoginseng - 25g
Zaradenie: Byliny

Kvet sanchi pochádza z rastliny Panax notoginseng, ktorá prirodzene rastie v Číne. Panax notoginseng je blízkym príbuzným pravého ženšenu (Panax ginseng). Z oboch týchto rastlín sa získavajú cenné korene, ale iba prvá poskytuje kvety. Každý rok, od júna do augusta, Číňania zbierajú zelené dáždniky predtým, ako sa roztvoria puky a varia ich ako čaj. Kvety Sanchi sú známe svojimi chladivými a čistiacimi vlastnosťami. Podporujú činnosť pečene a normálny krvný tlak.

Čaj z kvetov Sanchi má veľmi zaujímavú chuť a silnú, bylinkovú vôňu. Je prekvapivo sladká a svojou sladkosťou pripomína stéviu. Sprevádza ho jemne kyslá nôta, ktorá po chvíli ustúpi jemnej horkosti.

Panax notoginseng má mnoho miestnych názvov ako čínsky ženšen, sanchi ženšen, noto ženšen, horský ženšen. Názov sanchi alebo tienchi znamená "tri-sedem koreň" a pochádza zo skutočnosti, že koreň tejto rastliny dosiahne zrelosť po troch rokoch a musí sa zozbierať do 3-7 rokov od výsadby. Slovo Panax na druhej strane znamená „liečenie všetkých“. Tento rod zahŕňa asi 20 druhov rastlín a každý z nich je vysoko cenený v tradičnej čínskej medicíne (TCM).

Ženšen noto je Číňanom známy už viac ako 2000 rokov a je jednou z najdôležitejších liečivých rastlín v TČM. Podrobne bol popísaný v čínskej knihe Compendium of Materia Medica, kde bol opísaný ako „cennejší ako zlato“. V TČM sa používa najmä jej koreň, ale vysoko cenené sú aj kvety.

Zdraviu prospešné vlastnosti:

Pomáha udržiavať normálny krvný tlak.
Uľahčuje trávenie stimuláciou sekrécie slín a tráviacich štiav.
Stimuluje detoxikačné procesy.
Zvyšuje potenie pokožky.
Podporuje činnosť pečene.

ZLOŽENIE
Kvet Sanchi (Panax notoginseng) 100%. Najkvalitnejšia surovina!

AKO POUŽIŤ
Infúzia:
Niekoľko kvetov zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a necháme 10-15 minút lúhovať. Nálev môžete konzumovať bez obmedzenia.
Kvety sanchi si môžete uvariť sami alebo ich použiť ako zaujímavý doplnok listových čajov a bylinných zmesí.


KONTRAINDIKÁCIE
Tehotenstvo, dojčenie, precitlivenosť na rastlinu.


CHARAKTERISTIKA RASTLINY
Panax notoginseng patrí do čeľade Araliaceae. Je príbuzný obľúbenému červenému ženšenu (Panax ginseng). Panax notoginseng, rovnako ako všetok ženšen, pochádza z Ázie. Jeho domovinou je juhozápadná Čína, kde divo rastie v lesoch alebo sa pestuje pre kvety a korene. Dosahuje výšku 20-60 cm. Pod zemou vyvíja hľuzovitý koreň s tenkými konármi. Nad zemou tvorí jedinú, priamu, vzpriamenú stonku, v strede nesúcu listy a na vrchole súkvetie. Listy sú dlaňovito zložené z 3-6 menších vajcovitých listov. Zelené, mäsité kvety, zhromaždené v hustých, kompaktných dáždnikoch (každá 80-100 kvetov). Plody sú drobné bobule fazuľového tvaru s intenzívnou červenou farbou.

Informácie k bylinám

Pre viac informácií o použití v tradičnej prírodnej medicíne Vás musíme odkázať na herbáre alebo na externé zdroje na Internete alebo v literatúre. Pred použitím sa poraďte s herbalistom. Podľa aktuálne platného nariadenia Európskej komisie č.1924 / 2006 nie je možné u produktov uvádzať žiadne nepovolené zdravotné alebo výživové tvrdenia, ktoré neboli schválené Európskou komisiou alebo Európskym úradom pre bezpečnosť potravín. Zdravotné tvrdenie znamená výrok, ktorý naznačuje alebo vyvoláva dojem, že sa jedná o liečebné účinky na ľudský organizmus. Tento produkt je uvedený na trh v SR ako rastlinný výťažok a surovina na ďalšie spracovanie. Nemá schválené diagnostické ani liečivé účinky a nejedná sa o liek. Ukladajte mimo dosahu detí. Uchovajte v chlade, suchu a tme. Minimálna trvanlivosť je vyznačená na obale.

30 ďalších produktov v rovnakej kategórii: